Overzicht van de populairste aquarium pompen

Als je gaat starten met het opzetten van een aquarium dan zijn er een aantal onderdelen essentieel voor het garanderen van een goede levenskwaliteit voor de waterdieren. Uiteraard heb je een aquarium nodig met water. Maar ook andere zaken als een verwarmingselement of waterbehandelingsmiddel zijn belangrijk. Eén van de belangrijkste aquariumtoebehoren is een CO2 pomp of een luchtpomp. De rol van een pomp in je aquarium is het verhogen van het zuurstofgehalte in het water. Waterdieren hebben namelijk zuurstof nodig om te overleven. Hoewel sommige waterplanten de hoeveelheid zuurstof in het water ook kunnen verhogen is dit vaak onvoldoende en is het gewenst om een pomp voor in je aquarium aan te schaffen. Welke pomp je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van je aquarium.

Superfish Air Flow Mini – Aquariumpomp – Beluchting

De Superfish Air Flow Mini pomp voor in het aquarium is een kleine en compacte pomp die goed zijn werk doet. Deze pomp is populair omdat de pomp zowel los in het aquarium geplaatst kan worden als in combinatie met een decoratief item. Heb jij een decoratief item dat luchtbellen kan creëren zoals bijvoorbeeld een schatkist waarvan de deksel bewegelijk is of een vulkaan die kan uitbarsten? Dan kun je de Superfish Air Mini pomp hierop aansluiten voor een optimaal resultaat!

Prijs: rond 15 euro

VidaXL Aquarium Filter Pomp – Actieve Koolstof – 300 L/H

De VidaXL Aquarium Filter Pomp is een pomp die je in zowel zoetwater aquaria als zoutwater aquaria kan plaatsen. Dit komt omdat het filter is gemaakt van keramiek: een materiaal dat bestendig is tegen zout. De pomp kan maximaal 300 liter water per uur verversen waardoor jouw vissen met deze pomp altijd in een fijne omgeving rond kunnen zwemmen. De kracht van deze pomp is dan ook de reden dat deze pomp ontzettend populair is onder consumenten met aquaria.

Prijs: rond 20 euro

Sicce Nova – Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein – 800 l/h

De Sicce Nova aquariumpomp is een populaire pomp die zorgt voor een goede circulatie van het water in het aquarium. De pomp is populair onder consumenten omdat deze aangesloten kan worden op diverse soorten slangen. Daarnaast kan de stroming in het aquarium eenvoudig worden geregeld aan de hand van de verschillende standen die deze pomp heeft. De pomp kan maximaal 800 l/h verversen en is dus geschikt voor grotere aquaria.

Prijs: rond 28 euro

Tetra Aps 50 Luchtpomp – Aquariumpomp – 10-60 L

De Tetra Aps 50 luchtpomp is een pomp die geschikt is voor aquaria van 10 tot 60 liter. De pomp is populair onder consumenten met aquaria omdat de pomp ontzettend stil is. Bij Tetra hebben de ontwerpers van de pomp een speciale constructie ontworpen om het ruisende geluid van een typische aquariumpomp te elimineren.

 

Prijs: rond 20 euro

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter