Hond als huisdier? Deze spullen heb je allemaal nodig!

Wil je graag een hond als huisdier? Dat is natuurlijk een geweldig idee! Het is wel verstandig om eerst de benodigde spullen in huis te halen, al voordat je het dier hebt. En er zijn genoeg spullen om aan te denken – alles om je trouwe viervoeter een fijn onderkomen te bieden. Lees verder voor tips!

Slaapplek

Een van de belangrijkste onderdelen om aan te denken, is de slaapplaats voor de hond. Je hond moet immers een relaxt plekje hebben om zich terug te trekken. Of het nu is om een dutje te doen of om langer en dieper te slapen, zorg dat de hond zich hier helemaal op het gemak voelt. Een hondenmand is een ideale slaapplaats voor je lieve viervoeter. Hoe groot de mand moet zijn, is natuurlijk afhankelijk van de hond die je hebt. Kies een mand uit waar je hond in kan liggen zonder dat de kop of poten over de rand heen hangen. Let er verder op dat de mand wel tegen een stootje kan, zeker als je een puppy of jonge hond hebt. De mand moet immers bestand zijn tegen bijten en klauteren.

Halsband en riem

Je hond moet je natuurlijk regelmatig uitlaten. Dat doe je met een comfortabele halsband en riem, onder andere afhankelijk van de afmeting en het gewicht van je hond. Heb je een grote hond? Kies dan voor een brede halsband, en een riem met een stevige, lange lijn. Heb je een kleine hond? Dan is een smalle halsband beter, en een riem met een flexibele, dunne lijn. Verder moet de riem natuurlijk stevig zijn. Zorg bij het uitlaten tevens voor voldoende poepzakjes voor het opruimen van de ontlasting van je hond tijdens wandelingen.

Transport

Wil je de hond meenemen? In de auto of op de fiets: hier zijn verschillende transportitems voor te vinden. Zo is een honden bench handig om je hond mee te nemen. Denk aan een bench van kunststof of metaal, het is net wat je praktischer vindt in gebruik. Een kunststof box is makkelijk schoon te maken, robuust en licht qua gewicht. Metalen benches zijn duurzaam en geven je hond vrij uitzicht. Je kunt ook denken aan een opvouwbare bench van nylon, om ruimte te besparen en de bench makkelijk mee te brengen. Het is aan te raden om je hond op te meten als je een nieuwe bench kiest. Het is daarbij het beste als een reisbench vijftien centimeter groter en langer is dan je hond. Op die manier heeft de hond namelijk nog genoeg bewegingsruimte in de bench. Denk naast de bench nog aan andere transportitems, zoals een autodeken, of juist een fietsmand of fietskar.

Speelgoed

Een hond moet lekker kunnen spelen. Haal daarom speelgoed voor de hond in huis. Er is veel om uit te kiezen. Populaire opties zijn onder andere knuffels, ballen en puzzels. Ook met piepspeelgoed maak je veel honden blij. Of denk aan een touw om aan te trekken. Het is ook vooral een kwestie van uitproberen welk speelgoed je hond leuk vindt!

Eten en drinken

Een hond moet goed eten en drinken. Haal hier de juiste voerbak en drinkbak voor in huis. Ook hier let je weer op de grootte van je hond. Zoek onder andere eerst uit hoeveel je hond eet, en kies een voerbak uit waar dit eten goed in past. De bakken voor eten en drinken zijn er in verschillende materiaalsoorten te vinden, zoals kunststof of metaal. Er zijn ook speciale bakken, denk aan een likmat met groeven om je hond rustiger te laten eten. Haal ook meteen het juiste voer in huis voor je hond, en wissel droogvoer en natvoer af. Kies hoogwaardig hondenvoer dat voldoet aan de voedingsbehoeften van je hond, afhankelijk van de leeftijd, grootte en gezondheidstoestand. Om je hond te motiveren om beter te drinken, kan een drinkfontein een uitkomst zijn. Zorg dat er altijd vers water in de drinkbak zit. Houd de voerbak en drinkbak goed schoon. En zet de bakken op een vaste plek neer, zodat je hond het eten en drinken altijd kan vinden.

Verzorgingsproducten

Denk tot slot nog aan verzorgingsproducten voor de hond. Een borstel, shampoo, nagelknipper en tandenborstel: verschillende producten komen van pas. Je dierenarts kan je hier ook over adviseren. Wat is er nodig bij jouw hond om de huid, vacht, nagels en tanden schoon en gezond te houden?

Met deze items haal je de basis in huis voor je hond. Dat is belangrijk om je hond een gelukkig leven te laten leiden! Houd daarbij uiteraard altijd rekening met de specifieke behoeften en voorkeuren van jouw hond.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter