De beste auto honden benches van het jaar 2024 uitgelicht

Autobenches voor honden zijn essentiële accessoires voor eigenaren die regelmatig met hun huisdieren reizen. Deze speciaal ontworpen kooien bieden niet alleen comfort en veiligheid voor honden tijdens autoritten, maar zorgen ook voor gemoedsrust bij eigenaren. Dit artikel behandelt de belangrijkste redenen waarom het aanschaffen van een autobench verstandig is en de aandachtspunten die eigenaren moeten overwegen bij het maken van deze keuze.

Een belangrijk aanschaf argument is het waarborgen van de veiligheid van zowel de hond als de bestuurder. In geval van een ongeluk of plotselinge remactie, voorkomt een stevige bench dat de hond door de auto wordt geslingerd of zichzelf en anderen verwondt. Het minimaliseert ook de kans op afleiding voor de bestuurder. Een autobench biedt bescherming tegen letsel door te voorkomen dat de hond vrij door de auto kan bewegen. Dit minimaliseert het risico op vallen, stoten of andere ongelukken die kunnen optreden tijdens het rijden. Een autobench is een veilige en afgesloten ruimte die voorkomt dat de hond ontsnapt en mogelijke gevaren buiten de auto tegenkomt.

Naast veiligheid voor het dier, voorkomt een hondenbench dat het interieur van de auto beschadigt. Krassen, bijtsporen en ander ongewenst gedrag kunnen worden voorkomen door de hond veilig in de bench te plaatsen.

Aandachtspunten bij aanschaf

Het is belangrijk om een autobench te kiezen die geschikt is voor de grootte en het ras van de hond. De bench moet voldoende ruimte bieden voor de hond om comfortabel te kunnen liggen, staan en draaien. Te kleine autobenches kunnen stress en ongemak veroorzaken, terwijl te grote benches de veiligheid van de hond kunnen compromitteren.

Kwaliteit en duurzaamheid

Investeer in een autobench van goede kwaliteit die duurzaam is en bestand is tegen het gebruik en de beweging van de hond. Controleer het materiaal, de sluitingen en de algemene constructie van de bench om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor langdurig gebruik.

Eenvoudige reiniging

Kies voor een autobench die gemakkelijk schoon te maken is. Het kan voorkomen dat de hond knoeit of zijn behoefte doet tijdens het reizen. Een bench met verwijderbare en wasbare bekleding is ideaal om hygiëne te behouden.

Veiligheidsvoorzieningen

Controleer of de autobench beschikt over de juiste veiligheidsvoorzieningen, zoals stevige vergrendelingen en goede ventilatie. Het moet ook compatibel zijn met het veiligheidsgordelsysteem van de auto, zodat het stevig kan worden bevestigd.

Draagbaarheid en opslag

Als u regelmatig reist of de bench vaak in en uit de auto moet halen, is het handig om een autobench te kiezen die draagbaar is en gemakkelijk kan worden opgevouwen. Dit maakt het gemakkelijker om de bench op te bergen wanneer deze niet in gebruik is.

Hondenautobenches uitgelicht

Tectake Autokennel honden Bench

tectake hondenkennel auto

Deze trapezevormige hondenbench van Tectake is gemaakt van aluminium, fineerhout en kunststof randen. De bench heeft een kantelhoek tot 65°, waardoor geschikt voor vele auto’s.  

Praktische hondenbench met solide afwerking, die gemakkelijk schoon te maken is. Daarnaast licht van gewicht wat een voordeel is als je de bench in- en uit de auto moet halen.

Het open ontwerp zorgt voor voldoende luchtcirculatie.

Eenvoudig te monteren met meegeleverde handleiding.

  • Gewicht: 12 kg
  • Afmetingen:
    Lengte 90 cm
    Breedte 65 cm
    Hoogte 69 cm

Vele kopers gingen je voor. Deze bench heeft een rating van 4,2 sterren.

Trixie vervoersbox Allu

Trixie Vervoersbox Aluminium Grafiet

Deze autobench heeft een stevig en veilig aluminium frame, dat ook nog eens geluidsarm is. De hoge dichte wanden zorgen niet alleen voor een schone kofferbak, maar ook voor extra veiligheid. Dankzij de afgeschuinde kanten wordt de kofferbakruimte optimaal benut. De bench is voorzien van een deur met veiligheidssluiting en wordt geleverd met een slipvaste thermodeken die in de wasmachine kan tot 30 °C. Met de klittenbandstroken aan de onderkant staat de bench stevig in de kofferbak. De kleur van de bench is grafiet en de afmetingen zijn 61 x 65 x 86 cm.