Hond afleren om op de bank te springen

Sommige mensen weten niet beter dan dat je hond heerlijk bij je op de bank komt liggen. Helaas is de hond op de bank niet een heel goed idee. Het kan namelijk zorgen voor veel schade of veel haar van je hond op de kleding. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat grotere honden veel ruimte in beslag nemen en er hierdoor weinig plek over is om op de bank te gaan zitten. Wil jij graag je hond afleren om op de bank te gaan springen? Of wil je juist voorkomen om het jouw pup aan te leren om op de bank te gaan springen? Ik zal je hier wat meer over vertellen en wat tips geven.

Hoe voorkom ik dat mijn hond op de bank springt?

Als je wilt voorkomen dat je hond op de bank gaat moet je hier veel aandacht voor hebben. Dat niet alleen je hebt ook een goede timing nodig. Je moet nooit wachten tot je hond al op de bank zit want dan ben je als het ware al te laat. Je moet optijd ingrijpen, als je ziet dat je hond bewegingen maakt om op de bank te willen springen dan moet je hem hiervoor corrigeren. Hiervoor heb je veel aandacht en tijd nodig. Zodra je hond bij de rand staat en op de bank probeert te kijken dan wilt je hond een gokje wagen om erop te springen. Wat je dan kan doen is om de hond af te leiding. Dit kun je doen door hem te roepen door een commando zoals “hier” te gebruiken. Beloon je hond wel direct als die naar je toe komt. Springt je hond toch op de bank? Gebruik dan de commando “laag” of “hier” te zeggen. Luistert die daarna? Beloon je hond dan gelijk met een hondenkoekje. Door deze manier voorkom je dat je hond weer terug zal gaan om opnieuw op de bank te springen.

Eigen plekje geven

Net zoals ieder ander mens houdt van een fijn bankstel waar die zich lekker comfortabel op voelt, heeft een hond dit ook. Geef daarom je hond altijd zijn eigen plekje! Hier kan je hond zijn eigen ligplaats van maken. Zorg er wel voor dat je een plek creëert vlak bij jou! Dit zal je hond veel fijner vinden. Springt je hond toch op de bank? Dan kun je het terug sturen naar de mand en vervolgens ter beloning een hondenkoekje te geven als die luistert. Wees hier erg consequent in! Ik zal een paar alternatieve geven waar je hond heerlijk comfortabel op voelt:

  • Een zachte hondenmand voor je hond
  • Een hondenkussen met een bepaalde vulling
  • Hondenmandje
  • Beschermhoes voor op je bank

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter