Wat zijn gezonde snacks voor honden? Van Toshi multivitaminen tot fruit

Heeft je hond overgewicht? Of wil je gewoon dat je hond niet te veel ongezonde voedingsstoffen binnenkrijgt? Beide keren goede redenen om gezonde hondensnacks te overwegen! Gezonde hondensnacks kunnen namelijk voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

Training
Het geven van snacks bij goed gedrag is een van de meest toegepaste methodes. Het idee hierbij is dat de hond positieve associaties krijgt met zijn gedrag. Een trainingstraject is een kwestie van maanden of jaren en de beloningen blijven dus lange tijd aanhouden. Door gezonde snacks te geven, zorg je dat je hond niet te veel ongezonde calorieën binnenkrijgt. Win-win situatie dus!

Traktatie en bouwen van een band
Naast training wil je je hond ook wel eens wat lekkers geven! Net als wij mensen heeft je hond ook wel eens zin in iets lekkers. Een snack is voor de hond dus een traktatie! Het versterkt daarnaast de band die je met de hond hebt. Een hond is vaak enorm gefocust op de baasjes die hen voeden!

Soorten snacks

Als je snacks moet uitkiezen die gezond zijn; welke moet je dan hebben? Wij lichten graag een aantal gezonde varianten toe.

Toshi Multivitaminen

Het statement van Toshi is dat een huisdier meetelt als een volwaardig gezinslid. Deze behandel je dus ook met zorg als het om dieet gaat. Toshi staat voor kwaliteitsvolle voedingssupplementen die een evenwichtig dieet ondersteunen. Als het om traktaties gaat, kun je bijvoorbeeld kiezen voor natuurlijke hondenkoekjes met Omega-3 en Multi-vitaminen. Dit draagt onder andere bij aan een mooie vacht en gaat onder andere haarverlies tegen en helpt tegen spier- en gewrichtspijn.

Fruit en groente

Heb je geen gezonde hondensnacks in de buurt? Grijp dat niet direct naar de ongezonde snacks, maar wijk uit naar fruit en groente. Volgens Hondpedia mogen honden onder andere appels en peren eten. Zorg er wel voor dat je kern uit het fruit haalt omdat deze cyanide bevat. Als alternatief kun je ook komko enmmer aan je hond geven. Dit is een gezonde snack omdat die veel water bevat. Mocht je zoete aardappel over hebben, dan kun je dit ook prima in blokjes snijden en aan je viervoeter vriend geven.

Let wel op dat er ook fruitsoorten zijn die absoluut niet moet geven omdat het gevaarlijk kan zijn. Denk aan druiven en rozijnen en knoflook en uien. Ook noten en fruit met pitten moet je vermijden. Bepaalde pitten kunnen giftig zijn. Twijfel je of je iets wel of niet mag geven? Neem dan altijd contact op met de dierenarts!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter