Beste hondenvoer van 2024 – Dit is onze toplijst

Iedereen weet dat goed voer belangrijk is. Onze definitie in dit artikel is het beste in algemene zin. De combinatie tussen kwaliteit en geld. Mocht jij door de bomen het bos niet meer zien, dan helpen we je daarmee in dit artikel! 

Waar op letten bij aanschaf hondenvoer?

Bij het kiezen van kwalitatief hoogwaardig hondenvoer is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten. De voeding die je aan je hond geeft, speelt immers een cruciale rol in de gezondheid. 

Op eerste plaats: ingrediënten:. Controleer de ingrediëntenlijst op het hondenvoer. Hoogwaardig voer bevat hoogwaardige eiwitbronnen zoals vlees (bijvoorbeeld kip, rundvlees of vis) als de belangrijkste ingrediënten. Vermijd voeding met onduidelijke of onbenoemde ingrediënten, evenals kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Honden zijn van nature carnivoren en hebben een dieet nodig dat rijk is aan eiwitten. Zorg ervoor dat het hondenvoer een voldoende hoog eiwitgehalte heeft, idealiter afkomstig van dierlijke bronnen. Kijk naar voeding met een eiwitgehalte van minimaal 20-30%.

Op tweede plaats voedingswaarde. Controleer de voedingswaarde en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) op de verpakking van het hondenvoer. Het is belangrijk om te weten hoeveel voer je hond nodig heeft op basis van zijn grootte, leeftijd, gewicht en activiteitenniveau. Pas de voedingshoeveelheid dienovereenkomstig aan.

Let ten slotte goed op hoe je hond reageert op het gekozen voer. Kijk naar zijn energieniveau, spijsvertering, vachtconditie en algehele welzijn. Als je veranderingen opmerkt die verband kunnen houden met het voer, overleg dan opnieuw met je dierenarts en pas indien nodig het dieet aan.

Welk hondenvoer merk?

Doe onderzoek naar het merk hondenvoer voordat je het koopt. Kies voor gerenommeerde merken die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Lees beoordelingen en ervaringen van andere hondeneigenaren om een goed geïnformeerde keuze te maken. Bekende merken zijn o.a. Carocroc, Royal Canin.

Hondenvoer bestellen

Wij zijn groot voorstander van het online bestellen van hondenvoer. 

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het online bestellen van hondenvoer:

  1. Gemak: Je hoeft niet naar de winkel te gaan om hondenvoer te kopen. Je kunt gewoon vanuit je eigen huis bestellen, wat vooral handig is als je een druk schema hebt.

  2. Grotere keuze: Online winkels hebben vaak een groter assortiment dan fysieke winkels. Je hebt dus meer kans om het exacte merk en type hondenvoer te vinden dat je hond het leukst vindt of dat voldoet aan zijn specifieke dieetbehoeften.

  3. Kostenbesparing: Soms zijn prijzen online concurrerender, vooral als je bereid bent om in bulk te kopen. Bovendien kunnen webshops regelmatig kortingen of promoties aanbieden.

  4. Automatische herbestellingen: Veel online retailers bieden de mogelijkheid om automatisch hondenvoer te herbestellen op een vooraf ingesteld schema. Zo hoef je niet telkens opnieuw te bestellen en zit je nooit zonder voer voor je huisdier.

  5. Productbeoordelingen: Online winkels bieden vaak beoordelingen van andere klanten. Hierdoor krijg je meer inzicht in de kwaliteit en het nut van het product vanuit het perspectief van andere hondenbezitters.

  6. Thuisbezorging: Zware zakken hondenvoer kunnen onhandig zijn om mee naar huis te nemen, vooral als je geen auto hebt. Met online bestellen wordt het voer direct bij jou thuis afgeleverd.

Houd er rekening mee dat er ook nadelen kunnen zijn, zoals de verzendkosten. Je kunt de verzendkosten drukken door meerdere verpakkingen in een keer te bestellen. Let wel op de houdbaarheid. Hondenvoer is ongeopend vaak twee jaar houdbaar.

Top 5 hondenvoer

Als gezegd: door aandacht te besteden aan deze factoren bij het kiezen van hondenvoer, weet je dat je goed zit. Dit is wat ons betreft de top vijf op kwaliteit en prijs.

Cavom Compleet - 20 KG

cavom compleet

De Cavom Compleet hondenbrokken hebben een luchtige structuur die andere brokken niet kunnen evenaren. Hierdoor komt er een overweldigende geur vrij, waardoor deze brokken onweerstaanbaar zijn voor je hond. Het Cavom Compleet voer is samengesteld met hoogwaardig rund- en schapenvlees, waardoor het alle essentiële voedingsstoffen bevat die nodig zijn voor een optimale gezondheid van je hond. Bovendien biedt deze brok een goed balans tussen Omega 3 en Omega 6 vetzuren, dankzij de toevoeging van zuiver rundvet en oliën.

Royal Canin Mini Adult - 16 KG (voor kleine volwassen honden)

Royal Canin Shn Mini Adult - Hondenvoer

Royal Canin Mini is voor volwassen honden met een maximaal gewicht van 10 kg. Vanwege hun kleine formaat hebben Mini honden vaak last van gevoelige tanden en tandvlees. Deze gevoeligheid is vaak gerelateerd aan de vorming van tandsteen. Het kiezen van de juiste voeding kan bijdragen aan een verbeterde mondhygiëne bij kleinere honden. Ondanks hun kleinere omvang hebben kleinere honden een grotere energiebehoefte in vergelijking met grotere honden. Dit voer speelt daar op in.

Royal Canin Maxi Adult - 15 kg

Royal Canin Maxi Adult - Hondenvoer - 15 kg

Maxi Adult van Royal Canin is samengesteld met de voedingsbehoeften van je hond in het achterhoofd en is geschikt voor grote honden van 15 maanden en ouder, met een volwassen gewicht van 26 tot 44 kilogram. Omega 3-vetzuren (EPA-DHA) helpen een gezonde huid te behouden.

Carocroc Premium Senior - 12,5 kg

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1199756&f=TXL&url=https://www.bol.com/nl/nl/p/carocroc-premium-senior-18-10-12-5-kg-hond/9300000143937622/&name=Carocroc Premium Senior 18/10 12,5 kg - Hond

Carocroc 16/10 Senior is hondenvoer ontwikkeld voor oudere honden. Oudere honden hebben behoefte aan lagere eiwitgehaltes en mineralen. Daarnaast verandert de energiebehoefte. Je oudere hond is immers een stuk minder in beweging dan een jonge hond. Voer met lagere energiewaarden helpt overgewicht te voorkomen. CaroCroc Senior brok bevat ook Omega 3- en 6 vetzuren, wat de nieren, vacht, lever en gewrichten ondersteunt.

Carocroc Original 23/12 - 12,5 kg

carocroc 23/12

In tegenstelling tot de senior variant, is dit volledig voer voor volwassen honden. Deze CaroCroc Original brokken bevatten precies het optimale eiwit- en vetgehalte (vandaar de naam: 23% eiwit, en 12% vet). CaroCroc stemt de vetten en eiwitten in een brok altijd precies af op de hoeveelheid energie die een hond nodig heeft.

Is merk hondenvoer altijd beter?

Het is niet altijd het geval dat een merk hondenvoer per definitie beter is. Het is belangrijk om te begrijpen dat merken kunnen variëren in kwaliteit en ingrediënten.  Sommige bekende merken hebben een lange geschiedenis van het produceren van hoogwaardig hondenvoer en investeren in onderzoek en kwaliteitscontrole. Deze merken streven ernaar om voeding te bieden die voldoet aan de voedingsbehoeften van honden. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in de productlijn van bekende merken. Ze spelen in op bepaalde diëten, leeftijd van de hond en soms ook het formaat. Met als doel om het optimale aan te kunnen bieden voor jouw hond. 

Het is dus essentieel om te begrijpen dat verschillende honden verschillende behoeften hebben. Wat voor de ene hond goed werkt, kan voor een andere hond mogelijk minder geschikt zijn. Het is daarom belangrijk om naar de individuele behoeften en gezondheid van je hond te kijken bij het kiezen van het juiste hondenvoer, in plaats van alleen op het merk te vertrouwen. Een B merk met goed uitzoekwerk kan voor jouw hond dus ook een prima keuze zijn.

Het raadplegen van een dierenarts kan nuttig zijn, omdat zij advies kunnen geven op basis van de specifieke behoeften en gezondheid van je hond. Dit is met name van belang als je hond een aandoening heeft, of last heeft van onder- of overgewicht.