Dierenvoeding kan erg ongezond zijn: hoe gezond eet jouw dier?

Als je een huisdier hebt, wil je het beste voor het dier. Ook op het gebied van voeding. Toch kan het lastig zijn om de juiste voeding uit te kiezen; er zijn immers zo veel mogelijkheden. Het kan best wel zo zijn dat je gewoon het goedkoopste merk kiest. Toch is het goed om te weten dat de juiste voeding veel kan betekenen voor je dier. Net zoals bij mensen, heeft een gezond dieet voor huisdieren veel voordelen. Het kan helpen bij het behouden van een gezond gewicht, het ondersteunen van het immuunsysteem, het voorkomen van ziektes en het verhogen van de algehele levenskwaliteit. In dit artikel lees je meer over een gezond dieet voor een dier.

Het belang van een goede maaltijd

Als je een paar dagen ongezond hebt gegeten door bijvoorbeeld de feestdagen, merk je dit meteen aan je lijf. Je krijgt misschien pukkeltjes, voelt je minder energiek en je kunt last krijgen van onrustige darmen. Het voedsel dat je inneemt, heeft namelijk een impact op je lijf en de manier waarop deze werkt. Voor dieren is dit niet anders. Het verschil is dat zij niet zelf kunnen bepalen wat ze eten; die verantwoordelijkheid ligt bij hun baasjes. Veel dierenvoeding mist essentiële voedingsstoffen die een dier nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Ook kan het zo zijn dat er bijvoorbeeld veel verzadigde vetten in het eten zitten. Dit kan leiden tot een slechte bloedsomloop en een zwak hart. Kijk daarom goed op de verpakking van de voeding die je momenteel in huis hebt: is het wel gezond en voedzaam genoeg?

Goede voeding voor zieke dieren

Er zijn dus erg veel keuzes wanneer het aankomt op dierenvoeding. Hierbij is het van belang dat je naar de behoeften van het dier kijkt. Op basis daarvan kun je gaan kijken naar voeding die je dier zou kunnen ondersteunen. Het kan best zo zijn dat je naar de dierenarts bent geweest en dat je dier een diagnose heeft gekregen. Misschien heeft je trouwe viervoeter last van bijvoorbeeld zijn nieren, spijsvertering of diabetes. Dan kan voeding van bijvoorbeeld Hill’s prescription diet veel voor je huisdier betekenen. Ook als je geliefde huisdier kampt met overgewicht, kan speciale voeding een goed hulpmiddel zijn om het dier weer in goede vorm te krijgen. Science plan hills is de ideale oplossing voor huisdieren die wat meer zorg nodig hebben. Dit komt, doordat de voedselproducent de voeding op wetenschappelijke basis ontwikkeld. Hierdoor krijgen dieren precies wat ze nodig hebben. 

Met de juiste voeding kan je dier een stuk gezonder leven. Ga jij vanaf nu ook op de verpakkingen kijken om de beste voeding voor jouw dier te selecteren?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter