Beste hondenriemen 2024: Dit zijn de 10 beste hondenriemen van dit moment

Bespaar leestijd - direct naar de top 3 hondenriemen

by cee cee lijn

Deze By Cee Cee lijn is sterk en komt goed uit de user reviews. Met 8 meter lijn biedt deze genoeg ruimte voor je hond. Ook de 50 KG max. trekkracht is voor de meeste mensen ruim voldoende!

flexi hondenriem

Deze Flexi New Comfort heeft een 5 of 8 meter koord. De lijn is geschikt voor honden tot 50KG. Door het remsysteem, kun je in 1 beweging het uitrolsysteem tot halt brengen.

miqdi hondenriem

Een fijne riem van 3m lang die prettig in de hand ligt. Omdat de uiteindes schuin zijn afgewerkt snijdt hij niet in uw hand. Een goede optie als je geen lange rollijn nodig bent.

Zodra je een hond in huis haalt is een goede hondenriem essentieel. Je moet de hond namelijk dagelijks meermaals uitlaten en dit kan natuurlijk niet zonder een hondenriem. Er zijn talloze verschillende modellen op de markt en om direct voor de eerste de beste riem te kiezen raden wij af. Er zijn namelijk verschillende punten waar je bij aanschaf rekening mee moet houden. Deze zullen wij in dit artikel bespreken. Daarnaast zullen wij in het kort vermelden uit welke soort hondenriemen je kunt kiezen en beantwoorden verschillende veelgestelde vragen over hondenriemen. Uiteraard lees je in dit artikel ook wat de beste hondenriemen van 2024 zijn. Per vermelding lees je waarom wij vinden dat het model thuishoort in z’n lijst en waar het te koop is.

Welke soorten hondenriemen bestaan er?

Een belangrijk punt waar je rekening mee moet houden is het soort hondenriem dat je wilt aanschaffen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit een leren hondenriem, trainingslijn of een rollijn. Daarnaast bestaan er ook riemen die voornamelijk geschikt zijn voor wanneer je wilt gaan hardlopen met je hond. Uiteraard kan het natuurlijk ook zijn dat je geen voorkeur hebt. In de onderstaande lijst met de beste hondenriemen van 2024 vind je in ieder geval veel verschillende soorten hondenriemen en daarom schatten wij de kans groot dat er riem bijzit die aansluit bij jouw wensen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenriem?

Hieronder hebben wij de beste hondenriemen van 2024 voor je op een rij gezet. Echter, wij vinden het belangrijk dat je eerst weet waar je bij het kopen van een hondenriem op moet letten. Veel van deze punten hebben wij meegenomen bij het samenstellen van de onderstaande lijst.

Soort riemen: hierboven hebben wij de verschillende soorten riemen besproken. Mocht je een voorkeur hebben voor een bepaald soort, dan is het belangrijk dat je dit meeneemt in je besluit.

Materiaal: bij het opstellen van onze lijst hebben wij rekening gehouden met het materiaal van welke de riem is gemaakt. Door het aanschaffen van een hondenriem van kwalitatief hoogwaardig materiaal, kun je daar doorgaans jarenlang gebruik van maken.

Lengte en dikte: de lengte en dikte is ook niet onbelangrijk. Zo heb je voor een grote hond uiteraard een dikkere riem nodig dan voor een puppy. Je wilt immers voorkomen dat de riem snel kapot gaat.

Prijs-kwaliteitverhouding: een goede prijs-kwaliteitverhouding is voor ons ontzettend belangrijk. Zo is een duurder product niet altijd de betere koop. Het is belangrijk dat je waard voor je geld krijgt en daar letten wij altijd op bij onze productonderzoeken.

De 10 beste hondenriemen van 2024

We zijn op het punt aangekomen waar wij de beste hondenriemen van 2024 prijsgeven. Wij hebben per vermelding de belangrijkste kenmerken opgesomd en vermelden waarom wij vinden dat de riem in de onderstaande lijst thuishoort. Ook lees je waar je de hondenriem momenteel kunt aanschaffen.

#1 Flexi Giant Tape

Het komt misschien niet als een verrassing dat je bovenaan onze lijst met de beste hondenriemen van 2024 een model van Flexi tegenkomt. Flexi is namelijk een gerenommeerde naam als het aankomt op hondenlijnen. Onder andere de hoge kwaliteit heeft daaraan bijgedragen. Het merk focust zich volledig op het ontwikkelen van hondenlijnen en dit doen ze met succes. Zo valt er op hun website te lezen dat wereldwijd al meer dan een miljoen honden en hun baasjes rondlopen met een hondenriem van het merk. In dit artikel zul je daarom meerdere modellen van Flexi voorbij zien komen.

Enkele redenen waarom wij Flexi Giant Tape op de eerste plek hebben gezet, zijn de unieke remtechniek, de duurzame houder en het oprolmechanisme. Dat laatste zorgt ervoor dat jouw trouwe viervoeter kan genieten van de optimale bewegingsvrijheid. Daarnaast vinden wij het belangrijk om te vermelden dat het geschikt is voor honden tot 50 kilogram, het is voorzien van een stabiele zacht handgreep en het een 8 meter lange rollijn heeft.

Na het lezen van reviews op verschillende websites zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij niet de enige zijn die vinden dat de Flexi Giant Tape thuishoort in een lijst met de beste hondenriemen van 2024. Alleen al op Bol.com heeft de hondenriem al meer dan honderd beoordelingen gekregen. De klanten van Bol.com gaven het product een gemiddelde beoordeling van 4,6 sterren. Veel voorkomende pluspunten is het fraaie design en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Een klein minpunt dat we enkele keren tegenkwamen is dat het voor sommige gebruikers best zwaar in de hand ligt.

Flexi Giant Tape - Hondenriem - Zwart/Geel - L...

Flexi Giant Tape – Hondenriem Zwart/Geel. Voor honden tot 50 kg. Flexi is al jarenlang een gerenommeerde naam op het gebied van hondenlijnen.

#2 Flexi Rollijn New Comfort

De volgende hondenriem die we hier willen uitlichten is ook een product van het merk Flexi. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is Flexi één van de marktleiders op het gebied van hondenriemen. Ook met de Flexi Rollijn New Comfort geef je jouw hond de gecontroleerde vrijheid die het verdiend.

De Flexi Rollijn New Comfort heeft een geavanceerd remsysteem, waarmee je in één beweging het uitrolsysteem kunt toeroepen. Daarnaast is het ook mogelijk om het handvat kleiner te maken, heeft het een inkeping voor een poepzakjeshouder en biedt het de mogelijkheid om een Flexi lampje aan de voorkant te plaatsen. Dit is uiteraard handig wanneer je ‘s avonds of ‘s morgens vroeg met je hond op pad gaat. Deze verlichting kun je eenvoudig bevestigen door het meegeleverde klittenband. Verder is handig om te weten dat het geschikt is voor honden van maximaal 50 kilogram en het koord een lengte heeft van 5 meter of 8 meter. 

Bij aanschaf van de Flexi Rollijn New Comfort heb je de keuze uit twee verschillende kleuren, namelijk blauw of zwart. Daarnaast kun je kiezen uit de variant met een koord lengte van 5 meter of de hondenriem met een kort van 8 meter. Beide zijn zeer scherp geprijsd. Daarnaast is de Flexi Rollijn New Comfort op verschillende websites al vele keren beoordeeld. Op bijvoorbeeld Bol.com heeft het het al meer dan zestig beoordelingen gekregen en met een gemiddelde beoordeling van 4,6 sterren is het grote merendeel net als ons uiterst enthousiast.

flexi hondenriem

Flexi New Comfort met tape is een eigentijdse looplijn voor gecontroleerde vrijheid van je hond.

#3 Rebel Petz – sterke gevlochten hondenlijn van touw

De volgende hondenriem die volgens ons niet mag ontbreken in een lijst met de beste hondenriemen van 2024 is de hondenriem van Rebel Petz. Net als Flexi heeft ook Rebel Petz meerdere hondenriemen ontwikkeld die zeer goed worden beoordeeld. Dit geldt ook zeker voor dit model.

Eerst willen wij enkele redenen benoemen waarom wij van mening zijn dat de Rebel Petz hondenriem een vermelding hoort te krijgen. Zo is het gemaakt van een dubbel gevlochten touw en is het vervaardigd uit nylon en polypropeen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je zeer lang gebruik kunt maken van deze hondenlijn. Zo zorgt nylon voor een robuuste uitstraling en dankzij polypropyleen kan het touw op water blijven draaien. Verder is het voorzien van een musketonhaak, waardoor het zich aanpast aan de beweging van je trouwe viervoeter.

Deze hondenriem is verkrijgbaar in twee verschillende maten. De kleinere hondenriem is geschikt voor honden tot 25 kilogram, zoals een Jack Russel, Franse Bulldog, Beagle etc. Daarnaast is de andere variant geschikt voor grote honden. Hierbij kun je denken aan onder andere Duitse Herdershonden, Boxers en Labradors. Naast dat je kunt kiezen uit de twee maten, heb je ook de keuze uit maar liefst vijf verschillende kleuren.

Rebel Petz - sterke gevlochten hondenlijn van touw

Hondenlijnen van Rebel Petz zijn gemaakt van een dubbel gevlochten touw, vervaardigd uit polypropeen en nylon. Hiermee robuust en duurzaam.

#4 Flexi Rollijn New Classic Tape Large

Met de Flexi Rollijn New Classic Tape Large vind je het derde en laatste model van Flexi in deze top 10. Naast de drie modellen van het merk in dit artikel, vind je op onder andere Bol.com talloze andere hondenriemen van Flexi, welke wij ook als zeer betrouwbaar beschouwen.

De Flexi Rollijn New Classic Tape Large is één van de goedkopere hondenriemen van het merk Flexi, maar biedt alles wat je van een hoogwaardige riem voor je viervoeter mag verwachten. Zo heeft het onder andere een modieus design, ergonomisch handgreep en heeft het een remsysteem waarmee je gemakkelijk de lijn kunt afstellen op de door jou gewenste lengte. Dit kan tot maximaal 8 meter. Het voordeel van een rollijn ten opzichte van een reguliere riem is onder andere dat je jouw hond meer bewegingsvrijheid kan geven.

Overigens zijn wij niet de enige die vinden dat de deze riem thuishoort in een lijst met de beste hondenriemen van 2024. Het internet staat namelijk bomvol met positieve beoordelingen van klanten. Zo heeft het alleen al op Bol.com meer dan honderd reviews ontvangen. De hondenriem kreeg op Nederlands grootste webshop een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren van de vijf sterren.

Flexi Rollijn New Classic Tape Large 8 m

Met een rollijn geef je je hondbewegingsvrijheid die hij niet heeft met een reguliere riem. Ideaal als jouw hond niet goed los kan lopen of wanneer jouw hond in de wijk aangelijnd moet zijn.

#5 KCMultisupplies hondenriem

Bij KCMultisupplies weten ze maar al te goed hoe belangrijk het is dat je zonder zorgen op pad kunt met je trouwe viervoeter. Hierbij is een veilige hondenriem essentieel. Met de hondenriem van KCMultisupplies beschik je over z’n een riem.

Er zijn verschillende redenen waarom wij de KCMultisupplies hondenriem in dit artikel hebben opgenomen. Allereerst heeft het een mooi design, maar dat is natuurlijk niet voldoende om als één van de beste hondenriemen van 2024 beschouwt te worden. Dit heeft het onder andere te danken aan het prettige fijne schuim handvat voor optimale comfort, de 360° draaibare haak en de reflecterende vezels. Door de reflecterende vezels is je hond ook goed zichtbaar wanneer je in het donker met je hond gaat wandelen.

Naast de hierboven genoemde pluspunten was ook de lage prijs voor ons een reden om de hondenriem een vermelding te geven. Zo kost de riem op het moment van schrijven ongeveer 15 euro bij verschillende webshops, waaronder Bol.com. Op de website van Bol.com kun je ook gelijk zien dat ruim twintig klanten een beoordeling hebben achtergelaten. Dit waren bijna uitsluitend vijf sterren beoordelingen en kan onder andere hierdoor als een goede koop worden beschouwd.

kcm hondenriem

Deze KCM hondenriem is gemaakt vannylon met een dikte van 1,2cm. De dikte van deze riem zorgt ervoor dat de riem geschikt is voor vrijwel alle honden en tevens dat de riem lang mee gaat en erg duurzaam is.

#6 Miqdi BioThane hondenriem

Op de zesde plek in onze lijst met de tien beste hondenriemen van 2024 vind je de BioThane hondenriem van het merk Miqdi. Het merk focust zich volledig op het ontwikkelen van hondenriemen en de BioThane is één van de bestsellers van Miqdi. Niet zo vreemd als je het ons vraagt, want het is een zeer kwalitatief goede hondenriem.Het is wel uitsluitend bedoeld voor kleinere honden.

De riem is gemaakt van hoogwaardig materiaal, waardoor het doorgaans zeer lang meegaat. Daarnaast is het voorzien van een handgreep die prettig in de hand ligt. Hierdoor heeft het zowel een hoog draagcomfort voor de hond als voor het baasje. Ten slotte is het gemakkelijk om de riem af te spoelen onder de kraan en behoort een vieze, natte of stinkende riem tot het verleden. Kortom, door het in huis halen van de Miqdi BioThane, beschik je over een hondenriem van topkwaliteit.

Een ander pluspunt die we willen benoemen is de variaties aan kleuren en maten. Zo kun je kiezen uit maar liefst vijf verschillende maten en tien kleuren. De maten variëren van 1,5 meter tot 10 meter. Als laatste willen wij de beoordelingen die het heeft gekregen op onder andere Bol.com benoemen. Hier heeft het een gemiddelde beoordeling gekregen van 4,9 sterren van de vijf sterren. Dit is één van de hoogste gemiddelde beoordeling van alle hondenriemen uit deze lijst.

miqdi hondenriem

Deze riem is gemaakt van origineel BioThane®. De riem is 9mm breed, 3 meter lang inclusief handvat en is speciaal geschikt voor kleine hondenrassen. De musketon en holnieten zijn van RVS.
Een fijne, handgemaakte, riem die erg prettig in de hand ligt.

#7 By Cee Cee hondenriem Premium 2.0

Ben je op zoek naar een veilige riem van A-kwaliteit voor je hond? Dan is de By Cee Cee hondenriem Premium 2.0 misschien wel iets voor jou. Het merk By Cee Cee is onder sommige lezers waarschijnlijk minder bekend dat enkele andere merken die we hierboven hebben benoemt, maar dat neemt niets weg van het feit dat ze zeer hoogwaardige hondenbenodigdheden leveren.

Eén van de artikelen voor honden die wij als een goede koop beschouwen is dus de Premium 2.0 van By Cee Cee. Dit vinden wij onder andere omdat het is voorzien van een soepele uitrol en inrol en een veilig remsysteem en vergrendeling heeft. Ook de nylon lijn die niet snijdt en het duurzame kunststof design vinden wij het vermelden waard. Door de hoge kwaliteit kun je doorgaans jarenlang gebruik maken van de By Cee Cee hondenriem Premium 2.0.

by cee cee lijn

Met een ergonomische antislip handgreep en een zeer soepele rollijn is deze hondenriem de beste in zijn klasse. Geschikt voor honden van max 50KG met een forse trekkracht.

#8 Quzi Canicross

Het einde van onze lijst met de beste hondenriemen van 2024 komt in zicht, maar deze lijst zou volgens ons niet compleet zijn zonder de Quzi Canicross looplijn. Deze multifunctionele riem is geschikt voor zowel middelgrote als grote honden.

De Quzi Canicross beschouwen wij niet voor niets als een multifunctionele hondenriem. Zo is het uiterst geschikt voor bijvoorbeeld tijdens het hardlopen en ook kun je meerdere honden tegelijkertijd erop aansluiten. Verder is het zachte en comfortabel handvat en de reflecterende stiksel noemenswaardig. Hierdoor is je hond ook in het donker goed zichtbaar, wat de veiligheid van zowel jezelf als je trouw viervoeter ten goede komt.

Zoals we eerder aangaven is de hondenriem geschikt voor middelgrote tot grote honden. Zo hebben ze een hondenriem die geschikt is voor honden van 10 tot 30 kilogram. Hierbij kun je denken aan onder andere Beagles en Border Collies, maar daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de grotere riem aan te schaffen, welke geschikt is voor honden vanaf 25 kilogram tot 70 kilogram. Verder krijg je bij aanschaf een Quzi opbergtas en een e-book meegeleverd.

Quzi Canicross

De elastische looplijn absorbeert het getrek van je hond doordat de lijn mee rekt. Dit geeft je hond meer bewegingsvrijheid en jij wordt niet meegetrokken. Daarnaast zijn de handvaten gewatteerd wat erg fijn is tijdens het kort houden bij tegemoetkomend verkeer.

#9 Pets are Heroes hondenriem

Ook het merk Pets are Heroes heeft een noemenswaardige hondenriem op de markt gebracht. De riem is zo ontworpen dat je jouw hond snel en gemakkelijk kunt aanlijnen.

Om verschillende redenen beschouwen wij de hondenriem van Pets are Heroes als een zeer goede koop. Het heeft onder andere een zeer goede gebruiksgemak en wordt beschouwd als één van de betere trainingsriemen die er momenteel bestaan. Ook is het makkelijk verstelbaar, waardoor de riem nooit te strak om de hals van je viervoeter zit. Ten slotte willen wij vermelden dat alle riemen van het merk op een duurzame manier worden geproduceerd door een klein familiebedrijf in Portugal, die beschikken over genoeg ervaring en expertise om zeer hoogwaardige en mooie hondenriemen te maken.

De hondenriem heeft een lengte van 200 centimeter en is leverbaar in verschillende kleuren, waaronder groen en zwart. Voorheen kon je ook de 120 centimeter lange riem kopen, maar bij meerdere webshops staat aangegeven dat deze niet meer leverbaar is. Mocht dit in de toekomst veranderen, dan zullen wij dat hier uiteraard aanpassen. Ook de dertig klanten die het product een gemiddelde beoordeling op Bol.com hebben gegeven van 4,5 sterren vinden wij het vermelden waard.

Pets are Heroes hondenriem

Deze echte leren riem staat vooral bekend om de manier waarop deze in de hand ligt en zijn lichte gewicht. De hondenriem heeft de perfecte breedte voor een zacht en comfortabele greep. Voor honden boven de 20kg (of trekkende) is de 2 cm brede band aan te raden 

#10 Brute Strength leren hondenriem

We zijn aan het einde gekomen van de lijst met de beste hondenriemen van 2024 en deze lijst willen wij afsluiten met de leren hondenriem van Brute Strength. Het merk Brute Strength biedt een groot assortiment gereedschap en woonartikelen aan, maar ook voor huisdieren hebben ze vele kwalitatief goede producten ontworpen. Dat bewijzen ze onder andere met deze hondenriem.

De Brute Strength leren hondenriem is gemaakt van 100% volnerfleer, wat tijdens de productie is bewerkt met olie. Hierdoor is het wat flexibeler geworden en ligt het prettig in de hand. Verder is het in principe geschikt voor alle hondenrassen en kun je bij aanschaffen kiezen uit drie verschillende lengtes. Zo heb je de keuze uit een hondenriem met een lengte van 140 centimeter, 180 centimeter of 220 centimeter. Ook is er geen gebrek aan keuze als het aankomt op kleur. De Brute Strength leren hondenriem is verkrijgbaar in maar liefst twaalf verschillende kleurvariaties.

Brute Strength leren hondenriem

Met deze leren hondenriem kun je met een gerust hart je hond uitlaten, ook als je hond sterk is of licht aan de lijn trekt. De hondenriem is beschikbaar in de lengtes vanaf 1 meter tot 2,5 meter. Je kan de maat kiezen die het beste bij jou past, waardoor je hond genoeg ruimte heeft 

Conclusie: de beste hondenkussens 2024

We hopen dat je aan hand van de bovenstaande lijst met de beste hondenriemen van 2024 een geschikte hondenriem hebt kunnen vinden. Zowel voor kleine, middelgrote als grote honden vind je in dit artikel meerdere geschikte riemen. Verder heb je in dit artikel kunnen lezen waar je zelf bij het kopen van een hondenriem op kunt letten en welke soorten hondenriemen er bestaan. Kortom, na het lezen van de bovenstaande informatie, beschik je over alle kennis die je nodig hebt om een geschikte hondenriem voor jouw trouwe viervoeter aan te schaffen.