Sterk hondenspeelgoed voor slopers

Sterke speeltjes voor de hond

Het kan erg frustrerend zijn dat je als hondenbezitter een leuk nieuw speeltje voor je hond koopt en dat je na een dag er achter komt dat het speelgoed al stuk is. Dat is niet alleen vervelend voor je portemonnee, maar het kan ook gevaarlijk zijn voor de hond. 

Aandachtspunten vanuit veiligheid

 1. Verwijder kralen en touwtjes die honden gemakkelijk kunnen inslikken.
 2. Speelgoed moet qua grootte geschikt zijn voor uw hond. Speelgoed kan gemakkelijk worden ingeslikt en vast komen te zitten in de keel van uw hond als het speelgoed te klein is voor uw hond.
 3. Vullingen zoals polystyreenkralen en notendoppen kunnen gevaarlijk zijn.

Welke speelgoed past bij mijn hond?

Speelgoed hoeft niet altijd enorm sterk te zijn. Kijk eerst wat jouw hond leuk vindt. Er zijn eigenlijk een aantal soorten kauwers

 1. De rustige of normale kauwer: deze hond speelt met speelgoed en sleept het graag met zich mee. Ze likken aan speelgoed, kauwen voorzichtig en sjouwen met het speelgoed rond.
 2. De hardnekkige kauwers: deze spreekt voor zich. Honden die zelden speelgoed heel houden. Komt hard schudden met speelgoed en kapot knagen zal je niet onbekend voor? Dan ben je aan sterk speelgoed toe.

Wat zijn sterke speeltjes?

Hieronder staan enkele van de beste hondenspeeltjes om te overwegen.

De Kong

De Kong is gemaakt van rubber en is zeer duurzaam voor de krachtigste kauwers. Het merk bestaat al sinds de jaren 90. Er zijn diverse modellen. De Kong Extreme is een van de duurzaamste speeltjes die verkrijgbaar is. De Kong is te vullen met koekjes of lekker smeersel, zodat je hond er lekker aan kan likken. Het speeltje is makkelijk af te spoelen en schoon te maken. De Kongs komen in diverse formaten, altijd passend bij het formaat van uw hond.

-> Klik hier voor de laatste prijs van de Kong op Bol.com  

ChuckIt Ball

Deze rubberen ballen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en zijn ideaal voor apporteerspelletjes. De bal is sterk, stuitert en blijft drijven. Passend speelgoed voor honden die graag in beweging zijn en eventueel willen zwemmen. Je kunt de bal wegwerpen met een werpstok of de bijpassende ‘launcher’. De ballen zijn verkrijgbaar in verschillende gangbare maten: Ø ca. 6,5 cm (maat M) & 7,6 cm (maat L).

-> Klik hier voor de laatste prijs van de ChuckIt Ball op Bol.com  

Kong Flyer Frisbee

Is je hond niet dol op likken of apporteren van een bal? Dan kun je een frisbee overwegen. Het merk Kong biedt een goede en sterke frisbee aan, waarmee je je hond talloos kan laten heen en weer vliegen. Het is een flexibele frisbee die opgerold en in je zak opgeborgen kan worden. Wat handig is als je een lang stuk aan het wandelen bent en je geen zin hebt om de frisbee lang vast te houden. Je bergt ‘m eenvoudig op in je (rug)tas of jaszak.

-> Klik hier voor de laatste prijs van de Frisbee op Bol.com  

Heb jij nog andere goede tips v.w.b. robuust speelgoed? Of heb je (andere) ervaringen met het speelgoed bovenstaand? Laat het ons weten via de e-mail of via de reacties onderaan deze  pagina. 

Waarom speelgoed voor een sloper?

Honden maken speelgoed om verschillende redenen kapot. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen:

 1. Kauwbehoefte: Honden hebben een natuurlijke behoefte om te kauwen. Dit kan helpen bij het verlichten van pijn bij het wisselen van tanden bij puppy’s, het gezond houden van het gebit bij volwassen honden, of gewoon als een manier om zich te vermaken.

 2. Jachtinstinct: Voor veel honden simuleert het verscheuren van speelgoed het gedrag van het vangen en doden van prooi. Het instinct om te jagen, te doden en te verscheuren is sterker bij sommige rassen dan bij andere.

 3. Verveling: Als een hond niet genoeg mentale en fysieke stimulatie krijgt, kan hij zich gaan vervelen en speelgoed kapotmaken als een manier om zichzelf te vermaken.

 4. Stress of angst: Net zoals mensen kunnen honden stress of angst ervaren. Kauwen kan voor sommige honden een manier zijn om met deze gevoelens om te gaan.

 5. Aandacht zoeken: Soms leren honden dat het kapot maken van dingen de aandacht van hun eigenaar trekt, zelfs als het negatieve aandacht is zoals een standje.

 6. Verkeerd speelgoed: Niet al het speelgoed is geschikt voor elke hond. Sommige honden hebben duurzamer speelgoed nodig vanwege hun kauwstijl en kracht.

Als je wilt voorkomen dat je hond speelgoed kapotmaakt, zorg dan voor voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Kies speelgoed dat geschikt is voor de kauwstijl en kracht van je hond en vervang speelgoed dat tekenen van slijtage vertoont voordat het volledig kapot is. Als het destructieve gedrag voortkomt uit angst of stress, overweeg dan om advies te vragen aan een dierenarts of professionele hondentrainer.

In plaats van speelgoed, kun je ook kwalitatieve kauwbotten overwegen. Deze kun je ook geven om jouw hond te belonen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter