Beste natvoer voor katten van het jaar 2024

Bespaar leestijd - direct de top 3 uitgelicht

Royal Canin Kitten in Gravy 12 x 85gr

Royal Canin is al jaren een bekend merk. Wil jij je kitten een goede start geven? Dan is RC Kitten voor jou een goede optie. Het nadeel: RC is vors aan de prijs. 

Lees meer over dit product in het artikel hieronder.

gourmet natvoer

Gourmet biedt een megaverpakking van 60 minipacks aan tegen een competitieve prijs. Het product is vrij van kunstmatige kleuren, conserveermiddelen of smaakstoffen.

Lees meer over dit product in het artikel hieronder.

whiskas +1

Ook Whiskas biedt een megaverpakking aan tegen een competatieve prijs. Deze verpakking bevat 80 minipacks.

Lees meer over dit product in het artikel hieronder.

 

Het verstrekken van geschikte voeding aan onze harige vrienden is van cruciaal belang voor hun gezondheid en welzijn. Een van de belangrijkste keuzes die katteneigenaren moeten maken, is of ze hun kat droogvoer of natvoer zullen geven. Hoewel droogvoer vanwege de eenvoud en het gemak vaak de voorkeur krijgt, biedt natvoer voor katten ook een aantal belangrijke voordelen die de overweging waard zijn. We lichten in dit artikel ook onze top 5 natvoer producten uit.

Natvoer, ook wel blikvoer of kuipjesvoer genoemd, heeft een vochtgehalte van ongeveer 75-80%. Dit hoge vochtgehalte komt van nature tegemoet aan de vochtbehoeften van katten, die in het wild voornamelijk vocht uit hun prooi halen. Katten hebben een lage dorststimulatie en drinken vaak niet genoeg water, dus natvoer kan helpen om hun vochtinname te verhogen en het risico op urinewegproblemen te verlagen.

Natvoer wordt vaak gezien als smakelijker dan droogvoer, wat het een uitstekende optie maakt voor kieskeurige eters of katten die aanmoediging nodig hebben om te eten, zoals zieke of oudere katten. Bovendien kan de textuur van natvoer aantrekkelijker zijn voor katten dan de hardere textuur van droogvoer.

Een ander voordeel van natvoer is dat het doorgaans meer vlees en minder koolhydraten bevat dan droogvoer, wat beter past bij het natuurlijke dieet van een kat. Dit kan helpen bij gewichtsbeheersing en het verminderen van het risico op obesitas bij katten. Echter, de voedingswaarde kan variëren tussen verschillende merken en soorten natvoer, dus het is belangrijk om de etiketten te lezen en een voeding te kiezen die voldoet aan de voedingsrichtlijnen voor katten.

Er zijn ook enkele nadelen aan natvoer. Het is meestal duurder dan droogvoer en heeft een kortere houdbaarheid eenmaal geopend. Daarnaast kan het voeren van uitsluitend natvoer leiden tot tandproblemen, omdat het niet de tandreinigende eigenschappen heeft die droogvoer wel heeft.

Uitgelichte producten

Gourmet Perle Mini Filets in saus - 60 pakjes van 85 gram - kip, konijn, rund & zalm

gourmet natvoer

Gourmet Perle Mini Filets in saus, bereid met kip, konijn, rundvlees en zalm. 

Dit product wordt met 4,7 uit 5 sterren erg goed ontvangen door eerdere kopers.

Bevat mini filets zonder toevoeging van kunstmatige kleuren, conserveermiddelen of smaakstoffen. Compleet voedsel voor volwassen katten.

Whiskas 1+ Natvoer - Classic - Selectie in saus - maaltijdzakjes 80 verpakkingen van 85 gram

whiskas +1

Ook deze grootverpakking van 80 zakjes wordt erg goed beoordeeld. Verpakking bevat maaltijdzakjes à 85 gram met een selectie van vier Classic vleessoorten:

● 20 x Kip
● 20 x Rund
● 20 x Lam
● 20 x Gevogelte

Whiskas +1 natvoer biedt diverse voordelen voor je kat. Het bestaat uit ingrediënten van 100% hoge kwaliteit, die in alle dagelijkse voedingsbehoeften van je kat ouder dan één jaar voorzien. Het product wordt geleverd in een 100% recyclebare doos die gerecycled papier bevat. Het voer bevat vitamine C, E en taurine, essentiële voedingsstoffen die het natuurlijk afweersysteem van je kat ondersteunen. Daarnaast is het verrijkt met vitamine B en ijzer om je kat fit en vitaal te houden, zelfs als ze ouder worden. Bovendien draagt Whiskas natvoer bij aan gezonde urinewegen.

Sheba Delicatesse Katten Natvoer - Vis - 40 verpakkingen van 85 gram

sheba

Is jouw kat dol op vis? Vis is gezond en lekker. Deze grootverpakking bevat 40 maaltijdzakjes à 85 gram in de volgende smaken:

 • 10x zalm
 • 10x witvis
 • 10x tonijn
 • 10x kabeljauw

Dit pakket bevat een hoog gehalte aan vis per zakje, wat wordt geserveerd in een smakelijke saus om het vochtgehalte te ondersteunen. De vis is afkomstig uit duurzame visserij, gecertificeerd door MSC. Het product is vrij van toegevoegde kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Royal Canin Fhn Adult Intense Beauty Megapack 8x12= (96 verpakkingen) van 85 gram

Royal Canin Fhn Adult Intense Beauty

Deze Royal Canin productlijn richt zich op een stralende vacht en gezonde urinewegen. Het nadeel: je betaalt er verhoudingsgewijs vors voor. 

Intense Beauty 12 voedt de vacht en draagt bij aan een mooie glans, dankzij de aanwezigheid van Omega-3 en Omega-6 vetzuren, vitamine B, biotine en sporenelementen. De overheerlijke vleesstukjes in saus van Royal Canin Intense Beauty 12 hebben een ongeëvenaarde smaak en een gebalanceerd energiegehalte. Daarnaast draagt Royal Canin Intense Beauty 12 bij aan gezonde urinewegen door de hoeveelheid mineralen in de urine te verminderen, wat helpt bij het voorkomen van blaasstenen.

Sheba Delicatesse Katten Natvoer - Vis - 40 verpakkingen van 85 gram

sheba

Is jouw kat dol op vis? Vis is gezond en lekker. Deze grootverpakking bevat 40 maaltijdzakjes à 85 gram in de volgende smaken:

 • 10x zalm
 • 10x witvis
 • 10x tonijn
 • 10x kabeljauw

Dit pakket bevat een hoog gehalte aan vis per zakje, wat wordt geserveerd in een smakelijke saus om het vochtgehalte te ondersteunen. De vis is afkomstig uit duurzame visserij, gecertificeerd door MSC. Het product is vrij van toegevoegde kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Felix Elke Dag Feest - Kattenvoer natvoer - Mix selectie in Gelei - 120 verpakkingen van 85g

Felix Elke Dag Feest natvoer beste

Felix is al jaren een bekend merk. Je ziet dit ook terug in de beoordelingen: 4,7 uit de 5 sterren.

Dit product is vrij van toegevoegde kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Het is een 100% complete en evenwichtige voeding. Het bevat vitamine D en E en vormt een bron van omega 6-vetzuren.

De grootverpakking bevat Rund, Kip, Tonijn en Zalm zakjes.

Royal Canin Kitten in Gravy 12 verpakkingen van 85gr

Royal Canin Kitten in Gravy 12 x 85gr

Royal Canin is een van de meest gerenommeerde merken van dierenvoeding. Deze kwalitatieve voeding spitst zich op kittens. 

Is jouw kitten in goede gezondheid? Of kan deze kieskeurige kleine groeier wel wat ondersteuning gebruiken voor zijn natuurlijke weerstand? Kitten Instinctive in Gravy draagt bij aan het versterken van de natuurlijke weerstand van jouw jonge kat.

Dit product bevat 12 verpakkingen van 85 gram met brokken in saus – ook wel gravy genoemd.

Veelgestelde vragen

Kan een kat volledig op natvoer leven?

Ja, een kat kan leven op alleen natvoer. Veel dierenartsen adviseren zelfs natvoer voor katten vanwege de voordelen die het biedt, zoals een hoger vochtgehalte dat kan helpen om dehydratatie en urinewegaandoeningen te voorkomen, en vaak een hoger eiwitgehalte dat beter past bij het dieet van een carnivore diersoort.

Echter, het is essentieel dat het natvoer dat je kiest een ‘compleet’ voer is, wat betekent dat het alle voedingsstoffen bevat die je kat nodig heeft om gezond te blijven. Veel merken natvoer voor katten zijn geformuleerd om een volledig uitgebalanceerd dieet te bieden en zullen dit op de verpakking vermelden.

Hoewel natvoer veel voordelen biedt, heeft het ook enkele nadelen. Het is duurder dan droogvoer en, eenmaal geopend, gaat het niet lang mee. Ook kan het voeren van uitsluitend natvoer het risico op tandproblemen verhogen, omdat het niet de tandreinigende eigenschappen biedt die droogvoer wel heeft. Daarom adviseren sommige dierenartsen om het dieet aan te vullen met droogvoer of speciale tandheelkundige traktaties om de tandgezondheid te bevorderen.

Zoals altijd is het belangrijk om het advies van je dierenarts te volgen bij het kiezen van het beste dieet voor jouw individuele kat, omdat de voedingsbehoeften kunnen variëren op basis van leeftijd, gezondheid, levensstijl en persoonlijke voorkeur.

Is natvoer beter dan droogvoer?

