Hoe krijg ik mijn hond moe?

Als je een hond hebt heeft die elke dag lichaamsbeweging nodig. Heb je fitte honden zullen die meer beweging nodig hebben als bijvoorbeeld een hondje op leeftijd. Elke hond vindt het leuk om te wandelen. Een hond heeft behoefte aan activiteiten die je met hem onderneemt. Wat is de manier om een hond nu lekker moe te maken. Als je een hond hebt die te veel prikkels heeft zou je rustige activiteiten moeten laten doen zoals zijn hersenen trainen. Een rustige hond kun je andere activeiten laten doen. Om je te helpen geven wij je een aantal tips om te gebruiken.

Je hond laten zoeken naar zijn voer

Om je hond moe te maken kun je ervoor zorgen dat je het voer niet in zijn voerbak doet. Wat je kunt doen is het voer verstoppen zodat die ernaar moet gaan zoeken. Op deze manier houd je hem in beweging en de hond vindt het leuk om met jou bezig te zijn. Je kan dit ook zien als een spel die jullie samen spelen. Zorg ervoor dat je de verstopplekken afwisselt zodat die altijd weer zoekt ergens.

Je route veranderen om te wandelen

Een hond vindt het leuk om te wandelen en wil je het voor je hond spannender maken zorg dat je steeds van route wisselt. Je hond gaat dit zeker interessant vinden en blijft lekker in beweging. Mocht je een hond hebben die onzeker is probeer dan wat meer vaste routes aan te houden die voor hem voorspelbaar zijn. Dit is iets wat je moet uittesten.

Je hond op een plek laten loslopen

Als je gaat wandelen met je hond zorg ervoor dat die minstens een keer per dag op een vaste plek vrij kan rondlopen. Dit vinden honden erg fijn. Geen riem aan en gewoon laten rennen. Doe dit wel op een veilige plek zodat die vrij kan rennen. Je kunt dan denken aan een wei of bij een sloot of bos bijvoorbeeld. Je moet wel zeker weten dat je hond niet wegrent zonder riem.

Samen spelen met een bal

Om je hond moe te maken op een gezonde manier kun je hem een paar keer een bal laten ophalen. Jij gooit die dan weg en de hond gaat hem halen. Wat ook een manier is dat je de bal ergens verstopt zodat de hond hem gaat zoeken. Je hond gaat hier zeker moe van worden omdat die alle kanten uitgaat. Lees ook ons artikel over honden apporteer speelgoed.

Een bot geven aan je hond

Je kan je hond een bot geven maar zorg dat die zich er niet in kan verslikken. Het bot moet wel vers zijn. De hond kauwt lang op een bot en omdat het zolang duurt gaat je hond snel moe worden. Je houdt hem dan niet moe door te rennen maar hij moet continu bewegingen maken met het kauwen.

Zwemmen met je hond

Hou je van zwemmen dan kun je jouw hond het aanleren om met je mee te gaan zwemmen. Misschien heb je al een hond die het al leuk vindt. Dat zou nog beter zijn. Een hond niet in het water gooien als die er nog aan moet wennen. De hond en jij zullen allebei lekker samen moe worden.  

Fietsen gaan met je hond samen

Als je de hond wilt meenemen naast je als je gaat fietsen doe dat nooit bij meer als 20°. Gaat je hond langer mee naast je als je fietst zal die op den duur meer uithoudingsvermogen hebben. In het begin zal die snel moe zijn maar als die dat heeft opgebouwd ga je merken dat die het langer volhoudt. Misschien wel langer als dat jij het volhoudt.

Hersens trainen van je hond

Je kunt de hersenen trainen van je hond door hem te laten speuren, verstoppen en zoeken. Heb je kinderen zorg dat die zich verstoppen en laat de hond zoeken. Je hond zal dit leuk vinden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter