De 7 beste konijnenhokken voor binnen en buiten van 2024

Ben je op zoek naar een nieuw konijnenhok? Konijnenhokken zijn er allerlei verschillende soorten en maten. Zo heb je ze die gemaakt zijn van kunststof of hout, specifiek geschikt  zijn voor binnen of buiten en ook qua formaat zijn er veel verschillende modellen op de markt. Ook komen sommige modellen met handige accessoires. Het vinden van een geschikt konijnenhok kan daarom best lastig zijn. Door middel van dit artikel willen wij je daar een handje bij helpen. Dit doen wij door de beste konijnenhokken voor binnen en buiten op een rij te zetten.

Waar je op moet letten bij het kopen van een konijnenhok

Het rekening houden met verschillende factoren is ontzettend belangrijk om een miskoop te voorkomen. Hieronder bespreken wij de factoren waar rekening mee gehouden dient te worden.

Zo moet je allereerst letten op het formaat van het hok. Zo moet deze groot genoeg zijn voor je konijn(en) om rond te kunnen rennen. Doorgaans kun je de regel aanhouden dat het hok minimaal vier keer zo groot als je konijn zelf moet zijn. Dit geldt overigens voor wanneer je konijn al volwassen is, want als je konijn nog in de groei zit, kun je deze regel niet aanhouden. Echter, dit is het minimale wat je aan moeten houden, maar een groter hok is doorgaans een stuk aangenamer voor je konijn.

Verder is het materiaal van het konijnenhok erg belangrijk. De meest voorkomende materialen zijn hout, kunststof of metaal. Deze zijn gemakkelijk schoon te maken en gaan doorgaans zeer lang meegaan.

Tenslotte biedt een goed konijnenhok voldoende ventilatie om de luchtkwaliteit te behouden en moet het gemakkelijk schoon gemaakt te kunnen worden.

Top 7 konijnenhokken

Het vinden van het konijnenhok kan een behoorlijke uitdaging zijn. Om je hierbij te helpen gingen wij op zoek naar de beste konijnenhokken voor binnen en buiten van 2024. Tijdens onze productonderzoeken houden wij altijd rekening met verschillende factoren. Zo kijken wij onder andere naar de kwaliteit, de voor- en nadelen en de prijs-kwaliteitverhouding van een product. De prijs-kwaliteitverhouding vinden wij erg belangrijk, want van een konijnenhok van 200 euro mag je natuurlijk meer verwachten dan één van 100 euro. Verder hebben wij ook rekening gehouden met wat klanten op websites als Bol.com over een bepaald product zeggen. Veel van de konijnenhokken hieronder hebben daarom ook tientallen positieve beoordelingen ontvangen.

#1 Dierenverblijf Gerlos Konijnenhok

We beginnen onze lijst met de beste konijnenhokken van 2024 met het Dierenverblijf Gerlos Konijnenhok. Het konijnenhok is zowel geschikt voor binnen als buiten en is gemaakt door het merk @pet. Dit merk richt zich volledig op het ontwikkelen van handige dierenbenodigdheden. Het merk is onder veel lezers niet al te bekend, want hun assortiment is niet erg groot, maar met het Gerlos konijnenhok hebben ze wel een topproduct op de markt gebracht.

Er zijn meerdere eigenschappen van het konijnenhok die wij noemenswaardig vinden. Zo vinden wij het een groot voordeel dat het is voorzien van een bovenruimte, een ren en een trap. Hierdoor bied je jouw harige vriend een ruimte aan om te kunnen spelen en rusten. Verder heeft het een uitneembare vuillade, waardoor je het snel en gemakkelijk schoon kunt maken. Naast de verschillende functies en het hoogwaardige kwaliteit materiaal waarvan het gemaakt is, vinden wij het ook belangrijk om het mooie design te bespreken. Dit misstaat niet in je tuin of in je woning. Tenslotte is een groot pluspunt dat het eenvoudig te monteren is.

Het Dierenverblijf Gerlos Konijnenhok is niet het goedkoopste konijnenhok die je onze lijst tegen zult komen, maar je krijgt voor de prijs van ongeveer 170 euro er wel ontzettend veel voor terug. Bij verschillende webshops, waaronder Bol.com, is het voor deze prijs aan te schaffen.

#2 Ferplast Konijnenhok Cottage

Een ander konijnenhok die volgens ons zeker niet mag ontbreken is de Ferplast Konijnenhok Cottage. In onze lijst met de beste konijnenhokken voor binnen en buiten kom je meerdere modellen tegen van het merk Ferplast. Niet zo vreemd als je het ons vraagt, want ze zijn één van de marktleiders op het gebied van duurzame en stijlvolle verblijven voor huisdieren. Zo bestaat hun assortiment uit duizenden verschillende producten voor huisdieren. Voor konijnen hebben ze dus ook een ruime keuze aan hokken en kooien voor zowel binnen als buiten.

Het Ferplast Konijnenhok Cottage is geschikt voor binnenshuis en biedt een fijn onderkomen voor jouw konijnen. Enkele belangrijke kenmerken zijn het nachthok, de uitneembare schuiflade en de verschillende accessoires die je erbij geleverd krijgt. Het nachthok heeft een dakje zodat je gemakkelijk bij het verblijf kunt komen. Daarnaast is de uitneembare schuiflade geschikt om het hok eenvoudig schoon te kunnen maken. Verder krijg je bij aanschaf meerdere accessoires. Hierbij moet je denken aan een voerbakje, drinkflesje, een houten ladder en een hooiruif om bij de bovenverdieping te komen.

Bij Bol.com heeft het ongeveer een handvol beoordeling gekregen. Dit is nog niet al te veel, maar met een gemiddelde beoordeling van 4,6 sterren van de vijf sterren zijn de klanten wel erg tevreden met hun aankoop. Uit de reviews valt op te maken dat vooral de kwaliteit en het mooie design twee grote pluspunten zijn.

#3 Ferplast Grand Lodge 140 Plus

Op de derde plek in onze lijst met de beste konijnenhok van 2024 vind je een ander product van het merk Ferplast. Hierboven gaven we al aan dat ze een ontzettend groot aanbod hoogwaardige huisdierenverblijven verkopen. Ook de Grand Lodge 140 Plus van het merk beschouwen wij als één van de beste konijnenhokken van dit moment.

Een groot voordeel is dat dit hok zowel geschikt is voor binnen als buiten. Daarnaast is het ook zeer comfortabel en ruim en geef je jouw konijn een prettig onderkomen door dit model in huis te halen. Verder is het handig om te weten dat het gemaakt is van kunststof, een dak heeft dat volledig open kan en een uitneembare schuiflade heeft, welke je gemakkelijk en snel kunt schoonmaken.

Bij aanschaf heb je de keuze uit twee formaten, namelijk 115 centimeter en 134 centimeter. De prijs van de twee varianten zijn nagenoeg gelijk en liggen rond de 190 euro bij onder andere Bol.com. Door het konijnenhok bij Bol.com te bestellen krijg je verschillende accessoires meegeleverd. Zo ontvang je een voerbakje, drinkfles, een houten ladder om de bovenste verdieping te komen en komt het ook met een hooiruif.

#4 Konijnenhok Piazza

Het volgende konijnenhok dat wij aan onze lezers kunnen aanraden is het konijnenhok Piazza van het merk @pet. Dit merk kwam je ook al bovenaan onze lijst tegen. Beide modellen zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Het merk heeft niet een al te groot assortiment, maar de producten die ze op de markt brengen, zijn wel één voor één van A-kwaliteit.

Het model is één van de beste konijnenhokken voor binnen en is niet geschikt om in de tuin te plaatsen. Het hok heeft een speelse, ronde vorm, waarmee het zich onderscheidt van andere modellen uit dit artikel. Verder is het voorzien van een leuke binnenruimte en een ruime ren. Hierdoor heeft je harige vriend voldoende ruimte om lekker te kunnen spelen.

Het Konijnenhok Piazza heeft online nog niet veel beoordelingen gekregen, maar de beoordelingen die het heeft gekregen waren wel zeer positief. Zo heeft het bijvoorbeeld op Bol.com ‘slechts’ vier reviews gekregen, maar waren dit wel allemaal vier of vijf sterren beoordelingen. We zagen meerdere keren het fraaie design en de goede prijs-kwaliteitverhouding als positieve pluspunten terugkomen. Minpunten over dit product waren er niet.

#5 Konijnenhok voor Buiten van Freddy Zoo

Ook het Konijnenhok voor Buiten van Freddy Zoo behoort volgens ons tot één van beste konijnenhok voor buiten. Het merk Freddy Zoo is redelijk onbekend en biedt op Bol.com slechts één product aan. Echter, wij zijn van mening dat je door het aanschaffen van dit product over een kwalitatief goede konijnenhok beschikt.

Het konijnenhok is gemaakt van duurzame materialen, is daarnaast zeer stabiel en roestvrij en is het eenvoudig schoon te maken. Dit komt door de lade met een kunststof kuip. Daarnaast heeft het een mooi en modern design en is het snel en gemakkelijk te monteren.

Het Konijnenhok voor Buiten van Freddy Zoo wordt onder andere aangeboden bij Bol.com. Hier kost het op het moment van schrijven ongeveer 195 euro. Daarmee is het dus niet het goedkoopste konijnenhok voor buiten uit deze lijst, maar wij zijn van mening dat het nog steeds een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.

#6 Konijnenhok voor buiten van Picasso Zoo

Net als Freddy Zoo is Picasso Zoo een merk waar je misschien nog niet eerder van hebt gehoord. Toch heeft ook dit merk één van de beste konijnenhokken voor buiten op de markt gebracht. Het merk heeft veel overeenkomsten met het merk dat we hierboven hebben besproken. Zo bieden ze weinig producten aan en hebben de producten die ze aanbieden veel dezelfde kenmerken. Het zou ons niet verbazen als Freddy Zoo en Picasso Zoo van dezelfde eigenaar zijn.

Je bent in deze lijst al meerdere hoogwaardige konijnenhokken voor buiten tegengekomen. Het konijnenhok van Picasso Zoo mag volgens ons zeker niet ontbreken in zo’n lijst. Dit konijnenhok heeft verschillende pluspunten die wij het vermelden waard vinden. Zo is het maar liefst 145 of 200 centimeter breed, waardoor je konijn meer dan genoeg ruimte heeft om lekker rond te rennen en te spelen. Daarnaast is het gemaakt van stevig naaldhout. Dit is geïmpregneerd tegen zonlicht en vocht. Uiteraard is deze impregnering niet giftig voor jou of je konijn. Verder is het klassieke ontwerp en het feit dat het schoonmaken ervan een fluitje van een cent is noemenswaardig. Tenslotte kun je het konijnenhok eenvoudig uitbreiden met een aanbouw. Kortom, voor ons genoeg redenen om deze konijnenhok voor buiten van Picasso Zoo op de zesde plek in ons lijst met de beste konijnenhokken van 2024 te vermelden.

Eén van de redenen waarom je het konijnenhok niet hoger in ons lijst vindt, is het feit dat wij online nog geen beoordelingen tegen zijn gekomen. Dit is iets wat normaal gesproken wel een belangrijke criteria voor ons is. 

#7 Kerbl Fred Konijnenhok

We zijn aan het einde gekomen van onze lijst met de zeven beste konijnenhokken voor binnen en buiten van 2024. Wij sluiten deze lijst af met het Kerbl Fred Konijnenhok. Het merk Kerbl is in tegenstelling tot de bovenstaande twee merken bij veel dierenliefhebbers wel bekend. Het familiebedrijf is naar eigen zeggen gek op dieren en ontwikkeld daarom producten voor ieder huisdier. Zo bieden ze een ruim assortiment aan voor honden, katten en dus ook konijnen.

Dit konijnenhok van Kerbl heeft een modern design en is voornamelijk geschikt om in de tuin te plaatsen. Echter, ook voor binnenshuis beschouwen wij het als een goede koop. Verder is het handig om te weten dat het is gemaakt van Cunninghamia hout en het is voorzien van twee deuren die afzonderlijk geopend kunnen worden. Verder kun je het dak volledig openen, waardoor het hok gemakkelijk schoon te maken is. Ook is het gemakkelijk en snel te monteren en is het verstandig om het onder een afdak te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het hout droog blijft en je het een langere levensduur geeft.

Je kunt het Kerbl Fred Konijnenhok in huis halen voor ongeveer 115 euro bij onder andere Bol.com. Hiermee is het een stuk goedkoper dan veel andere konijnenhokken voor buiten uit onze lijst, maar is het ook aanzienlijk kleiner dan de andere modellen die we hierboven hebben besproken. Dus de andere konijnenhokken zijn misschien wel duurder, maar scoren volgens ons toch wat beter als het aankomt op prijs-kwaliteitverhouding.

Conclusie: beste konijnenhokken voor binnen en buiten

In dit artikel heb je kunnen lezen wat de beste konijnenhokken voor binnen en buiten van 2024 zijn. Wij hebben op basis van verschillende criteria een lijst opgesteld met zeven hoogwaardige konijnenhokken. Deze scoren één voor één ontzettend goed op verschillende punten en zijn echte aanraders. Dit is overigens niet alleen onze mening, want veel van de producten uit dit artikel hebben al vele positieve beoordelingen gekregen. Verder hebben wij besproken waar je tijdens het kopen van een konijnenhok zelf op kunt letten en verwachten we dat je na het lezen van dit artikel een geschikte konijnenhok voor je harige vriend kunt vinden.