De populairste huisdieren in Nederland

Nederlanders zijn echt gek op huisdieren. Dat is niet zo gek want een huisdier zorgt voor een hoop gezelligheid en levendigheid. Er leven meer dan 33 miljoen huisdieren in Nederland. Er zijn mensen die zelfs een kaaiman, slangen of spinnen in huis hebben. Zo extreem is het natuurlijk niet gesteld in ieder gezin maar het komt wel voor. Aan de andere kant: Wat voor de één net even te extreem is kan voor een ander de allerleukste hobby zijn, namelijk het houden van reptielen of spinnen. Wat zijn de populairste huisdieren in ons land?

Katten

In Nederland heeft ongeveer de helft van de huishoudens een kat. In ons land zijn ongeveer 3,9 miljoen katten die als huisdier worden gehouden. Een kat is ontzettend populair in ons land. Dit komt omdat een kat bijna geen verzorging nodig heeft. Je hoeft een kat niet uit te laten want hij of zij gaat zelf wel op pad. De populairste kattenrassen zijn: Ragdoll en Britse Korthaar.

Honden

Naast katten zijn ook honden erg populair. Een hond houden kost meer tijd omdat je een hond een paar keer per dag moet uitlaten. Met uitlaten bedoelen we niet een rondje lopen. Een hond heeft minstens een half uur per dag beweging nodig. Naast de beweging is een hond ook niet vies van een beetje aandacht. Je moet dus voldoende tijd hebben als je een hond in huis haalt. Er zijn maar weinig dieren die zo aanhankelijk zijn als deze dieren. De meest populaire rassen zijn: Retrievers, Labradors, Chihuahua en Franse Bulldogs.

Vissen

Vissen zijn ook vertegenwoordigd in veel huishoudens. In ons land zijn er veel mensen die een aquarium of een vijver in de tuin hebben. Het is een voordeel dat vissen houden minder tijd kost als het houden van bijvoorbeeld een hond. Maar vergis je niet, een aquarium vereist wel tijd en aandacht. Dit geldt trouwens voor een vijver net zo.

Vogels

Onze landgenoten zijn echte vogelliefhebbers. Van parkiet tot aan papegaai, van duiven tot valkparkieten. Het grappige aan vogels is dat het mogelijk is ze dingen aan te leren en sommige kan je zelfs leren praten zoals een Papegaai of Ara. Maar ook een valkparkiet kan leren praten.

Knaagdieren

Naast de genoemde populaire huisdieren zijn er nog meer dieren die wij in Nederland als huisdier houden. Denk bijvoorbeeld aan de cavia, de hamster en het konijn. Er zijn veel kinderen die het leuk vinden om een huisdier te hebben. Het is ook goed voor hen om te leren zorgen voor een levend wezen. Kinderen leren op die manier, dat als ze een huisdier hebben, er ook tijd gemaakt moet worden om ze te verzorgen. Een cavia, konijn of hamster heeft toch iedere week een schoon hok nodig en dagelijks eten en drinken.

Reptielen

Terrariumdieren worden steeds populairder om te houden in ons land. Het zijn ook erg interessante dieren om naar te kijken. Voor veel mensen is het een uitdaging een terrarium zo mooi mogelijk te bouwen en in te richten. Het is wel belangrijk om je goed in te lezen in het houden van deze dieren omdat als je niet weet hoe je ze moet verzorgen, ze ziek kunnen worden of erger nog: sterven. Het is van belang je dus goed te informeren om deze dieren zo’n fijn mogelijk leven te geven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter