Waarom een dierenverzekering voor een kat de moeite waard is

Een huisdier hebben brengt veel vreugde, maar ook verantwoordelijkheid. Bij katten, net als bij andere huisdieren, is het van belang om te overwegen hoe je de beste zorg kunt bieden, ook financieel. Een kattenverzekering kan hierbij een belangrijke rol spelen. In dit artikel bespreken we waarom het verzekeren van je kat de moeite waard is.

1. Verzekering om Mogelijk Hoge Kosten te Voorkomen

De voornaamste reden om een verzekering voor je kat af te sluiten, is om onverwachte hoge medische kosten te voorkomen. Katten kunnen, net als mensen, plotseling ziek worden of een ongeval krijgen. De kosten voor dierenartsbehandelingen, operaties of langdurige medicatie kunnen snel oplopen. Een verzekering dekt veel van deze kosten, waardoor je niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan. Bovendien zorgt dit ervoor dat je in geval van nood de beste zorg voor je kat kunt kiezen, zonder dat geld een beperkende factor is.

2. Kan Je een Kat Verzekeren?

Ja, het is mogelijk om een kat te verzekeren. Er zijn diverse aanbieders van huisdierenverzekeringen met verschillende pakketten en dekkingen. Deze variëren van basisdekking, die de standaard dierenartskosten dekt, tot meer uitgebreide pakketten inclusief dekking voor bijvoorbeeld chronische ziekten, erfelijke aandoeningen of zelfs gedragstherapie. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke verzekering het beste bij jou en je kat past.

3. Wat Zijn Gemiddelde Kosten

De kosten van een kattenverzekering variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de leeftijd en het ras van de kat, de dekking van de verzekering, en de keuze van het eigen risico. Gemiddeld kun je rekenen op een premie van enkele euro’s tot tientallen euro’s per maand. Het is raadzaam om prijzen en dekkingen van verschillende aanbieders te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

4. Overwegingen bij het Kiezen van een Verzekering

Bij het kiezen van een verzekering voor je kat, zijn er enkele belangrijke overwegingen:

 • Dekking: Kijk goed naar wat de verzekering dekt. Sommige verzekeringen sluiten bepaalde ziekten of behandelingen uit.
 • Eigen Risico: Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Maar dit betekent ook dat je meer moet betalen bij een daadwerkelijke claim.
 • Leeftijd van je Kat: Sommige verzekeraars hanteren een maximale leeftijdsgrens bij het afsluiten van een nieuwe verzekering.
 • Specifieke Behoeften: Als je kat specifieke medische behoeften heeft of een ras is met bekende gezondheidsproblemen, zorg dan dat deze gedekt zijn.
 • Vergoedingslimieten: Sommige polissen hebben een jaarlijkse of levenslange vergoedingslimiet.

Een kattenverzekering kan een slimme keuze zijn om je geliefde huisdier de beste zorg te bieden zonder zorgen over de financiële lasten. Het is een investering in de gezondheid en het welzijn van je kat en geeft gemoedsrust dat je klaar staat voor je huisdier in tijden van nood.

Bekijk de polisvoorwaarden per aanbieder

#1 Aanbieder: dierenverzekering.nl

Dierenverzekering biedt drie pakketten aan (basis, plus en top). Enkele kenmerken van deze pakketten zijn:

 1. Alle kattenrassen zijn welkom, ongeacht hun ras.
 2. Klanten hebben de vrijheid om zelf een dierenarts te kiezen.
 3. De verzekeringspremie is betaalbaar en toegankelijk.

Deze punten benadrukken de inclusiviteit, keuzevrijheid en betaalbaarheid van de aangeboden verzekeringen voor huisdieren. Lees meer over de dekking per pakket op de website.

#2 Aanbieder: Univé

Univé bestaat al jaren en staat bekend als een goede verzekeraar. De kattenverzekering van Univé biedt de volgende dekkingen:

 1. Dekking voor medisch noodzakelijke kosten als gevolg van ongevallen of ziektes en aandoeningen.
 2. Mogelijkheid om het verzekerde bedrag te kiezen, met opties van € 2.500 of € 5.000.
 3. Standaard 80% vergoeding van de kosten.
 4. Vrije keuze van dierenarts voor de verzekerde kat.