Hond meenemen in de auto op vakantie

Eindelijk vakantie! Ga je met de hond een paar dagen op reis of zelfs lekker op vakantie? Dat is goed mogelijk want in steeds meer hotels, appartementen en vakantiehuizen mag je honden meenemen. Hoe zorg je ervoor dat de hond veilig en comfortabel met jou mee kan reizen, en waar moet je rekening mee houden als je hond meeneemt in de auto?

Je kan ervoor kiezen een kleine hond op de grond voor de bijrijdersstoel te zetten. Helaas is dit echt veilig. Het is er krap, en nog een bijkomstigheid is, dat de hond dicht bij de luchtuitlaat van de airco of verwarming zit. Je hond kan ook niet naar buiten kijken tijdens het autorijden. Het is daarom beter om je hond te vervoeren op de achterbank.

Hond moet vastzitten aan een gordel in veel landen

In veel landen is het verplicht om je hond tijdens het rijden vast te zetten met een gordel. Dit is een gordel die je aan de halsband klikt, en die vervolgens in de houder van de autogordel wordt geklikt. In Frankrijk, België en Duitsland krijg je een boete als je de hond los in de auto hebt zitten. Het veiligst is toch wel om je hond in een speciale auto bench te doen en die goed vast te zetten. Normale benches zijn niet geschikt om te gebruiken in een auto, die kunnen echt gevaarlijk zijn.

Met een speciale hondengordel blijft je hond netjes op zijn plek zitten of liggen. Het is veilig om dit te doen omdat als je opeens hard moet remmen of te snel een bocht neemt, je hond niet door de auto vliegt. Ben je zuinig op je bekleding dan kan je overwegen een autobeschermingsdeken aan te schaffen voor de hond.

Hond achter in de bak

Een heel goede plek om je hond te vervoeren is helemaal achter in de auto. Het is het veiligste plekje. Je kan gebruik maken van een veiligheidsnet of een hondenrek. Sommige auto’s hebben een borg-ring achterin zitten. Het is een goed idee om die te gebruiken om een hondengordel of harnas mee vast te zetten. Je kan hiervoor het best een korte lijn met een stevige musketonhaak gebruiken.

Autobench

Een bench is de aller veiligste manier om je hond in de auto te vervoeren. En dan hebben we het over een autobench die een schuine rand heeft zodat ze makkelijk in de auto passen. Deze bench is ook nog eens extra veilig, omdat je hem met een riem kan vastzetten zodat de auto bench niet door de auto kan schuiven. Je kan er ook voor kiezen een vervoer box aan te schaffen. Deze hebben een handvat waarmee je de box makkelijk kan optillen.

Heb je een hoge auto? Het uit de auto springen is voor honden slecht, vooral als ze al wat ouder zijn. Het is slecht voor hun gewrichten en kan ook tot blessures leiden. Het is in dit geval beter een uitschuifbare honden-loopplak te gebruiken als hulpmiddel. De hond kan dan gewoon de auto in- en uitlopen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter