De mooiste waakhond borden van het jaar 2024

Een waakhondbord is een vorm van visuele communicatie en dient verschillende functies, gericht op veiligheid en beveiliging. Het is een duidelijk signaal aan alle passerende personen over de aanwezigheid van een waakhond op het terrein. Dit eenvoudige bordje kan een effectief middel zijn om potentiële indringers af te schrikken en zo bij te dragen aan de bescherming van eigendommen.

De belangrijkste functie van een waakhondbord is inderdaad het afschrikken van potentiële indringers. In tegenstelling tot gewone huisdieren, worden waakhonden getraind om beschermend te zijn en te reageren op ongewenste gasten. Door een bordje op te hangen, waarschuwt de eigenaar van het pand bezoekers voor het risico dat ze lopen als ze proberen binnen te dringen. Dit kan helpen om woninginbraken en vandalisme te voorkomen.

Een andere belangrijke functie van een waakhondbord is het beschermen van de hond zelf. Het informeert mensen over de aanwezigheid van de hond, waardoor onverwachte interacties of confrontaties kunnen worden vermeden. Dit is vooral belangrijk voor mensen die bang zijn voor honden of allergisch zijn. Het kan ook nuttig zijn voor hulpverleners, zoals brandweerlieden of medisch personeel, die mogelijk op het terrein moeten komen tijdens een noodsituatie.

Een waakhondbord dient ook als een juridische bescherming voor de eigenaar van de hond. Afhankelijk van de wetgeving in het gebied, kan de aanwezigheid van een dergelijk bord de aansprakelijkheid van de eigenaar verminderen in het geval dat iemand wordt gebeten. Het bord dient als een duidelijke waarschuwing voor het potentieel gevaar, en mensen die deze waarschuwing negeren, doen dit op eigen risico.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een waakhondbord geen vervanging is voor verantwoord hondeneigendom. Hoewel het een effectief hulpmiddel kan zijn voor het verbeteren van de beveiliging, is het essentieel dat hondenbezitters hun huisdieren goed trainen en socialiseren, en ze op een veilige en humane manier huisvesten.

In conclusie, een waakhondbord is een simpele maar effectieve manier om de veiligheid en beveiliging van een eigendom te verbeteren. Het dient als een visuele waarschuwing voor potentiële indringers, beschermt de hond tegen onverwachte confrontaties, en kan ook een vorm van juridische bescherming bieden voor de eigenaar van de hond. Het gebruik ervan moet echter altijd gepaard gaan met verantwoordelijk en zorgzaam hondeneigendom.

Uitgelichte waakhond borden

doberman bord waak

Dit professioneel ogende bord is gemaakt van alu di-bond (aluminium) en is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Het materiaal is bestand tegen vocht en roest, waardoor het duurzaam en veelzijdig is. Het bord, met afmetingen van 40 x 30 cm en een dikte van 3 mm, heeft een rechthoekige vorm en is voorzien van vier voorgeboorde gaten van 5 mm diameter, waardoor het eenvoudig te monteren is. Ook kan het gemakkelijk worden gelijmd voor extra flexibiliteit bij de installatie.  

De Dobermann is illustratief. Er zijn ook borden verkrijgbaar voor andere rassen.

Dit is een goedkoper alternatief op bovenstaand model. Dit bord is vervaardigd uit polystyreen, een gladde kunststof, waardoor het ideaal is voor zowel binnen- als buitengebruik. Omdat het geen vocht opneemt, blijft het bestand tegen weersinvloeden. Het rechthoekige bord van 30 x 20 cm heeft een dikte van 1 mm en bevat geen vooraf gemaakte boorgaten, maar is eenvoudig te lijmen en kan worden aangepast door er gaatjes in te knippen voor ophanging.  

Dit bord is gemaakt van 0,5 mm dik aluminium. Hufterproef tot op zekere hoogte en roestvrij. Ze komen in een formaat van 15×20 cm, maar andere formaten zijn ook beschikbaar, en met keuze uit een witte, gouden of zilveren achtergrond. Bij een bestelling van minimaal €30 (exclusief btw) ontvang je nog een gratis budgetbordje van 12x15cm. Alle bestellingen worden gratis verzonden, zorgvuldig verpakt in brievenbusdoosjes.