Dit zijn de 10 beste hondenkussens van 2024

Bespaar leestijd - de top 3 hondenkussen (scroll om het volledig artikel te lezen)

snoozle amsterdam

Het orthopedische hondenkussen Snoozle Amsterdam is een kwaliteitskussen dat gemaakt is van dikke meubelstof. Sterk, stijlvol en wasbaar. Extra geschikt voor oudere honden en honden met gewrichtsproblemen.

sun garden pallina

Sun Garden staat bekend om boxprings en kwaliteitsmatrassen. Ze richten zich nu ook op hondenkussens. Dit Pallina model is een Orthopedisch Hondenkussen wat extra geschikt is voor oudere honden of honden met gewrichtsproblemen.

topmast Topmast XXL

Topmast XXL bied verhoudingsgewijs een goed geprijsd kussen aan. Zwemt je hond veel? Of bestaat er een kans dat je hond het kussen stuk maakt? Dan is een goedkoper kussen het overwegen waard.

beste hondenkussen

Een goede slaapplek voor je hond is ontzettend belangrijk en dit kun je creëren door het aanschaffen van een comfortabele hondenkussen. Een hoogwaardig hondenkussen zorgt er namelijk voor dat je trouwe viervoeter tot rust komt en de gewrichten van je hond worden ontlast. Daarnaast zijn er nog enkele andere redenen waarom de aanschaf van een hondenkussen een goed idee is, welke wij later in dit artikel zullen bespreken.

Zoals je misschien al hebt ontdekt is er een ontzettend groot aanbod aan hondenkussens. Door te zoeken op ‘Hondenkussens’ op Bol.com kregen wij al meer dan 5000 resultaten. Hierdoor kan het best lastig zijn om een geschikt kussen voor je trouwe viervoeter te vinden. Aan de hand van verschillende criteria hebben we voor jou de beste tien hondenkussens van 2024 uitgelicht. Bij elke vermelding lees je de belangrijkste kenmerken, waarom wij het hebben opgenomen in dit artikel en waar je het hondenkussen voordelig kunt aanschaffen.

De belangrijkste voordelen van een hondenkussen

Net als bij mensen is een goede slaapplek voor een hond ontzettend belangrijk. Met een comfortabele en hoogwaardige hondenkussen kun jij zo’n slaapplek creëren. Dit is volgens ons één van de belangrijkste voordelen. Echter, daarnaast zijn er nog enkele andere voordelen die wij het vermelden waard vinden.

Een slechte slaap zorgt er bijvoorbeeld voor dat je hond gedragsproblemen kan vertonen. Daarnaast kan het ook nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van je hond. Zo kunnen er problemen ontstaan aan de gewrichten door een te harde ondergrond. Deze kun je voorkomen of de kans hierop verkleinen met een hondenkussen. Ten slotte biedt het de hond meer warmte, waardoor je hond minder snel last krijgt van temperatuurschommelingen. Kortom, genoeg redenen om een hoogwaardig hondenkussen in huis te halen.

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van de beste hondenkussen?

Voordat we de beste hondenkussens van 2024 willen toelichten, vinden wij het belangrijk dat we vermelden waar je bij aanschaf op dient te letten. Deze punten namen wij zelf ook mee bij het samenstellen van de onderstaande lijst.

Formaat: de maat van een hondenkussen is uiteraard ontzettend belangrijk. Zo moet je een hondenkussen kiezen die geschikt is voor de gewichtsklasse van jouw trouwe viervoeter. Je hond moet helemaal uitgestrekt kunnen liggen, zodat alle gewrichten worden ondersteund.

Kleur: veel modellen uit dit artikel komen in verschillende kleuren. Wij raden je aan om een hondenkussen te kiezen die goed past bij het interieur van je woning.

Dikte: vooral voor een zwaardere hond is de dikte een belangrijke factor. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hond de grond door het kussen heen kan voelen.

Antisliplaag: een antisliplaag vinden wij ook erg handig. Hierdoor schuift het hondenkussen niet alle kanten op en blijft het op de plek liggen waar jij dat het liefst hebt. Overigens beschikken niet alle modellen uit dit artikel over zo’n laag, maar deze meeste zijn hier wel van voorzien.

Materiaal: hondenkussens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. Bij het opstellen van de onderstaande lijst met de beste hondenkussens van 2024 hebben wij gekeken of de modellen zijn voorzien van hoogwaardig materiaal.

Top 10 beste hondenkussens van 2024

Bij het opstellen van de onderstaande lijst hebben wij gelet op verschillende factoren, waarvan we hierboven al enkele hebben besproken. Daarnaast hebben wij ook rekening gehouden met de reviews van klanten op verschillende websites en hebben ook gekeken of een hondenkussen een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Per model lees je waarom wij van mening zijn dat het behoort tot één van de beste hondenkussen van 2024.

#1 Sun Garden Buddy

We beginnen onze lijst met de beste hondenkussens van 2024 met de Sun Garden Buddy. Het bedrijf Sun Garden is voornamelijk bekend dankzij de hoogwaardige matrassen en boxsprings, maar hebben ook enkele kleden en kussen voor huisdieren op de markt gebracht, waarvan het model Buddy er dus één van is. Met de Sun Garden Buddy geef je jouw hond zijn welverdiende optimale ligcomfort.

Eén van de redenen waarom je de Sun Garden Buddy bovenaan onze lijst tegenkomt, is onder andere de visco-elastische schuimstof voor de perfecte drukontlasting. Deze schuimstof past zich aan de lighouding van je hond aan en slaat de lichaamswarmte op, wat zorgt voor meer comfort voor je hond. Verder vinden we het belangrijk om te vermelden dat het hondenkussen is voorzien van een antisliplaag, getest is op schadelijke stoffen en volledig afneembaar is, zodat je het gemakkelijk kunt wassen tot 30 °C.

De Sun Garden Buddy is verkrijgbaar in maar liefst zeven verschillende kleuren en ook kun je kiezen uit vijf maten. Hierdoor kun je dus model uitkiezen dat aansluit bij de lengte en gewicht van je hond en ook goed past bij het interieur.

#2 Beeztees Ruba

De volgende hondenkussen die thuishoort in een lijst met de beste hondenkussens van 2024 is de Beeztees Ruba. Dit model is uiterst geschikt voor honden die last hebben van gewrichtsproblemen. Deze orthopedische kussen zorgt er namelijk voor dat de druk op de gewrichten wordt verminderd. Echter, ook wanneer jouw hond geen last heeft van problemen aan de gewrichten is dit een goede koop. Naast deze hondenkussen biedt Beeztees talloze andere hoogwaardige producten voor honden aan. Het is een zeer betrouwbaar merk en de producten uit hun assortiment hebben samen al duizenden positieve beoordelingen ontvangen op de websites van Bol.com en andere bekende webwinkels.

Zo is het model Ruba van Beeztees voorzien van reguliere en memory foam vlokken. Dit zorgt ervoor dat het kussen zich aanpast aan de lighouding van je hond. Ook zorgt dit ervoor dat je hond extra zacht ligt. Verder beschikt het over een kussenhoes die op 60 graden gewassen kan worden en een binnenhoes die je kunt wassen op 30 graden. En net als de meeste hondenkussens uit deze lijst, is ook de Beeztees Ruba voorzien van een antisliplaag aan de onderkant.

Ten slotte vinden wij het aantal positieve beoordelingen die we online tegenkwamen het vermelden waard. Zo kreeg het op Bol.com een gemiddelde beoordeling van 4,7 sterren van de vijf sterren. Dit was op basis van ongeveer vijftien beoordelingen. De Beeztees Ruba is verkrijgbaar in één formaat, namelijk 100 x 70 cm. Hierdoor is het dus niet geschikt voor alle hond. Ook heb je niet de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende kleuren. De Beeztees Ruba is namelijk enkel leverbaar in de kleur grijs.

#3 Snoozle Amsterdam hondenkussen

De Snoozle Amsterdam is een andere orthopedisch hondenkussen die uiterst geschikt is voor honden met gewrichtsklachten of oudere honden. Echter, net als de Beeztees Ruba is deze hondenkussen ook voor honden zonder klachten of jongere honden een goede koop, want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Het is verder voorzien van meerdere belangrijke eigenschappen dat je van een betrouwbare hondenkussen mag verwachten. 

Enkele redenen waarom je de Snoozle Amsterdam tegenkomt in dit artikel zijn de zeer comfortabele en orthopedische vulling, de hoogwaardige kwaliteit (gemaakt in Europa) en ook het stijlvol design vinden wij een pluspunt. Verder kun je de Snoozle Amsterdam wassen op 30 ℃ door de afritsbare hoes en voorkomt en vermindert het gewrichtsproblemen. Al met al haal je met deze Snoozle Amsterdam één van de beste hondenkussens van 2024 in huis.

Dat dit één van de beste hondenkussens is vinden wij niet alleen. Op verschillende webshops wordt dit model zeer goed beoordeeld. Zo heeft het op Bol.com ruim honderd beoordelingen gekregen. En met een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren is het grote merendeel dus zeer positief. Ook het feit dat je de keuze hebt uit meerdere kleuren en maten zagen wij als een pluspunt.

#4 Sun Garden Pallina

Bovenaan onze lijst met de beste hondenkussens van 2024 kwam je al een kussen tegen van het Duitse merk Sun Garden en ook de Sun Garden Pallina mag in zo’n lijst niet ontbreken. De Pallina van Sun Garden is één van duurste hondenkussens uit deze lijst, maar daar krijg je uiteraard ook wat voor terug. Het is niet voor niets dat wij van mening zijn dat dit model zeer goed scoort op prijs-kwaliteitverhouding. Dit geldt overigens niet alleen voor deze hondenkussen, maar voor bijna alle artikelen van het merk Sun Garden.

Wat wij een groot pluspunt van deze hondenkussen vinden is het visco-elastisch schuim. Dit past zich aan de lighouding van je trouwe viervoeter aan en keert altijd weer terug in de oorspronkelijk vorm. Ook ontlast het de gewrichten en slaat het de lichaamswarmte op. Dit samen zorgt voor de ultieme ligcomfort. Daarnaast is de antisliplaag, het hoogwaardige materiaal en de volledig afneembare en wasbare hoes het vermelden waard. Al met al is de Sun Garden Pallina een hondenkussen van topkwaliteit en heeft het volgens ons terecht een plek veroverd in deze lijst.

Zoals we eerder aangeven heb je voor deze hondenkussen wel een groter budget nodig. Het is één van de duurste hondenkussens uit deze lijst, maar als je het ons vraagt is het zijn prijs meer dan waard. Het is overigens niet voor niets dat het op Bol.com een gemiddelde beoordeling heeft gekregen van 4,6 sterren van de vijf sterren. Dit was op basis van meer dan twintig reviews. Ook op websites van meerdere online dierenspeciaalzaken kreeg het bijna uitsluitend positieve beoordelingen.

#5 Lex & Max Tivoli

We zijn halverwege onze lijst met de tien beste hondenkussens van 2024 gekomen, maar hieronder vind je nog meerdere modellen van A-kwaliteit. Ook door het in huis halen van de Lex & Max Tivoli maak je jouw hond hoogstwaarschijnlijk ontzettend blij. Het merk Lex & Max richt zich volledig op het ontwikkelen van kussens, manden en dekens voor honden en naast Tivoli hebben ze al vele andere kwaliteitsproducten voor honden op de markt gebracht.

De Lex & Max Tivoli is een zeer mooie hondenkussen dat is gemaakt van hoogwaardig materiaal en fungeert als een prettige slaapplek voor je hond. Het hondenkussen beschikt over zowel een zachte onder- als bovenkant en beiden kanten kunnen gebruikt worden voor je hond om op te liggen. Dit houdt dus wel in dat het niet beschikt over een antisliplaag, wat eigenlijk wel onze voorkeur heeft. Dit is echter persoonlijk en mocht het geen probleem zijn dat het hondenkussen niet op een vaste plek blijft liggen, dan is dit zeker een model dat we kunnen aanraden. Waar het wel van voorzien is, is een buitenhoes, welke je gemakkelijk kunt wassen op 30 °C. Ook de comfortabele vulling van acrylvezel vinden wij belangrijk om te vermelden. Dit zorgt ervoor dat het de lichaamswarmte reflecteert, waardoor je hond het niet snel warm of koud zal krijgen.

Hadden we hierboven één van de duurste hondenkussens uit deze lijst uitgelicht, vind je met de Lex & Max Tivoli één van de goedkoopste modellen uit dit artikel. Voor slecht paar tientjes kun je al beschikken over de Lex & Max Tivoli. Het hondenkussen is klavergroen van kleur en past in bijna elk interieur. Ten slotte is het belangrijk om te weten dat je kunt kiezen uit de twee verschillende maten.

#6 Rexproduct hondenkussen

Ben je op zoek naar een duurzame en comfortabele hondenkussen? Dan is de Rexproduct hondenkussen misschien wel iets voor jou. De kussen is voorzien van innovatief SOFTPET-schuim. Dit zegt je misschien niets, maar dit houdt in dat het volledig afgeleid is van gebruikte plastic flessen. Dit is uiteraard zeer ecologisch en neemt niets weg van het feit dat je hond er ontzettend prettig in kan vertoeven.

Het hondenkussen van Rexproduct kent verschillende noemenswaardige voordelen. Zo is het vanzelfsprekend van hoge kwaliteit, gemaakt van sterk en zacht materiaal en ecologisch verantwoord ontworpen. Hierdoor heeft het onder andere een OEKO-Tex certificaat gekregen. Verder heeft het een afneembare hoes, een antisliplaag, is het waterafstotend en biedt het een hoge weerstand tegen onder andere speeksel en zweet van honden. Daarnaast heeft het enkele andere kenmerken waardoor het de ultieme comfort voor je huisdier biedt.

Een andere groot pluspunt vinden we dat je de keuze hebt uit maar liefst vijf maten en tien verschillende kleuren. Hierdoor is het geschikt voor honden (en katten) van 0 tot 80 kilogram. En door de vele kleuren waaruit je kunt kiezen zit er vast wel één tussen die past bij het interieur van je woning. Mocht dit alles nog niet genoeg zijn om je te overtuigen, dan doen de reviews die je online tegenkomt dat waarschijnlijk wel. Op bijvoorbeeld Bol.com krijgt het een gemiddelde beoordeling van 4,6 sterren. Vooral de hoogwaardige kwaliteit en het mooie design zijn veel pluspunten die we voorbij zagen komen.

#7 Trixie vitaal orthopedische kussen

De volgende hondenkussen die wij als één van de beste hondenkussens van 2024 beschouwen is het hondenkussen van Trixie. Dit model zal een echte aanwinst voor je hond zijn. Zo biedt het een heerlijke plek voor je hond om tot rust te komen. Daarnaast kunnen we ook veel andere producten van Trixie voor honden aanraden. Het is namelijk een zeer betrouwbaar merk en biedt een ontzettend groot aanbod artikelen voor huisdieren aan.

Het ligoppervlakte van het kussen is gemaakt van memory-foam. Eerder in dit artikel hebben wij al meermaals aangegeven dat dit zich aanpast aan de lichaamsvorm van je hond. Dit maakt het hondenkussen uiterst geschikt voor oudere honden en honden met gewrichtsklachten. Daarnaast is net als de andere hondenkussens die we hier hebben besproken zeer gemakkelijk schoon te maken en heeft het een slipvaste ondergrond zodat de kussen op één plek blijft liggen.

De Trixie hondenkussen is verkrijgbaar in twee verschillende formaten en is met een afmeting van 60 x 40 x 10 of 100 x 70 x 9,5 geschikt voor kleine tot middelgrote honden. Helaas kun je niet kiezen uit verschillende kleuren, want het wordt enkel geleverd in de kleur taupe/Lichtgrijs. Echter, deze kleur misstaat doorgaans niet in de meeste woonkamers.

#8 Topmast XXL-All Weather hondenkussen

Zoals je uit de naam van deze hondenkussen kunt opmaken is dit model geschikt voor grote honden. Voor grote honden zul je merken dat het aanbod waaruit je kunt kiezen beperkt is. Met de Topmast XXL-All Weather hondenkussen beschik je in ieder geval over een zeer comfortabele hondenkussen voor je grote viervoeter. Echter, mocht je op zoek zijn naar een kleiner formaat van het merk Topmast, ook dan is er aan keuze geen gebrek.

Er zijn meerdere redenen waarom je deze kussen in onze lijst met de beste hondenkussens van 2024 tegenkomt. Zo is het gemaakt van hoogwaardig materiaal, is het water- en vuilafstotend en is het overtrek afritsbaar en zeer gemakkelijk te wassen op 40 °C.

De Topmast XXL-All Weather hondenkussen is verkrijgbaar in de kleur antraciet/zwart. De ene kant is antraciet en de andere kant is zwart en omdat beide zijden te gebruiken zijn, kun je zelf bepalen welke jouw voorkeur heeft. Mocht dit model overigens te groot zijn voor je hond, dan adviseren we je de andere hondenkussens van Topmast op Bol.com te bekijken. Het merk biedt namelijk tientallen verschillende hondenkussens aan en de meeste krijgen een gemiddelde beoordeling van vier of vijf sterren.

#9 NapZZZ Oxford

Ook met de NapZZZ Oxford creëer je een fijne slaapplek voor je hond. Naast deze hondenkussen, biedt het merk NapZZZ nog veel meer handige benodigdheden voor je huisdier aan. Zo kun je bijvoorbeeld ook over een hoogwaardige hondenmand van het merk beschikken.

De NapZZZ Oxford is geschikt voor zowel binnen als buiten de bench en is eenvoudig schoon te maken en is het gemaakt van duurzaam materiaal. Verder is het zowel vuil- als waterafstotend en heeft het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ook de vele maten en kleuren waaruit je kunt kiezen beschouwen wij als een groot voordeel van de NapZZZ Oxford. Zo heb je onder andere de keuze uit de kleuren zwart, beige, donkergroen en grijs. Verder bieden ze vijf verschillende maten aan, waardoor je een hondenkussen kunt uitkiezen die goed past de lengte van je hond.

#10 Wooff Xtreme

We zijn aan het einde gekomen van deze lijst met de tien beste hondenkussens van 2024. We sluiten deze lijst af met de Wooff Xtreme en hoewel je het hondenkussen op de laatst vindt, blijven wij van mening dat dit een zeer goede koop is. Er worden namelijk duizenden verschillende hondenkussens online aangeboden en daardoor kun je alle modellen die je in een top 10 lijst tegenkomt als zeer goed beschouwen.

De Wooff Xtreme is allereerst zeer mooi, maar daarnaast is het gemaakt van 600D. Dit is een slijtvaste, polyester stof. Deze stof is waterproof, kan goed tegen een stootje en gaat daardoor dus zeer lang mee. Een klein minpunt van de Wooff Xtreme is dat het geen antisliplaag heeft. Ook is het niet zo gemakkelijk schoon te maken als enkel andere hondenkussens uit deze lijst. Dit zijn ook de voornaamste redenen waarom je de Wooff Xtreme niet hoger in deze lijst vindt.

De Wooff Xtreme is verkrijgbaar in vijf verschillende formaten en heeft een zeer zacht prijskaartje. Zo kun je het kleinste formaat al voor ongeveer 20 euro in huis halen.

Conclusie: de beste hondenkussens 2024

In dit artikel heb je kunnen lezen wat de beste hondenkussens van 2024 zijn. Daarnaast hebben wij enkele punten waarop je dient te letten bij het aanschaffen van een hondenkussen opgesomd en wat de belangrijkste voordelen zijn. We hopen dat je na het lezen van de bovenstaande informatie een passend hondenkussen voor je trouwe viervoeter zult vinden. En omdat wij deze lijst zo up-to-date mogelijk willen houden, zullen wij regelmatig controleren of de producten die we hier vermelden nog leverbaar zijn. Ook wanneer er in dit jaar nieuwe kussens voor honden uitkomen die het vermelden waard zijn, zullen wij deze lijst eventueel bijwerken.