Of natvoer beter is dan droogvoer voor katten hangt af van de specifieke behoeften van de individuele kat en de kwaliteit van het gekozen voer. Beide soorten voer hebben hun eigen voordelen en kunnen op verschillende manieren bijdragen aan de algehele gezondheid van een kat.

Voordelen van natvoer:

 1. Hydratatie: Katten staan erom bekend dat ze niet veel drinken, waardoor ze vatbaar kunnen zijn voor uitdroging. Natvoer heeft een hoog watergehalte, waardoor het een goede manier is om ervoor te zorgen dat een kat voldoende vocht binnenkrijgt.

 2. Eiwitrijk: Veel natvoer bevat hogere hoeveelheden eiwit dan droogvoer. Aangezien katten van nature carnivoren zijn, hebben ze een dieet nodig dat rijk is aan vlees-eiwitten.

 3. Aantrekkelijker: Veel katten vinden de smaak en textuur van natvoer aantrekkelijker dan die van droogvoer.

Voordelen van droogvoer:

 1. Tandheelkundige gezondheid: Droogvoer kan bijdragen aan de tandgezondheid van een kat door tandplak en tandsteen te helpen verwijderen.

 2. Gemak: Droogvoer is gemakkelijker op te slaan en bederft niet snel nadat het is geopend. Dit maakt het ook handig voor katten die graag gedurende de dag grazen.

 3. Kosten: Droogvoer is meestal goedkoper dan natvoer.

In de praktijk kunnen veel katteneigenaren ervoor kiezen om een mix van nat en droog voer te geven om te profiteren van de voordelen van beide. Het is altijd het beste om met een dierenarts te praten om een voedingsplan te bepalen dat past bij de specifieke gezondheids- en voedingsbehoeften van je kat.

Hoe vaak mag je natvoer geven?

De frequentie van het geven van natvoer aan een kat hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd, grootte, gezondheidstoestand en activiteitsniveau van de kat.

Kittens hebben meer voeding nodig dan volwassen katten om hun snelle groei en ontwikkeling te ondersteunen. In de meeste gevallen wordt aanbevolen om kittens vier keer per dag te voeden. Zodra een kat volwassen is (meestal rond de leeftijd van één jaar), kan deze overgaan naar twee maaltijden per dag.

Sommige katteneigenaren kiezen ervoor om hun katten een combinatie van nat en droog voer te geven, wat hen in staat stelt om te profiteren van de voordelen van beide. In dit geval kan natvoer bijvoorbeeld één of twee keer per dag worden gegeven, met droogvoer beschikbaar voor de kat om gedurende de dag te grazen.

Het is belangrijk om te onthouden dat te veel voeren, ongeacht het type voer, kan leiden tot obesitas, een veelvoorkomend probleem bij huisdieren dat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. De hoeveelheid voedsel die je je kat geeft, moet afgestemd zijn op haar behoeften, en je moet altijd streven naar een evenwichtige voeding om ervoor te zorgen dat ze alle noodzakelijke voedingsstoffen krijgt.

Raadpleeg altijd een dierenarts voor specifieke voedingsadviezen voor je kat, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van individuele factoren.

Is whiskas goed natvoer?

Whiskas is een populair merk van kattenvoer dat zowel droogvoer als natvoer produceert. Het merk is bekend en over de hele wereld verkrijgbaar, maar of het als “goed” kan worden beschouwd, hangt af van verschillende factoren.

Het belangrijkste bij het beoordelen van de kwaliteit van kattenvoer is de voedingswaarde. Katten zijn obligate carnivoren, wat betekent dat ze een dieet nodig hebben dat rijk is aan vlees. Hoewel Whiskas-producten doorgaans vlees bevatten, bevatten ze ook bijproducten en vullers zoals granen en plantaardige eiwitten. Deze ingrediënten zijn over het algemeen niet schadelijk, maar ze bieden niet de optimale voedingswaarde voor katten. Bovendien kan een teveel aan koolhydraten in het dieet van een kat bijdragen aan gezondheidsproblemen zoals obesitas en diabetes.

Een ander punt om te overwegen is dat sommige Whiskas-producten kunstmatige kleur- en smaakstoffen bevatten. Hoewel deze ingrediënten de smaak en het uiterlijk van het voer kunnen verbeteren, bieden ze geen voedingswaarde en kunnen ze in sommige gevallen allergische reacties veroorzaken bij gevoelige katten.

Dat gezegd hebbende, Whiskas voldoet over het algemeen aan de minimum voedingsnormen zoals vastgesteld door organisaties zoals de Association of American Feed Control Officials (AAFCO). Dit betekent dat het voer alle essentiële voedingsstoffen bevat die katten nodig hebben.

Het is altijd aan te raden om het etiket van kattenvoer zorgvuldig te lezen en te zoeken naar voedingsmiddelen die rijk zijn aan hoogwaardige eiwitten, weinig vulstoffen bevatten en vrij zijn van kunstmatige toevoegingen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat elke kat uniek is en dat wat voor de ene kat werkt, niet per se voor de andere zal werken.