Beste kattenvoer 2023: Dit is onze top 7 droogvoer

Bespaar leestijd! Direct onze kattenvoer top 3:

royal canin maine coon

Royal Canin is een van de bekendste merken in de wereld van kattenvoer. De recensies spreken dan ook voor zich. Weet je niet zeker of je kat het lekker vindt? Kies dan eerst een kleine verpakking.

carocroc voer katten 3 in 1

Carocroc is een begrip in de wereld van de diervoeders. Deze mix krijgt niet voor niets een 4 sterren+ beoordeling. Zeker een aanrader!

felix elke dag feest kattenvoer

Wil je naast droogvoer je kat verwennen met een nat alternatief? Deze Felix kattenvoer bevat malse stukjes in gelei. Ideaal om droog voer mee af te wisselen!

We weten allemaal het belang wel van goede kattenvoer, maar het is begrijpelijk dat je dankzij het grote aanbod door de bomen het bos niet meer kunt zien. Er zijn talloze merken waaruit je kunt kiezen en ook bestaan er verschillende soorten kattenvoer.

Na het lezen van dit artikel hopen we dat je een duidelijker beeld hebt gekregen van de verschillen tussen droogvoer en natvoer, waar je bij aanschaf op moet letten en van welke merken je met een gerust hart kattenvoer kunt kopen. Verder lees je in dit artikel wat de beste katten droogvoer van dit moment is. 

Ben je op zoek naar natvoer? Lees dan ons beste natvoer topic voor een gedetailleerd overzicht van producten!

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van droogvoer?

Zoals je misschien wel weet is kattenvoer in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste voeding voor jouw kat te kiezen. Wij willen je daar graag een handje bij helpen. Enkele belangrijk criteria waar je op dient te letten vind je hieronder:

Eiwitgehalte: Het is belangrijk voor je kat dat de voeding een hoog vlees- en eiwitgehaltepercentage bevat.

Vitamines en mineralen: Net als mensen moeten katten voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen. Goede kattenvoer bevat daarom voldoende vitamines.

Gevarieerd voedingspatroon: Wij adviseren om regelmatig af te wisselen tussen brokjes en natvoer. Veel katten genieten namelijk van natvoer en dit is ook nog eens erg gezond voor hun. Het is namelijk voorzien van veel vlees en proteïnen.

Voeding voor kittens: Voor kittens geldt dat de voeding belangrijke voedingsstoffen voor de groei moet bevatten. Ook eiwitten zijn voor de groei van een kitten ontzettend nuttig.

Betrouwbare merken voor kattenvoer

Met zo’n groot aanbod aan voeding voor katten komt het waarschijnlijke niet als een verrassing wanneer we je vertellen dat er ook veel betrouwbare merken op de markt zijn. Dit zijn er te veel om hier te benoemen, maar toch willen wij er enkele uitlichten. Merken waar je met een gerust hart voeding voor je kat van kunt kopen zijn onder andere Royal Canin, Felix, Purina en Whiskas. Zoals je zult zien kom je deze merken meermaals tegen in onze lijst met de beste kattenvoer van 2023.

Droogvoer of natvoer voor je kat

Voordat we de beste kattenvoer uitlichten, willen wij eerst kort ingaan op het verschil tussen natvoer en droogvoer.

Natvoer bevat veel vocht en dit is goed voor katten omdat ze op deze manier een hogere vochtopname binnenkrijgen. Katten drinken soms te weinig water en hierdoor is de kans op bijvoorbeeld blaasgruis groter. Door natvoer aan je kat te geven verklein je de kans hierop aanzienlijk.

Droogvoer heeft daarnaast ook zo zijn voordelen. Zo moeten katten hier goed op kauwen, wat weer ten goede komt van het gebit.

Top 7 kattenvoer 2023

Aan de hand van verschillende criteria hebben wij de onderstaande lijst met de beste kattenvoer van dit moment samengesteld. Door het grote aanbod dat er momenteel bestaat, was dit eenvoudig. Toch zijn mij van mening dat je bij aanschaf van de onderstaande producten de beste voeding voor je kat in huis haalt.

Per vermelding lees je waarom wij van mening zijn dat het in zo’n lijst thuishoort, wat de belangrijkste kenmerken van het product zijn en waar het momenteel voordelig te bestellen is.

#1 Royal Canin Maine Coon

We beginnen onze lijst met de beste kattenvoer van 2023 met Royal Canin Maine Coon. Royal Canin is één van de bekendste merken en het staat garant voor kwaliteit. Zo zijn ze gespecialiseerd in gezondheidsvoeding voor zowel honden als katten. Ook met de Royal Canin Maine Coon hebben zij een topproduct geleverd. Dit product is geschikt voor katten vanaf 15 maanden en wij beschouwen het als één van de beste kattenvoeding die je op dit moment voor je kat kunt aanschaffen.

Er zijn verschillende redenen waarom je Maine Coon van Royal Canin in dit artikel terugvindt. Allereerst zit het boordevol belangrijke voedingsstoffen. Zo heeft het onder andere een hoog gehalte aan magnesium, natrium, kalium, arginine, taurine, L-carnitine en antioxidanten. Daarnaast draagt het ook bij aan een gezonde huid, een glanzende vacht en heeft het een positief effect op de werking van de gewrichten. Kortom, met de Royal Canin Maine Coon geef je jouw kat de voeding die het verdient.

