Leukste kattennamen

Hoera! Het is bijna zover. Jullie krijgen een poezenkind. Nu komt het volgende, het verzinnen van een naam. Er zijn natuurlijk honderden, zo niet duizenden namen te verzinnen. Welke naam ga jij voor en vind jij het beste bij jullie kat passen maar ook bij julliezelf?

Stacey, Pim, Fleur of Gizmo. Waar valt de keuze op?

Zoals we al zeiden zijn er echt heel veel namen te verzinnen voor jullie poes of kater. Soms verzint men de meest vreemde namen voor hun huisdier. Wij hebben wel namen voorbij zien komen als artisjok en aubergine. Hartstikke lekker op je bord als het goed is klaargemaakt maar of het nu echt de juiste naam voor je kat is dat vragen wij ons af.

Vernoem naar acteurs, actrices en andere helden

Net zoals dat we vaak onze kinderen vernoemen naar iemand die je erg waardeert om welke reden dan ook, wordt dat ook gedaan door ons bij onze huisdieren. Ze worden vaak vernoemt naar bijvoorbeeld tekenfilmhelden of acteurs of actrices.

Jip en Janneke, Suske en Wiske, Samson en Gert

Vaak gebeurt het dat wanneer je twee huisdieren tegelijk neemt dat je dan de namen op elkaar af gaat stemmen. Er wordt dan met regelmaat gebruik gemaakt van namen die een duo vormen. De namen die we net hebben genoemd worden dan met regelmaat ervoor gebruikt. Het is dan ook echt superleuk om zo een duo in huis rond te hebben lopen. Wie weet heb jij stiekem wel de Bonny en Clyde van deze eeuw bij jou thuis rondlopen.

Namen voor katers en poesjes

Vanzelfsprekend wordt er wel rekening mee gehouden met het uitkiezen van de namen of het om een kater of een poesje gaat. Je gaat natuurlijk je grote stoere rode kater niet de naam Miep geven. Eerder zal er dan voor gekozen worden om de kater Garfield te noemen. Echt een naam die bij het beestje past.

Meegaan met de tijd

Of er echt namen zijn die je in bepaalde tijden meer hoort daar durven wij niet echt een kant en klaar antwoord op te geven. We weten wel dat wanneer er bijvoorbeeld weer een nieuwe Disneyfilm uit is gekomen dat er dan plotsklaps veel huisdieren vernoemd worden naar de karakters in de film. Disney en cartoon karakters doen het eigenlijk altijd wel goed en de meeste name zijn ook ontzettend leuk. Uiteindelijk worden de namen steeds populairder.

Let er in ieder geval op dat de naam die je kiest ook echt bij jouw huisdier past maar ook bij jou. Jouw kat moet er immers de rest van zijn of haar leven naar luisteren en jij en de rest van het gezin moeten de naam gaan roepen. Zelda!! Eten!!

Inspiratie lijst

Bella, Nala, Kitty, Lara, Tijger, Beer, Bo, Gizmo, Thor, Lucky, Max, Mickey, Jill, Sam, Boris, Sunny.

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter