Kun je je de factuur van de dierenarts niet betalen?

Iedereen die een huisdier heeft, zal weten dat de kosten die je moet betalen na afloop van een bezoekje aan de dierenarts, niet mals zijn. Voor een simpele behandeling ben je al heel snel veel geld kwijt en dat is voor sommige mensen dan ook een reden om niet meteen hulp te zoeken wanneer hun huisdier ziek is. Dat kan nadelig uitpakken, want voor ziektes geldt vaak dat het beter is om zo snel mogelijk in te grijpen. Toch is het financiële plaatje een realistische zorg die je niet zomaar aan de kant kunt schuiven. Gelukkig zijn er manieren om je huisdier de zorg te kunnen geven die het nodig heeft, zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. Je kunt namelijk een huisdierverzekering afsluiten. Dit kan veel gedoe voorkomen.

Een zorgverzekering voor je kat: de voordelen op een rijtje

Een zorgverzekering voor je huisdier, is dat echt nodig? Voor veel mensen is dit de perfecte oplossing omdat je met deze polis het overgrote deel van de zorgkosten vergoed krijgt. Stel bijvoorbeeld dat je een kattenverzekering afsluiten gaat, dan hoef je slechts twintig procent van de totale kosten van de behandeling van je kat zelf te betalen. Let wel, je verzekering kun je pas na dertig dagen gebruiken, dit om te voorkomen dat mensen een verzekering afsluiten op het moment dat hun huisdier ziek wordt. Je verzekeraar dekt enkel de kosten van noodzakelijke zorg. Dat wil zeggen dat preventieve zorg niet onder de dekking van je polis valt. Denk hierbij aan behandelingen gericht op de vruchtbaarheid van je dier of het toedienen van vaccins. Deze kosten blijven voor jouw rekening. De rest wordt vergoed.

Wat als je dier ineens ziek wordt?

Heb je een verzekering voor je huisdier afgesloten, dan kun je naar de dierenarts op het moment dat je dier ziek wordt. Je verzekeraar schrijft niet voor waar je je dier moet laten behandelen, dus je kunt gewoon naar je eigen dierenarts toe. Het onderzoek dat deze zal uitvoeren, wordt gedekt door je verzekeraar evenals de behandeling die op dit onderzoek zal volgen. Mocht het nodig zijn om een operatie uit te voeren, dan hoef je ook hier maar twintig procent van te betalen. Laten we hopen dat het niet gebeurt, maar mocht het zo zijn dat je te horen krijgt dat je dier niet meer te behandelen is, dan kun je ervoor kiezen om hem in te laten slapen. De kosten van deze ingreep worden ook door je verzekeraar gedekt. Je ziet het: met een goede verzekering voor je huisdier hou je de kosten in de hand. Wel zo prettig.

Je kunt je verzekering met extra opties uitbreiden

Wist je dat je naast de basisverzekering voor je dier ook nog extra verzekeringen kunt toevoegen? Hiermee kun je je verzekering nog beter toespitsen op wat jouw dier nodig heeft. Heeft deze een slecht gebit? Neem dan een gebitszorgpakket. Met dit pakket heeft je dier recht op een behandeling bij een specialist. Daarmee hou je niet alleen het gebit van je dier in goede conditie, maar ook je dier zelf. Reis je vaak met je hond? Dan kun je een reisverzekering toevoegen. Met dit pakket wordt tot maximaal duizend euro aan onkosten vergoed wanneer er tijdens je vakantie iets vervelends gebeurt. Bekijk alle mogelijkheden even op de site van je verzekeraar. Hier kun je je polis gelijk samenstellen en afsluiten. Regel je zaakjes vandaag nog zodat je hopelijk veel kosten kunt voorkomen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter