De lekkerste kauwbotten & hondensnacks 

Kauwbotten zijn een traktatie voor jouw hond, maar bieden ook nog andere voordelen. Zo helpen ze bij het reinigen van de tanden van de hond. Door te kauwen worden tandplak en tandsteen verminderd, wat bijdraagt aan een betere mondhygiëne en het voorkomen van gebitsproblemen. Daarnaast hebben ze een kalmerend effect. Maar welke botten zijn aan te raden? We gaan er verder op in in dit artikel.

Belangrijke overwegingspunten

Voordat je aan een aankoop over gaat, is het goed om te bepalen welk type bot bij jouw hond past, welk formaat, en welke kauwstijl. Ook leeftijd is van belang.

Soort Bot

Hondenbotten zijn er in allerlei vormen en maten, zoals natuurlijke femur-, rib- en knokkelbotten, runderhuidbotten en zelfs synthetische botten. Het kan wat experimenteren vergen om te ontdekken welke textuur en smaak uw hond prefereert. (Opmerking: De meeste dierentandartsen gebruiken de ‘duimnageltest’, wat inhoudt dat je met je nagel een deukje moet kunnen maken in het bot.)

Grootte van het Bot

Het kiezen van de juiste grootte kauwbot voor uw hond is belangrijk. Raadpleeg de grootteaanbevelingen van de fabrikant en zorg ervoor dat het bot niet volledig in de mond van uw hond past. (Opmerking: Zodra het bot is afgekloven tot een grootte die ingeslikt kan worden, is het tijd om het weg te gooien.)

Kauwstijl van uw Hond

Varkens- en lamsbotten zijn zachter dan runderbotten en daardoor makkelijker te kauwen. Ze worden aanbevolen voor lichte kauwers. Runderbotten zijn moeilijker te kauwen en zijn geschikt voor de meeste kauwers. Een duurzaam synthetisch bot kan de beste optie zijn voor agressieve kauwers, omdat deze niet zo broos zijn als natuurlijke botten.

Leeftijd van uw Hond

De tanden van puppy’s en jonge honden zijn fragieler dan die van volwassen honden. Voor tandende puppy’s moet hun bot bestand zijn tegen scherpe naaldtanden. Oudere kauwers hebben opties nodig die wat meegeven en zacht zijn voor hun tanden, tandvlees en kaken

Grote botten

1. Kivo Petfood Hondenbot Dino XXL 1800 gram - Graanvrij en Glutenvrij

Hondenbot Dino XXL is een revolutionaire traktatie voor uw trouwe viervoeter! Met een indrukwekkend gewicht van 1800 gram biedt dit bot een langdurige kauwervaring die niet alleen de tanden van uw hond schoon houdt, maar ook zorgt voor urenlang vermaak.

Gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. Daarnaast is het Dino XXL bot volledig vrij van granen en gluten, wat het een uitstekende keuze maakt voor honden met gevoelige magen of allergieën. Dit bot is niet alleen groot in omvang, maar ook groot in voedingswaarde, met een samenstelling die de algehele gezondheid en welzijn van uw hond ondersteunt.

2. 5 stuks - Kalfsbot (ca 400 gram per stuk) - lengte bot 20 tot 25 cm

Verwen je hond met Lifetime’s Kalfsbot, de ideale snack voor na een wandeling of trainingssessie!

Dit kalfsbot is de ultieme beloning voor uw viervoetige vriend. Volledig natuurlijk en voorzien van smakelijk vlees, biedt het uw hond urenlang kauwgenot. Deze kauwbotten zijn niet alleen een genot voor uw huisdier, maar ondersteunen ook de mondgezondheid, door actief tandsteen en tandplak te verminderen. Het kalfsbot is vooral geschikt voor middelgrote tot grote hondenrassen. Kleinere honden kunnen ook genieten van het kauwplezier, hoewel ze er mogelijk wat meer moeite mee hebben.

Middelgrote botten

3. 5-stuks: Beeztees Gevuld Kauwbot - 20 cm

Dit unieke kauwbot is ontworpen om uw huisdier urenlang bezig te houden, terwijl het tegelijkertijd hun kauwbehoeften bevredigt en de mondhygiëne bevordert.

Gevuld met een smakelijke vulling, biedt het Beeztees Gevuld Kauwbot een extra laag verwennerij die uw hond onweerstaanbaar zal vinden. Het bot is zorgvuldig samengesteld om zowel veilig als voedzaam te zijn, wat het een uitstekende keuze maakt voor hondenbezitters die het beste voor hun huisdier willen. De verpakking bevat 5 stuks. Eerdere kopers lieten een 5 sterren beoordeling achter!

4. YOEKL Geperste Kauwbotten 14cm 5 stuks

YOEKL Geperste Kauwbotten hebben een lengte van 14 cm en een verpakking van 5 stuks, zijn deze botten speciaal ontworpen om uw hond langdurig kauwplezier te bieden. Ze zijn geschikt voor honden van alle rassen en groottes.

De YOEKL Geperste Kauwbotten zijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en zijn zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan de kauwbehoeften van uw hond, terwijl ze ook bijdragen aan de mondhygiëne. Het regelmatig kauwen op deze botten helpt bij het verminderen van tandplak en tandsteen, waardoor de tanden van uw hond schoon en gezond blijven.

Elk bot in deze verpakking is stevig geperst, wat zorgt voor een langdurige en bevredigende kauwervaring.

5. Antos Hondensnack 20 stuks

De Antos hondensnack bestaat uit 100% natuurlijke runderhuid. ,daarmee ideale traktatie voor honden. Deze snack, aanbevolen voor verschillende hondengroottes, draagt bij aan een verantwoorde verwennerij.

Het is belangrijk om toezicht te houden op je huisdier tijdens het snacken en zorg te dragen voor constant beschikbaar vers water. Deze snacks, die glutenvrij, graanvrij, hoog in proteïnen en suikervrij zijn, bieden een gezonde smaak van rund en moeten op een koele, droge plaats bewaard worden.

De verpakking bavat 20 geperste staven, van 90 gram per stuk. Afmeting per snack is 25,5 cm. Diameter 20 mm.