Royal Canin Maine Coon is verkrijgbaar bij meerdere webwinkels en is leverbaar in verschillende verpakkingen. Zo kun je kiezen tussen verpakkingen met een gewicht van 400 gram tot maar liefst 12 kilogram. De kleinste verpakking is een goede optie om het product uit te testen. Tenslotte vinden wij het aantal beoordelingen en de gemiddelde beoordeling noemenswaardig. Op bijvoorbeeld Bol.com kreeg het een gemiddelde beoordeling van 4,9 sterren van de vijf sterren. Dit was op basis van ruim zestig reviews.

#2 Felix Countryside Sensations

Net als Royal Canin is ook Felix onder veel kattenbaasjes een gewaardeerd merk als het aankomt op voeding. Het assortiment van het merk bestaat namelijk uit een zeer groot aanbod brokjes, snacks en andere voeding voor katten en deze zijn op de websites van meerdere dierenspeciaalzaken ontzettend goed beoordeeld. Dit geldt ook voor de Countryside Sensation van Felix.

Deze kattenbrokken van Felix zitten vol met belangrijke vitamines. Zo bevat het bijvoorbeeld vitamine A voor een goed gezichtsvermogen, vitamine D voor sterke botten en tanden en vitamine E voor een natuurlijk afweersysteem. Verder is het ook voorzien van meer dan genoeg eiwitten, wat weer belangrijk is voor de spieren van je kat. Kortom, met de Felix Countryside Sensations geef je jouw kat de belangrijkste stoffen om goed te kunnen functioneren en is het één van de beste droogvoer voor katten die je momenteel in huis kunt halen.

Dit vinden wij overigens niet alleen, want zoals we eerder aangeven staat het internet vol met positieve reviews van Felix Countryside Sensations. Zo gaven op Bol.com meer dan dertig klanten het product een gemiddelde beoordeling van 4,8 sterren. De laagste beoordeling dat het ontving was drie sterren, maar het grote merendeel van de klanten gaf het kattenvoer de maximale vijf sterren.

#3 Royal Canin Kitten

Op de derde plek in onze lijst met de beste kattenvoer van 2023 vind je een ander product van het merk Royal Canin. Zoals je uit de naam misschien al had opgemaakt is de Royal Canin Kitten specifiek bedoeld voor kittens. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom je er verstandig aan doet om speciale kittenvoer aan te schatten voor zeer jonge katten.

Royal Canin Kitten draagt bij aan een betere gezondheid en de groei van je kitten. Zo beschermt het onder andere het gebit en voorkomt het mond- en gebitsaandoeningen. Verder draagt het bij aan een betere spijsvertering, bevordert het een evenwichtige darmflora en helpt het bij het opbouwen van een natuurlijke weerstand. Dit doet het door de speciale samenstelling die specifiek is ontwikkeld voor kittens en de essentiële toevoegingsmiddelen die aan het kattenvoer zijn toegevoegd.

Royal Canin Kitten is beschikbaar in maar liefst elf verschillende verpakkingen. De verpakkingen variëren van een gewicht van 400 gram tot 20 kilogram. Als laatste willen wij het aantal beoordeling hier vermelden. Zo hebben al meer dan tweehonderd klanten op Bol.com een beoordeling achtergelaten en met een gemiddelde beoordeling van 4,8 sterren kun je er dus vanuit gaan dat je een topproduct in huis haalt. Naast Bol.com wordt het ook op andere webshops zeer positief beoordeeld.

#4 Carocroc Kat 3-Mix

Ook Carocroc Kat 3-Mix is een product dat volgens ons niet mag ontbreken in een lijst met de beste kattenvoeding van 2023. Het merk Carocroc biedt lekkere en vooral gezonde voeding voor honden en katten aan en hun producten worden gekenmerkt door de hoogwaardige kwaliteit.

Dit product is geschikt voor volwassen katten van alle rassen. De Carocroc Kat 3 kunnen wij onder andere aanraden omdat je een mix krijgt van drie verschillende smaken. Zo bevatten twee soorten de smaak van gevogelte en de derde smaak is rund. Dit is een goede manier om te achterhalen welke smaak het meest geliefd is bij jouw kat. Verder ontbreekt het ook bij dit product niet aan alle benodigde toevoegingsmiddelen. Carocroc Kat 3-Mix zit boordevol vitamines en andere belangrijke middelen.

Op de websites van verschillende webwinkels, waaronder Bol.com, kun je Carocroc Kat 3-Mix voordelig aanschaffen en heb je de keuze uit de verpakking van 7 kilogram en een verpakking van 20 kilogram. Op Bol.com kun je gelijk zien dat het kattenvoer al door meer dan honderd klanten is beoordeeld. Deze klanten gaven Carocroc Kat 3-Mix een gemiddelde beoordeling van 4,6 sterren. En hoewel dit iets lager is dan de producten die we hierboven hebben benoemt, is dit nog steeds een dikke voldoende.

#5 Purina ONE Sterilcat

In een lijst met de beste kattenvoer mag het merk Purina ONE niet ontbreken. Bij Purina ONE weten ze maar al te goed hoe belangrijk de juiste voeding voor de gezondheid van de kat is. Daarom zijn alle producten van het merk ontwikkeld door dierenartsen en voedingsdeskundigen. Purina ONE Sterilcat is bedoeld voor gesteriliseerde katten en als je het ons vraagt, is het de beste in zijn soort. Overigens kunnen wij ook de andere kattenvoeding van het merk aan onze lezers aanraden.

Purina ONE Sterilcat is dus specifiek ontwikkeld voor gesteriliseerde volwassen katten. Dankzij een unieke formule wordt de natuurlijk afweer van jouw kat van binnenuit versterkt. Verder draagt dit product na een sterilisatie/castratie bij aan een gezonde stofwisseling. Ook heeft het andere voordelen die noemenswaardig zijn, zoals het verminderen van tandsteen en het ondersteunen van gewichtsbeheersing.

Bij onder andere Bol.com is Purina ONE Sterilcat aan te schaffen voor ongeveer 28 euro. Voor deze prijs krijg je een verpakking van 6 kilogram, wat neerkomt op 4,71 euro per kilogram. Als je het ons vraagt, is dit een zeer goede prijs voor wat het biedt. En dat wij niet de enige zijn die dit een topproduct vinden, blijkt wel uit alle positieve beoordelingen. Alleen al op Bol.com heeft het meer dan 110 reviews gekregen. De klanten gaven het kattenvoer van Purina ONE hier een gemiddelde beoordeling van 4,7 sterren van de vijf sterren.

#6 Felix Elke Dag Feest Mix

Wil je jouw kat dagelijks verwennen met gezonde en lekkere kattenvoer? Dat kan met Felix Elke Dag Feest Mix. Op de tweede plek in onze lijst met de beste kattenvoeding kwam je al een product van Felix tegen en ook met de Elke Dag Feest Mix hebben ze een topproduct geleverd.

Felix Elke Dag Feest is bereid met malse stukjes vlees in een sappige gelei. Naast dat dit erg lekker voor je kat is, is het ook nog eens zeer gezond. Zo is het onder andere voorzien van vitamine D, vitamine E en omega 6-vetzuren. Verder is het belangrijk om te vermelden dat er geen kunstmatige smaakstoffen, kunstmatige conserveringsmiddelen en kleurstoffen zijn toegevoegd.

Een ander groot voordeel van de Felix Elke Dag Feest Mix is het zachte prijskaartje. Onder andere bij Bol.com kun je deze mix aanschaffen voor minder dan 20 euro. Voor deze prijs kun je maar liefst 44 porties bereiden. En mocht je nog niet overtuigd zijn, dan doen de vele positieve beoordelingen dat hoogstwaarschijnlijk wel. Zo krijg het op basis van ruim 150 beoordelingen een gemiddelde beoordeling van 4,7 sterren.

#7 Whiskas 1+ Kattenbrokken

We zijn aan het einde gekomen van onze lijst met de beste kattenvoer van 2023 en wij willen deze graag afsluiten met de kattenbrokken van het merk Whiskas. Eerder in dit artikel hadden wij al enkele van de betrouwbaarste merken voor kattenvoeding opgesomd en Whiskas is daar één van. Het merk heeft al heel wat jaren ervaring in het ontwikkelen van kattenvoeding en veel katteneigenaren kunnen beamen dat het doorgaans goed wordt ontvangen door katten.

Deze kattenbrokken van Whiskas zijn krokant van buiten en mals van binnen en bevatten alle essentiële voedingsstoffen die je van goede kattenvoer mag verwachten. Dankzij deze belangrijke voedingsstoffen stimuleert het de gezondheid van je kat. Zo draagt het bij aan een betere huid en vacht, sterkere en schonere tanden en een sterker gezichtsvermogen.

Hieronder verwijzen wij naar de kattenbrokken met kip, maar ook de andere smaken van Whiskas kunnen wij aanraden. Bij onder andere Bol.com kun je kiezen uit vele verschillende lekkere smaken. Zo kunnen wij bijvoorbeeld ook rund en tonijn aanraden. Deze varianten worden net als de brokken met kip zeer goed beoordeeld. Zo kreeg de variant met kip een gemiddelde beoordeling van 4,7 sterren op Bol.com. Dit kreeg het op basis van meer dan veertig reviews.

Conclusie: beste kattenvoer 2023

In dit artikel heb je kunnen lezen wat de beste kattenvoer van 2023 is. We hopen dat je dankzij de bovenstaande lijst de juiste voeding voor je kat zult vinden. Verder heb je in dit artikel kunnen lezen wat goede merken zijn voor de aanschaf van kattenvoer en waar jezelf op kunt letten bij het kopen ervan. Overigens blijven wij deze lijst up-to-date houden, dus mocht er in de toekomst voeding niet meerleverbaar zijn of komt er nieuwe kattenvoer op de markt die het vermelden waard is, dan zullen wij deze lijst bijwerken.