Konijnenrassen, welke zijn populair?

Lief zo een klein konijntje! Maar blijft het konijntje wel zo klein als dat jij graag zou willen? Het is dan ook erg belangrijk dat je goed weet welk ras je hebt gekozen. Er zijn een aantal rassen die in ons land erg populair zijn. In dit artikel lees je welke rassen dit precies zijn.

De Franse hangoor

Dit ras is al erg oud en werd in eerste instantie gefokt voor het vlees. Dit is de reden waarom een Franse hangoor zo gespierd en fors is. Het karakter van dit ras is ontspannend en erg rustig. Wanneer je ze op een jonge leeftijd al goed in je gezin socialiseert zijn ze voor alle gezinsleden heel lief. Met kinderen zijn ze ook heel lief en zachtaardig van karakter.

De Nederlandse hangoordwerg

Wij zijn er zeker van dat dit het meest populaire ras is. Niet alleen in ons land, maar zelfs over de hele wereld. De grootste reden hiervan is dat dit ras niet zo heel erg groot wordt. Het komt ook door het vriendelijk en goedaardige karakter wat dit ras heeft. Dit ras heeft wel voldoende ruimte nodig omdat het veel moet kunnen bewegen. Voor de Nederlandse hangoordwerg is het ook aan te raden wat speelgoed aan te schaffen en iets waarop het goed kan kauwen.

De Lotharinger

Er zijn drie varianten van dit ras. De grote lotharinger die minimaal vijf kilo weegt maar een ook kleinere soort en een dwergsoort. Is je keuze gevallen op de grote lotharinger? Zorg dan dat je er echt genoeg ruimte voor hebt. Je kunt dit ras makkelijk herkennen aan het wit-zwart gevlekte patroon wat zij hebben.

De Vlaamse reus

Dit is het grootste ras onder de konijnen. Ze kunnen als volwassen konijn makkelijk tussen de 8 en de 10 kilo gaan wegen. Dit ras bestaat al sinds 1825. Het is ontstaan doordat Gentse konijnenkwekers vaak meededen aan wedstrijden voor het zwaarste konijn.

Het Pooltje

Eigenlijk heet dit ras gewoon Pool maar omdat het zo lekker klein blijft wordt het ook wel “het Pooltje” genoemd. Dit ras is makkelijk te herkennen aan het ronde kopje dat korte rechtopstaande oren heeft en een klein compact lichaam. Dit ras is super geliefd omdat het zo een leuk en lief uiterlijk heeft. Tevens heeft het een lief en leuk karakter. Het is een zeer geliefd ras onder de houders van konijntjes.

Ben je er klaar voor?

Nu wij je iets meer over bepaalde konijnenrassen hebben verteld ben jij er vast en zeker helemaal klaar voor om er een aan te schaffen. Ben jij er ondertussen al uit welke het gaat worden? Wij wensen jou in ieder geval heel erg veel plezier met je lieve nieuwe huisdier toe.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter