Waarom chocolade niet voor honden is

Voor mensen is chocolade een traktatie, maar voor een hond is dit niet geschikt. Het is dus zaak dat als je chocolade in huis hebt, om dit weg te houden uit het bereik van je hond. Laat bijvoorbeeld geen chocolade bevattende producten achter op de (salon)tafel of op de bank, om te voorkomen dat dit gepakt kan worden.

Chocolade is giftig voor honden omdat het theobromine bevat. Mensen metaboliseren theobromine, maar een hond is niet in staat om dit goed te verwerken.

Niet alle chocolade bevatten de zelfde hoeveelheid theobromine. Bakkerschocolade en cacao worden bijvoorbeeld als de meest giftige beschouwd, daarna donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade.

Ongeacht de hoeveelheid chocolade die is ingekomen willen we adviseren om in alle gevallen contact te zoeken met de dierenarts.

Wat zijn de klachten?

Als u een middelgrote of grote hond heeft die slechts een kleine hoeveelheid chocolade heeft ingenomen, dan merkt u mogelijk alleen tekenen als maagklachten. Denk aan braken en diaree. Ook kan een hond meer gaan drinken en plassen.

Als uw hond een grote hoeveelheid chocolade consumeert of als u een kleine hond heeft die chocolade consumeert, dan kunnen zij tekenen van chocoladevergiftiging ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn serieuze klachten: interne bloedingen, bevingen, onregelmatige hartslag, epileptische aanval of een hartritmestoornis.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter