Beste kattenluiken met chip en zonder chip

Bespaar leestijd door direct te kijken naar de top drie kattenluiken

Don’t settle for less? Kortom; ben je op zoek naar een luxe kattenluik? Deze SureFlap Connect stelt je in om het gedrag van de klep met een app te bedienen. De creme de la creme van de kattenluiken!

sureflap chip

Deze SureFlap is voorzien van chiptoegang, waardoor je geen vreemde katten in huis krijgt. 

Dit SureFlap luik ontvangt veel goede recensies en staat daarom ook bij ons op nummer twee.

cat mate kattenluik chip

Is budget voor jou belangrijk? Dan kun je deze Cat Mate 234 overwegen. Dit kattenluik doet wat ie moet doen, namelijk: openen of sluiten. Je betaalt hiervoor dus ook niets te veel.

Een kat gaat graag naar buiten. Maar wil je dit doen zonder iedere keer de deur voor je kat te openen, dan ben je daar een hulpmiddel voor nodig! Kattenluiken met chip zijn een van de meest geavanceerde manieren om je kat toegang te geven tot de woning of de tuin. Wanneer de kat de deur nadert, scant het luik de chip en geeft deze alleen toegang als de chip herkend wordt. Dit is een veilige manier om te voorkomen dat ongewenste gasten binnenkomen.

Kattenluiken zonder chip zijn eenvoudiger, maar niet zo veilig als een uitvoering met chip. Meestal maken de chip-loze luiken gebruik van een magnetisch contact of een combinatie van cijfers. De meeste van deze luiken kunnen worden ingesteld op een vooraf ingestelde code, waardoor het makkelijker is voor uw kat om binnen te komen. Deze luiken variëren in prijs en kwaliteit en kunnen worden gevonden in veel verschillende kleuren en vormen.
Er zijn ook luiken te verkrijgen die geen controlemechanisme hebben. Het nadeel van deze luiken is dat ook andere katten je woning kunnen betreden.

Top 7 kattenluiken 2024

Aan de hand van verschillende criteria hebben wij de onderstaande lijst met de beste kattenluiken van dit moment samengesteld. Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten als je een kattenluik overweegt: formaat, kwaliteit en veiligheid. Door het grote aanbod dat er momenteel bestaat, was dit eenvoudig.  Per vermelding lees je waarom wij van mening zijn dat het in zo’n lijst thuishoort, wat de belangrijkste kenmerken van het product zijn en waar het momenteel voordelig te bestellen is.

#1 Cat Mate Kattendeur 360 met Chip

De Cate Mate is een veel gekocht kattenluik. Doordat het kattenluik is voorzien van een chip, houd je andere katten buiten de deur. De transparante deur draagt bij aan een goede kans op acceptatie van de kat. Als je meerdere katten hebt, dan is dit kattenluik ook een goede keuze. Je kunt namelijk tot 30 katten koppelen. De vier-weg-controlehendel staat toe om de richting van het luik te programmeren. Keuzes zijn: geheel gesloten – toegang naar binnen – toegang naar buiten – geheel geopend.  Op een set van 4 AA batterijen kun je ongeveer 12 maanden vooruit.

Kortom, de Cate Mate is een veelzijdig kattenluik dat van alle gemakken is voorzien. Dit komt dan ook in de score van de reviews terug met een beoordeling van 4,5 van de 5 sterren.

#2 PetSafe Microchip

Dit PetSafe Microchip deurluik is een veel verkocht exemplaar. Dit deurluik is geschikt voor katten en kleine honden tot 8 kg met een maximale schouderbreedte van 15,0 cm. De programmering van de klep heeft een vier standen: je huisdier kan alleen naar binnen, alleen naar buiten, naar buiten en naar binnen, of het luik zit volledig gesloten. De klep is voorzien van een tochtstrip om energieverlies te beperkten.

Het deurluik is ontworpen om exclusieve toegang te verlenen middels een chip. Je kunt tot 40 huisdieren koppelen, waardoor dit deurluik ook te gebruiken is als je meerdere katten en/of honden in huis hebt.

Dit deurluik werkt niet als je een metalen deur gebruikt. Je bent daarvoor een extra installatiekit nodig.

#3 SureFlap dierenluik Microchip

De SureFlap is misschien wel een van de meest verkochte luiken die verkrijgbaar is. Dit luik heeft ook een chipherkenning aan boord en laat programmering tot 32 huisdieren toe. Er is geen halsband of accessoire nodig.

Dit model kattenluik is geschikt voor katten van klein tot gewoon postuur. De richting van deze klep is eveneens in te stellen aan de hand van vier modi en het luik is voorzien van een tochtstrip. Uit de beoordeling van 4,3 uit de 5 vijf sterren, blijkt ook wel dat de meeste bestellers erg tevreden zijn.

Let wel op dat bij montage in een glazen deur of wand een glaszetter en een extra installatie accessoire nodig is.

#4 SureFlap Microchip Connect Bundel

Net als de gewone SureFlap variant, heeft dit kattenluik een microchipsysteem met toegang tot 32 katten. Je kunt het kattenluik ook gebruiken voor kleine honden als terriërs, of voor grote katten als Maine Coons.

Wat dit kattenluik nog extra biedt is het Connect Pakket. Hoe werkt het? Je download de app en brengt deze in verbinding met je kattenluik. Middels de app krijg je een melding wanneer de kat het huis binnenkomt of verlaat en kan je het dierenluik met je mobiel vergrendelen of ontgrendelen. Zo weet je altijd waar je kat zich bevindt en kun je het luik op afstand bedienen.

Met een score van bijna 5 sterren weet je dat je de creme de la creme in huis hebt gehaald.

#5 Rirri kattenluik zonder chip

Hoef je geen duur kattenluik dat voorzien is van een chip? Maar wil je wel je kat de vrijheid geven om naar binnen en buiten te gaan? Dan is dit Rirri kattenluik misschien een goede optie voor jou. Het kattenluik is voorzien van een magnetische sluiting zodat je zelf kunt bepalen wie wel en niet binnenkomt.

Door de 4 vergrendel standen heb je controle over de richting van het luikt: helemaal open, alleen naar binnen, alleen naar buiten of gesloten.

Met een beoordeling van 4,3 uit 5 sterren, weet je dat je een prima bang for the buck in huis hebt gehaald.

#6 Skipoo Kattenluik met Tunnel 

Skipoo is een veel besteld kattenluik. Er wordt met name voor dit model gekozen, als je budget en kwaliteit belangrijk vindt, maar niet te veel luxe opties nodig bent. Dit kattenluik is voorzien van de bekende vier vergrendelingsstanden, waardoor jij bepaalt waar je huisdier heen gaat. Daarnaast is het luik voorzien van een magnetische sluiting, waardoor tocht buiten de deur blijft. Het kattenluik is geschikt voor zowel in deuren als panelen, muren of ramen.

#7 Cat Mate 234 met tweewegsluiting

De Cat Mate Kattendeur 234 is een kattenluik, dat jouw kat de gelegenheid geeft om zelf naar binnen en buiten te lopen. Dit kattenluik heeft dan ook maar twee standen: geheel open of gesloten.

Het nadeel is dat je zelf het luik moet sluiten en dat andere katten kunnen binnentreden als je vergeet het luik te sluiten.

Het voordeel is de prijs. Voor rond de 20 euro kun je dit kattenluik bemachtigen. Met een beoordeling van 4,6 uit de 5 sterren, weet je dat het voor heel veel mensen een prima luik is! Maak voor jezelf dus de overweging of de functies van dit luik voor jou goed genoeg zijn of niet.