Dít zijn de 7 populairste huisdieren

Ware dierenliefhebbers zijn er gek op: huisdieren. Het is een feest om een lief diertje in huis te hebben, waar je voor kunt zorgen. Maar wat zijn eigenlijk de populairste huisdieren om te kiezen? We zetten het graag voor je op een rijtje.

Honden

Een trouwe viervoeter is voor veel mensen het favoriete dier. Een hond is namelijk echt een maatje! Je hebt een heleboel hondensoorten om uit te kiezen. Van een lieve labrador tot een eigenzinnige Beagle, van een kleine teckel tot een stoere herdershond. Uiteraard wil je je hond een fijn en veilig thuis geven. Haal daarvoor de juiste spullen in huis: richt een prettige rustplek in en zorg voor genoeg speelgoed. Zo kun je een hondenbench kopen om je hond in te laten slapen. Houd altijd rekening met de grootte van je hond, want het dier moet er natuurlijk comfortabel in kunnen liggen.

Katten

Ben je geen hondenmens? Dan ben je waarschijnlijk wel een kattenmens. Katten zijn erg populaire huisdieren, omdat ze lief en gezellig zijn in huis. Wel zijn katten vrij eigenwijs, daar moet je van houden. Het is immers geen hond die je kunt trainen – al kun je katten ook zeker bepaalde dingen aanleren. Van een ‘vuilnisbakkenras’ kat tot een raskat: ga na welk type kat je het liefst in huis zou halen.

Konijnen

Konijnen zijn lief, schattig en rustig. Daarom zijn ze zo populair als huisdier. Houd wel in je achterhoofd dat konijnen relatief veel verzorging nodig hebben: daar moet je maar net tijd  voor en zin in hebben. Haal voor je konijn de juiste spullen in huis, waaronder een mooi konijnenhok. Je kunt konijnen zowel binnen als buiten houden. Maak hier wel een consistente keuze in, want je kunt dit niet steeds veranderen.

Vissen

Vissen worden gezien als makkelijke huisdieren. Je hebt er maar weinig omkijken naar. Al moet je ze natuurlijk wel eten geven en het hok schoonhouden. Het zijn bijzondere dieren, omdat waterdieren er heel anders uitzien dan landdieren. Dit maakt dan ook dat veel mensen urenlang naar een vissenkom kunnen staren, zeker als er unieke vissen in zitten. Kies trouwens liever voor een aquarium in plaats van een vissenkom, omdat de dieren daar een prettiger leven in leiden.

Vogels

Hoewel de meeste vogels natuurlijk gewoon vrij in de buitenlucht willen leven, zijn sommige vogels wel geschikt om als huisdier te houden. Denk aan parkieten, papegaaien of kanaries. Ook duiven, zoals postduiven, worden weleens als ‘huisdier’ gezien, ook als ze kunnen uitvliegen.

Kleine knaagdieren

Aangezien er veel diertjes onder vallen, hebben we de categorie van kleine knaagdieren even samengevoegd. Cavia’s, hamsters, muizen of ratjes: ze zijn hartstikke schattig! Een groot voordeel is dat je deze dieren ook kunt nemen als je klein woont. Ze hebben immers niet veel ruimte nodig.

Reptielen

Ben je fan van exotischere huisdieren? Dan kom je al gauw uit bij reptielen, zoals slangen, schildpadden of hagedissen. Het is belangrijk om de juiste leefomgeving voor deze dieren te creëren, waar wel het een en ander bij komt kijken. Bijzondere huisdieren zijn het gegarandeerd!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter