Welke spullen nodig als je een puppy in huis haalt

Een puppy mogen verwelkomen in je leven is ontzettend bijzonder. Je hebt waarschijnlijk eerst een nestje bekeken en je moet nog een aantal weken wachten tot het zover is dat je jouw nieuwe vriendje mag ophalen. Je telt al af op de kalender. Maar er moet ook nog wel een hoop gebeuren voordat jouw nieuwe vriendje echt thuis kan komen. Want je wilt natuurlijk niet onvoorbereid de puppy verwelkomen. Dus welke spullen heb jij nou allemaal nodig om jouw hondje te kunnen verwelkomen? Dat lees je nu in deze blog!

Een gouden mandje

Niet letterlijk een gouden mand natuurlijk, maar figuurlijk gezien is dat natuurlijk wel wat je jouw hond wilt geven. Een gouden mandje, dus een liefdevol thuis. Maar een mandje heb je ook echt nodig voor jouw hond. Een heerlijk eigen plekje waar jouw hond kan slapen. Dat is voor je hond heel fijn.

Kies daarom een mandje die bij jouw hond past. Een goede stevige mand met zachte vulling. Een hond op de grond laten slapen is niet gezond voor de botontwikkeling. Daar kan jouw hond later problemen mee krijgen. Een (orthopedisch) hondenkussen wordt ook wel vaak los op de vloer gelegd, zonder gebruik te maken van een mand. 

Een halsbandje en riem

Natuurlijk heel belangrijk voor elke hond is het een halsbandje en hondenriem. Je moet naar buiten om jouw hond zindelijk te gaan leren maken. En voldoende beweging is ook heel erg belangrijk voor jouw hond. Voldoende beweging is belangrijk voor de spierontwikkeling en botopbouw van jouw hond.

Daarnaast is wandelen erg belangrijk voor de hond om andere honden te ontmoeten en dus te gaan socialiseren. Ook leert jouw puppy alle geurtjes herkennen.

Puppyvoer

Je puppy heeft natuurlijk ook eten nodig. Je hebt hondenvoer in heel veel verschillende merken en soorten maar speciaal voer voor jouw pup is belangrijk. Want jouw pup heeft de juiste voedingstoffen nodig en hoeveelheid. Daarom is het belangrijk dat jouw hond de juiste voeding krijgt. Ook snacks en botten kunnen van belang zijn! Als de tandjes van jouw puppy doorkomen, wil de pup graag knagen!

Water en voerbak

Zonder voerbak kun je natuurlijk geen voeding geven aan jouw pup dus dit is heel belangrijk om aan te schaffen. Ook vers drinkwater is heel belangrijk voor jouw pup. Kijk wel of je een voerbak koopt die past bij de grootte van jouw hond. Sommige honden eten heel snel. In dat geval kun je een antischrokbak overwegen.

(Optioneel) een bench en/of ren

Dit is heel erg persoonlijk, want de een vind het zielig om een hond in de bench te laten zitten en de ander kan niet zonder. Als jij zorgt voor een fijne omgeving voor jouw hond is een bench absoluut niet zielig. Dan kan het zelfs voor de hond een veilige plek worden, zijn eigen plekje waar hij tot rust kan komen.

Speelgoed

Een pup wil spelen. Alle puppy’s hebben spel ook nodig om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor een pup. Zorg daarom ook dat je genoeg leuke hondenspeelgoedjes hebt voor jouw pup, zodat hij voldoende geprikkeld en uitgedaagd kan worden.

Ontwormingsmiddel

Last but not least willen we toch ook ontwormingsmiddel nog noemen. Puppies kunnen al op zeer jonge leeftijd wormen krijgen, zelfs van hun moeder. Wormen zoals spoelwormen, haakwormen, lintwormen en hartwormen kunnen serieuze gezondheidsproblemen veroorzaken bij puppies, zoals gewichtsverlies, diarree, bloedarmoede en in ernstige gevallen zelfs de dood.

Regelmatig ontwormen is een belangrijk onderdeel van de algemene gezondheidszorg voor een hond. Het helpt de puppy gezond te groeien en ontwikkelen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter