8 belangrijke tips voor het aanschaffen van een vis

Vissen lijken gemakkelijke huisdieren om te nemen. Toch moet je niet te gemakkelijk denken over de aanschaf van een vis. Je zult met verschillende factoren rekening moeten houden wanneer je besluit om een vis te kopen. Als je een vis koopt zul je moeten weten of die voor binnen of voor buiten geschikt is. Sommige vissen kunnen in normaal water leven maar er zijn vissoorten die speciaal water nodig hebben om in te kunnen leven. Hier wat tips voor het aanschaffen van een vis.

Een vis kopen

Zoals al gezegd heb je veel soorten vissen. Sommige kun je buiten houden in een vijver en andere vissen zijn geschikt voor een aquarium of kom. Tropische vissen hebben speciaal water nodig. Je hebt andere soorten die kunnen in normaal water leven. Welke soort vissen je ook kiest, zorg ervoor dat je ze bij een betrouwbaar adres koopt.

De huisvesting van een vis

Wil je een vis voor in huis dan kun je beter kiezen voor een aquarium. Een kom is kleiner en je wilt graag ruimte voor je vissen. Meerdere vissoorten kunnen bij elkaar, maar laat je goed informeren over welke dat zijn. Want er zijn een aantal soorten die eten elkaar op. Het is belangrijk dat je een vijverfilter aanschaft voor je aquarium want vissen houden van schoon water. Waterplanten zijn onmisbaar voor de zuurstof in het water. Een vijverfilter heb je ook nodig als je een vijver hebt. Het is belangrijk dat er beweging in het water is.

De voeding

Voeding is voor elke vissoort te krijgen Deze zijn te krijgen in de vorm van vijversticks. Let er wel op dat je niet te veel voer geeft omdat dit slecht is voor de kwaliteit van het water. Is het slecht voor het water dan is het ook slecht voor de vissen. Laat je altijd goed informeren over het voer. Af en toe is het goed om ze ander voer te geven.

Aandacht geven aan vissen

Vissen kun je gemakkelijk alleen laten. Naast het onderhouden en schoonmaken van je aquarium of vijver ben je niet er veel tijd aan kwijt. Vissen moeten wel elke dag gevoerd worden. Als je besluit om een keer een paar dagen weg te gaan zou je een handige voederautomaat of vakantievoeding kunnen aanschaffen. De vissen zullen langer met het voer doen.  

Verzorging

Zorg voor genoeg informatie over jou vissen en hoe je ze moet verzorgen. Vissen hebben niet veel verzorging nodig maar zorg dat het water altijd schoon is en controleer regelmatig de temperatuur en de ph-waarde. Je kunt speciale testjes kopen om te controleren of het water de juiste waarde heeft. Zorg voor voldoende zuurstof in je water en zorg dat de filter altijd goed wordt onderhouden.

De Gezondheid van je vissoorten

Wil je jouw vis gezond houden is de voeding en de waterkwaliteit belangrijk. Zorg voor genoeg informatie zodat je weet wat jou vissen nodig hebben. Mocht er een vis ziek worden zorg dan dat je er op tijd bij bent anders kan de ziekte zich door het water verspreiden Als je er snel bij bent dan zijn de meeste ziektes wel te behandelen.

Beweging

Zorg voor genoeg ruimte zodat jouw vissen kunnen zwemmen. Vissen zijn dol op zwemmen. Als je zorgt voor de juiste omstandigheden voelen ze zich vast en zeker als een vis in het water.

Veiligheid voor je vis

Voor vissen gelden verschillende bedreigingen. Vogels en katten kunnen de vissen aanzien als een lekker hapje. Heb je een kat in huis zorg dan altijd dat het deksel van het aquarium dicht is en niet open te krijgen is. Je kunt door het aquarium hoog te zetten al veel narigheid voorkomen. Vissen onder elkaar kunnen ook een bedreiging vormen voor elkaar. Sommige soorten eten kleinere vissen op.  Een vis kan gemakkelijk zijn in de omgang maar zelfs deze hebben hun speciale aandacht nodig.

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter