Naar de camping met de hond: 3 punten om op te letten

Ga je altijd met jouw trouwe viervoeter op pad, en wil je hem of haar ook meenemen op vakantie naar de camping? Dat wordt gegarandeerd een avontuur voor in de boeken dat jullie niet snel zullen vergeten. Toch is het wel belangrijk om bij een aantal zaken stil te staan als je met jouw hond naar de camping wil: hieronder staan ze voor je opgesomd.

1. Ga op zoek naar een camping waar honden zijn toegestaan

Het belangrijkste punt is natuurlijk: op zoek gaan naar een camping waar honden welkom zijn. Het zou zonde zijn als je een leuke camping hebt gevonden, waar vervolgens jouw hond niet mag komen. Begin daarom jouw zoektocht naar een camping door te kijken waar honden wel zijn toegestaan. Een camping waar honden zijn toegestaan, is bijvoorbeeld Samoza. Zo kan jouw hond optimaal genieten op deze camping, aangezien er bijvoorbeeld een omheind veld is waar jouw hond lekker kan rennen en ravotten. Ook kunnen er trainingen en cursussen worden gevolgd op deze camping.

2. Kijk naar de omgeving van de camping

Naast dat je kijkt naar een camping waar honden zijn toegestaan, is het ook goed om te kijken in welke omgeving de camping ligt. Het is natuurlijk ook weleens leuk om de camping af te gaan en de buurt te verkennen, samen met jouw viervoeter. Voor zowel jouzelf als voor jouw hond kan het dus leuk zijn dat de camping gelegen is in bijvoorbeeld een mooi natuurgebied, zoals deze camping Veluwe met hond. Naast dat je kunt genieten van de faciliteiten op de camping, kun je dus ook een wandeling maken door dit mooie natuurgebied.

3. Neem de juiste spullen mee

Als je naar de camping gaat met jouw hond, is het belangrijk om een lijstje te maken met spullen die je niet mag vergeten op vakantie. Denk bijvoorbeeld aan het mandje van de hond, genoeg speeltjes en voer en eventuele medicijnen. Zorg er ook voor dat je er rekening mee houdt dat jouw hond altijd beschikking heeft tot vers water, ook tijdens de wandelingen. Je kunt hiervoor een waterfles meenemen, waarmee je jouw hond een slokje water kunt geven. Daarnaast kunnen benodigdheden zoals een grondpen ook handig zijn, zodat jouw hond bij de campingplaats blijft.

Ook niet geheel onbelangrijk: zorg ervoor dat jouw hond de juiste inentingen heeft gehad en is gechipt. Daarnaast is het een goede tip om het paspoort van jouw hond mee te nemen. 

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter