Aankoopgids voor drinkbak kippen

Het houden van kippen is een voor velen een geweldige aangelegenheid. Drinkbakken voor kippen zijn essentiële onderdelen van een kippenhok of -ren. Ze zorgen voor de continue beschikbaarheid van vers en schoon drinkwater, een absolute noodzaak voor het welzijn en de gezondheid van je kippen. Bij het kopen van een drinkbak voor kippen zijn er verschillende punten waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste is het materiaal van de drinkbak van belang. De meest voorkomende materialen zijn kunststof en metaal. Kunststof drinkbakken zijn over het algemeen goedkoper en lichter, maar kunnen gemakkelijker beschadigd raken en zijn niet altijd bestand tegen de scherpe snavels van de kippen. Metalen drinkbakken daarentegen zijn robuuster en gaan langer mee, maar kunnen roesten als ze niet goed onderhouden worden en kunnen in de zomer opwarmen, wat het water minder fris maakt.

De grootte van de drinkbak is een ander aandachtspunt. De capaciteit van de drinkbak moet worden afgestemd op het aantal kippen dat je hebt. Een goede vuistregel is om minstens 500 milliliter water per kip per dag beschikbaar te hebben. Als je veel kippen hebt, overweeg dan om meerdere drinkbakken te plaatsen om ervoor te zorgen dat alle kippen gemakkelijk toegang hebben tot het water.

Een derde belangrijk aandachtspunt is het design van de drinkbak. Er zijn veel verschillende ontwerpen op de markt, variërend van eenvoudige schalen tot automatische systemen. Automatische drinkbakken, zoals tepeldrinkers, kunnen een goede keuze zijn als je niet altijd in de gelegenheid bent om het water dagelijks te verversen, omdat ze het water schoon en vers houden.

Het onderhoud van de drinkbak is ook een punt om over na te denken. De drinkbak moet regelmatig worden schoongemaakt om de groei van algen en bacteriën te voorkomen. Een drinkbak die makkelijk te demonteren en schoon te maken is, kan veel tijd en moeite besparen.

Veiligheid is een ander aandachtspunt bij het kiezen van een drinkbak voor je kippen. Drinkbakken moeten stabiel en veilig zijn om omvallen te voorkomen, wat kan leiden tot een nat hok en gestreste kippen. Bovendien moet de drinkbak zo ontworpen zijn dat kippen hun kop niet in het water kunnen steken om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Ten slotte moet je ook rekening houden met de prijs van de drinkbak. Hoewel goedkopere opties verleidelijk kunnen zijn, is het belangrijk om een drinkbak te kiezen die duurzaam en betrouwbaar is, en die voldoet aan de behoeften van je kippen. Een duurdere, kwalitatief hoogwaardige drinkbak kan op de lange termijn een betere investering zijn dan een goedkope die regelmatig moet worden vervangen.

Samengevat, bij de aankoop van een drinkbak voor kippen moet je letten op het materiaal, de grootte, het ontwerp, het onderhoud, de veiligheid en de prijs. Door zorgvuldig rekening te houden met deze factoren, kun je ervoor zorgen dat je kippen altijd toegang hebben tot schoon en vers water, wat hun welzijn en gezondheid ten goede komt.

Uitgelichte drinkbakken en waterbakken

Drinkemmer met nippels 12 Liter

Functionele drinkemmer, speciaal ontworpen voor kippen, biedt een capaciteit van 12 liter voor drinkwater. Met een diameter van 30 cm en een hoogte van 40 cm, is de emmer uitgerust met een deksel, een ophangkoord en drinknippels.

De bijgevoegde drinknippels zorgen ervoor dat water alleen wordt afgegeven als de kippen eraan pikken, waardoor watervervuiling en -verspilling worden voorkomen. Dankzij het deksel blijft de emmer gesloten en is er geen kans voor ongedierte om bij het water te komen. Met zijn stevige metalen hengsel en meegeleverd verstelbaar koord kan deze emmer gemakkelijk overal worden opgehangen.

Hou er rekening mee dat de hoogte van de emmer, inclusief hengsel, 50 cm is bij het kiezen van de ophangplek. Het polyester koord, dat niet uitrekt, is ruimschoots 3,5 meter lang.

WorldPet Bajonetdrinker 3 liter Rood

Bajonetdrinker van 3 liter is een gerenommeerde drinkbak voor kippen en ander pluimvee. Dit product, dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak, is een must-have voor iedereen die kippen of ander pluimvee houdt.

Een van de voornaamste kenmerken van de Bajonetdrinker is het bajonetsluitingontwerp. Dit zorgt ervoor dat de drinkbak, zelfs wanneer hij gevuld is, stabiel ondersteboven blijft staan. Dit is een belangrijk detail omdat het het vullen van de drinkbak enorm vereenvoudigt. Door deze functie kunt u de drinkbak met minimale inspanning en zonder morsen vullen.

Een ander belangrijk kenmerk is het hengsel van de Bajonetdrinker. Dit ontwerp maakt het verplaatsen van de drinkbak bijzonder eenvoudig, wat bijdraagt aan het algehele gebruiksgemak van het product. Of u de drinkbak nu naar een ander deel van het kippenhok moet verplaatsen of hem naar een geheel andere locatie moet brengen, het hengsel zorgt voor eenvoudige mobiliteit. Het maakt de Bajonetdrinker niet alleen praktisch, maar ook veelzijdig inzetbaar.

Bovendien heeft de Bajonetdrinker een capaciteit van 3 liter, wat betekent dat hij voldoende water kan bevatten om meerdere kippen gedurende een aanzienlijke periode van hydratatie te voorzien. Dit maakt de drinkbak tot een uitstekende optie voor zowel kleine als grote pluimveefokkerijen.

Drinkfles 1L - met vlotter drinkcup

Compacte drinkfles, uitgerust met een grote drinkcup, geschikt voor kippen en ander pluimvee. De drinkcup is voorzien van een vlottermechanisme: de naadloze drinkcup vult zich met water, waarna de toevoer wordt gestopt zodra de gele vlotter begint te drijven. Hierdoor hebben de dieren altijd toegang tot vers drinkwater. Dankzij de meegeleverde bevestigingsbeugel kan de drinker moeiteloos worden vastgemaakt aan vrijwel elk type behuizing. Deze gegarandeerde lekvrije oplossing houdt het strooisel schoon en droog en helpt verspilling te voorkomen.

Voordelen van de Drinkfles met Klapdeksel van 1L en Grote Drinkcup

  • Geschikt voor kippen en ander pluimvee
  • Makkelijk bij te vullen in het hok dankzij het klapdeksel
  • Bevat een verzinkte montagebeugel
  • Kleurvast door UV-beschermende toevoeging aan PPC
  • Drinkcup werkt met een roestvrijstalen, lekvrije nippel van Europese kwaliteit in combinatie met een vlotter
  • Vorstbestendig PPC plastic
  • Zeer gemakkelijk schoon te maken dankzij naadloos ontwerp van de drinkcup