Cavia opvang – wat je moet weten

Heb je een of meer cavia’s en kan of wil je ze niet meer verzorgen, of ga je op vakantie en zoek je een logeeradres, dan zou je kunnen proberen of je bij een caviaopvang terecht kunt. Maar het is nog beter om te proberen om binnen je vriendenkring of familie naar een opvangadres te zoeken.

Waarom ga je op zoek naar opvang voor je cavia’s?

Er kunnen een aantal verschillende redenen zijn waarom je tijdelijk of permanent niet meer voor je cavia kan zorgen. Dit kan een vakantie zijn, omdat je voor je werk naar het buitenland moet, omdat een gezinslid allergisch is of in het ergste geval wegens ziekte.

Ieder huisdier verdient de beste verzorging. Dus ook als je zelf door wat voor omstandigheden ook niet in staat bent om voor je cavia te zorgen, regel dan in elk geval een goed opvangadres. Zo weet je zeker dat je cavia niets tekort zal komen.

Hoe werkt een caviaopvang?

Het is altijd verdrietig als je van een huisdier afstand moet nemen, wat de reden daarvan ook is. Kiezen voor een caviaopvang kan soms de enige optie zijn als er in je omgeving niemand is die je huisdier op kan of wil vangen.

Zowel jij als je cavia hebben niet voor deze situatie gekozen. De caviaopvang zal vragen stellen over je cavia voordat deze opgenomen wordt. Is de cavia in een goede conditie dan wordt deze door de caviaopvang herplaatst.

Vaak is de regel bij een caviaopvang dat indien het een beer, een mannetjescavia dus, betreft dat deze gecastreerd moet worden voordat deze kan worden herplaatst. In veel gevallen wordt aan jou als eigenaar gevraagd of je een bijdrage wilt leveren aan de kosten hiervan.

Mocht je een cavia hebben die een rugzakje heeft, anders gezegd gezondheidsproblemen, dan zal het voor de opvang geen enkel probleem zijn om de cavia toch op te vangen. Wel wil men dan uiteraard graag weten wat de problemen precies zijn, zodat daar een oplossing voor gevonden kan worden. De cavia krijgt dan een optimale verzorging.

Waar kan je een caviaopvang vinden?

Is er echt geen andere keuze dan je cavia naar een opvang te brengen, dan is het gelukkig zo dat er door het hele land opvang te vinden is. Het voordeel voor jou als baasje is dat je niet ver hoeft te reizen om je cavia’s een goede plek te bezorgen op het moment dat de verzorging voor jou even niet te doen is.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel plaatsen waar je terecht kan als je door omstandigheden even niet de verzorging van je cavia’s op je kan nemen. Ook al is het verdrietig om je dieren tijdelijk of voorgoed af te staan, bij de caviaopvang weet je in ieder geval zeker dat je huisdier de beste verzorging krijgt die hij of zij zich wensen kan. Ook als jij er zelf tijdelijk of blijvend niet voor in staat bent!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter