Hond zindelijk maken

Een nieuwe puppy krijgen is een enorme leuke gebeurtenis in je leven. Want je krijgt er een nieuwe vriend bij. En laten we eerlijk zijn, een trouwe vriend dan een hond is er niet. De liefde van een viervoeter is eindeloos. Maar om een puppy groot te maken heb je nog wel wat werk voor de boeg. En het meest belangrijke is wel het zindelijk maken van jouw puppy. Want niks is zo vervelend als een hondje dat overal plast. Hoe doe je dat nou? Je hond zindelijk maken?
Er zijn veel verschillende meningen, maar onze lees je hier:

Straffen werkt niet

Nog steeds zijn er mensen die denken het zinvol is om een puppy met zijn snuit in de urine te drukken als hij/zij een plasje heeft gedaan. Maar dat is gewoon niet waar. Het is echt zielig om een hond te straffen die niet weet wat het verkeerd doet. Een baby geef je ook geen straf als er in de luier wordt geplast.

Gebruik geen krant of matjes

Je kunt tegenwoordig van die speciale matjes voor de hond kopen om ze zindelijk te leren maken. Dit kan handig zijn als je in een flat woont en niet snel genoeg buiten kan zijn maar het is helemaal niet handig om jouw hond aan te leren om de behoefte op een matje of krant te doen. Want gedrag wat je aanleert, dat moet je ook weer afleren.

Ga met je hond naar buiten

Hoe klein jouw hondje ook is, je kan prima met jouw hondje naar buiten. Je kunt een halsbandje kopen speciaal voor het formaat van een puppy en dan kun je al met het hondje wandelen.

Dat heeft gelijk twee functies, je traint de zindelijkheid door in het gras te lopen en jouw puppy kopieert het gedrag van andere honden die ook buiten plassen en poepen.

En je hond gaat gelijk leren socialiseren met andere honden buiten. En ook omgevingsgeluiden en kinderen die buiten rondlopen. Op jonge leeftijd went jouw puppy dus al aan de omgeving en al haar geluiden. Dit is heel erg belangrijk voor een jonge hond.

Heb geduld met jouw puppy

Het is echt heel erg belangrijk dat jij jouw hondje de tijd geeft om te leren. Als je met veel liefde en toewijding je best doet voor jouw pup dan komt de rest vanzelf. Neem de plasjes in huis voor lief, het hoort er nu eenmaal bij. Als je volhardt, gaat jouw hondje het vanzelf wel begrijpen.

Neem daarom gewoon de tijd, straf niet en word niet boos. Je wilt een goede langdurige relatie met jouw hondje opbouwen, straffen hoort daar dan niet bij. Dat zal jouw hondje alleen maar angstig maken en dat is dus wat je niet wilt. Geniet van jouw puppy want ze worden zo snel groot.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter