Top 8 kattenspeeltjes van 2024

Op zoek naar leuke speeltjes voor je kat? Dit zijn de 8 leukste kattenspeeltjes van 2024

Ben je op zoek naar de leukste kattenspeeltjes van 2024? Dan ben je op deze pagina aan het juiste (web)adres. Wij hebben namelijk een lijst opgesteld met de beste speeltjes voor je kat van dit moment. Katten kunnen nogal kieskeurig zijn als het aankomt op speeltjes, maar wij achten de kans vrij groot dat je kat heel veel plezier zal beleven aan het speelgoed dat je in dit artikel tegen zult komen. Verder kun je aan het einde van dit artikel lezen welke voordelen kattenspeeltjes hebben.

Top 8 kattenspeeltjes van 2024

Hieronder zie je wat volgens ons de leukste kattenspeeltjes van 2024 zijn. Deze lijst is geen nattevingerwerk, want wij hebben tijdens ons productonderzoek rekening gehouden met verschillende factoren. Zo hebben wij gekeken naar de kwaliteit, de voor- en nadelen, reviews van klanten en hebben wij rekening gehouden met de prijs-kwaliteitsverhouding van een product. Op basis van deze criteria zijn wij van mening dat dit de leukste kattenspeeltjes zijn die je momenteel voor je kat kunt aanschaffen.

#1 Allerion Kattenspeelgoed Balletjes Set

We beginnen onze lijst met de leukste kattenspeeltjes van 2024 met de balletjes set van Allerion. Deze set bestaat uit maar liefst 42 verschillende balletjes, welke in vijf verschillende vormen komen. De balletjes zijn gemaakt van hoogwaardig plastic en zullen ervoor zorgen dat je kat uren speelplezier beleeft.

Zoals je misschien wel weet is het van belang dat (jonge) katten voldoende spelen. Dit gaat onder andere verveling tegen, is goed voor de gezondheid van je kat en zorgt voor een betere band tussen jou en je kat. Met zoveel verschillende balletjes zit dat wel snor. Wel willen we je als tip meegeven dat je niet alle balletjes tegelijk aan je kat moet geven, want hierdoor kan je kat overprikkeld raken. Laat je kat rustig wennen aan zijn of haar nieuwe speeltjes.

Producten van Allerion worden doorgaans zeer goed beoordeeld en dat geldt ook zeker voor de balletjes set voor katten van het merk. Zo heeft het op meerdere websites tientallen beoordelingen gekregen. Op Bol.com bijvoorbeeld hebben dertig klanten het product een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren van de maximale vijf sterren gegeven. Uit de reviews kwam meermaals naar voren dat het speelgoed zeer goed wordt ontvangen door katten.

#2 Sla De Mol Kattenspeeltje

Het volgende product waar je jouw kat ontzettend blij mee zult maken is Sla De Mol Kattenspeeltje van het merk Pawzle. Het merk richt zich op het ontwikkelen van handige en leuke spullen voor honden en katten. Zo hebben ze voor katten onder andere hoogwaardige kattenmanden, automatische voedingsbakken en dus ook speelgoed op de markt gebracht.

Als je het ons vraagt is dit kattenspeeltje een must om in huis te halen. Dit spel zorgt dat jouw harige vriend non-stop bezig is met de opspringende figuurtjes. Naast dat dit erg vermakelijk is, heeft het ook een positief effect op de intelligentie van je kat. Daarnaast is dit spel ook voorzien van een vlak waaraan je kat zijn of haar nagels kan krabben.

Het spel ‘Sla De Mol’ is niet bij elke dierenwinkel te koop, maar bij onder andere Bol.com kun je het voor paar tientjes aanschaffen. Op de website van Bol.com kunnen we gelijk zien dat al meer dan dertig klanten het product hebben beoordeeld. En met een gemiddelde beoordeling van 4,6 sterren zijn wij niet de enige die vinden dat het thuishoort in een lijst met de leukste kattenspeeltjes van 2024.

#3 Allerion Kattenspeelgoed Gift Set

Bovenaan onze lijst kwam je al een product tegen van Allerion, maar als je het ons vraagt, mag ook deze cadeauset niet ontbreken. Allerion richt zich voornamelijk op het ontwikkelen van baby- en kinderspeelgoed, maar ook voor katten en andere huisdieren hebben ze leuk speelgoed ontwikkelt.

Deze set bestaat uit twaalf verschillende kattenspeeltjes. De kans dat er één (of meerdere) tussen zitten waarmee jouw kat zich uren kan vermaken achten wij daarom vrij groot. Daarbij komt ook nog eens dat het wordt geleverd in een mooie geschenkverpakking en het dus ook erg leuk is om te geven aan een kattenliefhebber. Zo kun je zowel een baasje als de kat er erg blij maken. Verder is de set voorzien van speeltjes waarmee je kat zichzelf kan vermaken, maar ook speeltjes waarmee jullie samen kunnen spelen. Kortom, voor ons genoeg redenen om de set op de derde plek in onze lijst met de leukste kattenspeeltjes van 2024 te plaatsen.

Een andere reden waarom wij het een vermelding waard vinden, zijn de goede beoordelingen van klanten. Zo heeft het een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren gekregen op Bol.com. Dit was op basis van dertig reviews. In de beoordeling op de website lazen wij meermaals dat de speeltjes goed worden ontvangen door de katten.

#4 Make Me Purr Kitty Boinks Springveren (10 stuks)

Dat katten zich prima kunnen vermaken met simpele speeltjes blijkt wel uit de populariteit van deze springveren van Make Me Purr. Het merk Make Me Purr richt zich volledig op het ontwikkelen van kattenspeeltjes en andere leuke spulletjes voor katten. Zo bestaat hun assortiment op Bol.com uit ruim vijftig verschillende kattenspeeltjes, waarvan het merendeel al tientallen positieve beoordeling hebben gekregen. Dit geldt ook voor deze springveren, maar daar zullen wij later dieper op ingaan.

Allereerst willen wij paar redenen vermelden waarom wij van mening zijn dat het tot één van de leukste kattenspeeltjes van dit moment behoort. Deze springveren zijn een leuke manier om te spelen met je huisdier. Je kunt ze overal heen schieten of vervormen en vervolgens kan jouw huistijger zelf gaan jagen. Het is vrij eenvoudig in gebruik, maar toch komt het met een overzichtelijke gebruiksaanwijzing. Verder zijn enkele voordelen die wij noemenswaardig vinden dat het stress-verlagend werkt, goed is voor de gezondheid van je kat en ook verveling voorkomt.

Bij aanschaf krijg je direct tien springveren. Hierdoor hoef je niet elke keer te zoeken als er één kwijt is geraakt. Ook is het een groot voordeel dat het één van de goedkoopste kattenspeeltjes uit deze lijst is. Zo kun je het al voor ongeveer 7 euro kopen bij Bol.com. Bij Bol.com kun je gelijk zien dat al ruim 150 klanten het producten hebben beoordeeld. Deze klanten gaven het product een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren.

#5 Fuegobird Kattentunnel

De Fuegobird Kattentunnel neemt behoorlijk wat ruimte in beslag, maar je maakt jouw kat er wel ontzettend gelukkig mee. Daarnaast heeft het ook een zeer mooi en grappig design en misstaat het niet in de meeste ruimtes. Dus ben je op zoek naar een leuke plek voor je kat om te spelen of te relaxen? Dan kunnen wij deze kattentunnel van Fuegobird zeker aanraden.

Deze kattentunnel heeft meerdere voordelen. Zo is het gemaakt van sterk scheurbestendig polyester en is het voorzien van een stalen frame. Hierdoor gaat het niet stuk wanneer je harige vriend met veel energie aan het spelen is. Daarnaast is het ook gemakkelijk inklapbaar en draagbaar. Dit is wel zo prettig, want we begrijpen maar al te goed dat je niet altijd zo groot ding in je woonkamer wilt hebben. Daarnaast kun je de kattentunnel ook meenemen als je met je kat op reis gaat.

De Fuegobird kattentunnel is bij verschillende webshops te koop, waaronder Bol.com. Bij Nederlands grootste webwinkel kun je het product al voor ongeveer 30 euro aanschaffen. Dit beschouwen wij als een zeer schappelijke prijs.

#6 Catit Design Senses Play Circuit

De Catit Design Senses Play Circuit behoort volgens ons ook tot één van de leukste kattenspeeltjes van 2024. Het merk Catit Design heeft een assortiment met ongeveer een tiental kattenbenodigdheden. Catit Design is misschien een iets minder bekend merk dan enkele andere merken uit deze lijst, maar met de Senses Play Circuit hebben ze wel een topproduct op de markt gebracht.

Het play circuit is zo ontworpen dat het goed is voor het trainen van de zintuigen van de kat. Daarnaast is ook nog erg leuk. Zo heeft de baan meerdere open stukken aan de bovenzijde, waar je kat met zijn pootjes de bal telkens kan wegslaan. Uit onder andere de beoordelingen die we online tegenkwamen, kunnen we concluderen dat katten zich hier uren mee kunnen vermaken.

Op onder andere Bol.com heeft het product al tientallen beoordelingen kregen. Zo lieten ruim zeventig klanten een beoordeling achter en met een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren van de vijf sterren was het merendeel uiterst positief. Het merendeel van de klanten hebben geen minpunten opgegeven. Het enige minpunt dat we konden vinden was dat het balletje soms blijft haken. Dit was voor ons echter geen reden om de Catit Design Senses Play Circuit geen vermelding te geven in onze lijst met de leukste kattenspeeltjes van 2024.

#7 Filo Elektrisch Rijdend Kattenspeelgoed met Laser

Een ander product waarmee je jouw huisdier kunt vermaken is met de Filo Elektrisch Rijdend Kattenspeelgoed met Laser. Het merk Filo heeft een assortiment dat bestaat uit meerdere leuke en handige benodigdheden voor katten en honden en ook enkele andere artikelen van het merk zijn volgens ons echte aanraders.

Dit kattenspeeltje is interactief en elektrisch. Zodra je het inschakelt zal het in onregelmatige patronen gaan rondrijden. Mocht je het zelf druk hebben of even geen zin hebben om te spelen met je kat, dan kan hij of zij zich toch uren vermaken. Verder is het handig om te weten dat het geschikt is voor katten van alle leeftijden, het drie verschillende standen heeft, het eenzaamheid en verveling vermindert en dat je het na 1,5 uur opladen ongeveer vier uur kunt gebruiken.

Ook de prijs beschouwen wij als een pluspunt. Zo kun je het voor ongeveer 30 euro aanschaffen bij verschillende webshops. Eén van deze webshops is Bol.com, waar het product al vijftig keer door klanten is beoordeeld. De klanten gaven het een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren. Zo gaven van de vijftig klant maar liefst veertig klanten het product een beoordeling van vier of vijf sterren.

#8 Cheerble mini ball 2.0

We sluiten onze lijst met de leukste kattenspeeltjes van 2024 af met Cheerble mini ball 2.0. Het assortiment van Cheerble bestaat voornamelijk uit speelballen voor katten en honden, maar daarnaast bieden ze ook enkele andere speeltjes voor huisdieren aan. De producten van het merk zijn relatief hoog geprijsd, maar daar krijg je wel kwaliteit voor terug.

De Cheerble mini ball 2.0 beschikt over een ‘slimme’ technologie. Hierdoor reageert het op het gedrag van je kat. Zo gaat het pas rollen op het moment dat het wordt aangeraakt door je kat. Verder vinden wij het belangrijk om te vermelden dat het een accuduur van vier uur heeft en een antiblokkeersysteem heeft. Hierdoor komt het niet vast komt te zitten in de hoek van een kamer. Ook is deze speelbal voor katten voorzien van drie verschillende standen, namelijk groen, blauw en paars. Groen is een rustige passieve speelmodus, blauw is de normale speelmodus en paars is de actieve speelmodus.

We gaven al aan dat de producten van Cheerble relatief duur zijn. Zo kost deze speelbal ongeveer 40 euro en is daarmee het duurste kattenspeeltje uit deze lijst. Echter, als je het ons vraagt is het zijn prijs meer dan waard. Verder willen wij het aantal beoordelingen dat het online heeft gekregen vermelden. Enkel op Bol.com is het al door meer dan honderd klanten beoordeeld. Zij gaven het product een gemiddelde beoordeling van 4,1 sterren.

Welke voordelen hebben kattenspeeltjes?

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom het in huis halen van kattenspeeltjes een goed idee is. Zonder kattenspeeltjes kan je kat zich gemakkelijker gaan vervelen en sneller gefrustreerd raken. Dit heeft als gevolg dat je kat op zoek gaat naar andere dingen om te doen, zoals bijvoorbeeld het krabben van je bank of andere meubels, het omstoten van vazen en andere bezigheden die je liever wilt vermijden. Kattenspeeltjes maken je kat dus een stuk gelukkiger. Mocht je een dikkere kat hebben, dan kunnen sommige speeltjes ook helpen bij het afvallen. Andere voordelen van kattenspeeltjes zijn onder andere dat ze intelligentie van je kat bevorderen, je kunt communiceren met je kat en het de band tussen jou en je kat kan verbeteren. Want hoewel veel katten zich prima zelf kunnen vermaken met de speeltjes die je hierboven bent tegengekomen, blijven ze natuurlijk wel een speelmaatje nodig hebben.

Conclusie: leukste kattenspeeltjes 2024

In dit artikel heb je de kunnen lezen dat er genoeg leuke kattenspeeltjes in 2024 te koop zijn. Wij hopen daarom dat je met één of meerdere kattenspeeltjes uit dit artikel je kat erg blij zult maken. Dit is wel onze verwachting, want de producten uit dit artikel scoren één voor één ontzettend goed op verschillende punten. Zo hebben de meeste producten uitsluitend positieve beoordelingen gekregen van klanten. Verder heb je in dit artikel kunnen lezen wat de voordelen zijn en waarom speeltjes zo belangrijk zijn voor katten.