Kun je een hond in een flat houden

Je woont in een flat en je wilt dolgraag een hond hebben. Is dat wel een goed idee? Het goede nieuws is dat het eigenlijk niet eens wat uitmaakt of je nou groot of klein woont. Wat wel belangrijk is: je moet genoeg tijd hebben om dingen met je hond te ondernemen.

Het is namelijk zo dat iedere hond uitdaging, beweging en afleiding nodig heeft. Zodra een hond dit niet krijgt, bestaat er een grote kans dat er gedragsproblemen zullen ontstaan. Dit geldt ook voor honden die een riante woonruimte tot hun beschikking hebben.

Wil je dus een hond aanschaffen terwijl je in een appartement of een flat woont dan zijn er een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Hou daarom de volgende punten in de gaten:

Hoe groot is je hond?

Woon je heel klein, dan is het niet praktisch om ervoor te kiezen om een paar Sint-Bernardshonden aan te schaffen. In dat geval kan je beter kiezen voor een kleine hond zoals een Jack Russell of een Chihuahua. Woon je in een ruimer appartement dan kan je ook een middelgrote hond kunnen nemen.

Geluidsoverlast

Over het algemeen zijn flats tamelijk gehorig. Dus geluidsoverlast zou een probleem kunnen worden. Heb je een hond die vaak blaft of luidruchtig speelt dan zouden je buren dit als overlast kunnen ervaren. Bij de opvoeding is het goed om blaffen af te leren of in ieder geval niet te stimuleren.

Beweging

Ieder soort hond heeft nou eenmaal de behoefte om te kunnen bewegen. Omdat bij jou thuis de ruimte beperkt is moet je er dus zelf voor zorgen dat je hond die beweging krijgt. Met een aantal lange, stevige wandelingen per dag blijft je hond fit en gezond. Ook kleinere honden hebben beweging nodig!

Zindelijk

Aangezien je op een flat geen makkelijke toegang naar buiten hebt, is het toch belangrijk dat je hond zich op tijd kan ontlasten. Zorg ervoor dat, mocht je ziek worden, er iemand beschikbaar is die je hond uit kan laten.

Tijd

Omdat je minder ruimte hebt op een flat zal je zelf regelmatig naar buiten moeten. Je hebt geen achtertuin waar je hond zijn behoefte kan doen. Kijk daarom voordat je een hond aanschaft eerst goed of je genoeg tijd hebt om met je hond door te brengen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter