Wat kost een hond per jaar?

Voordat je over gaat tot de aanschaf van een hond is het verstandig om je te verdiepen in de kosten die een hond houden met zich meebrengt. Een hond kost nu eenmaal geld want je moet in zijn levensonderhoud voorzien. Mensen verkijken zich nog wel eens op de kosten van een hond. Weet dat je aan eten zeker zo’n twee euro per dag gemiddeld kwijt bent. Echter een hond heeft niet alleen eten nodig, er zijn nog meer dingen die het onderhouden van een hond vereist. Zelfs al hou je het nog zo goedkoop, je bent op jaarbasis toch al snel zevenhonderd tot achthonderd euro kwijt.

Een hond is een heel populair huisdier in ons land. Dat is ook niet zo raar want een hond geeft gezelligheid en liefde aan ons. Ook al vraagt een hond veel aandacht, veel mensen hebben dat graag voor de hond over. Maar vergis je niet. Je kan je ook behoorlijk verkijken op de minder leuke kanten van het hebben van een hond. Hieronder vallen de kosten voor het levensonderhoud van het dier. Niet alleen heeft een hond iedere dag eten nodig. Een halsband, riem, speelgoed en een mand kosten ook geld. Als je hond ziek wordt zal je toch naar de dierenarts moeten want hij is de enige die jouw hond de juiste medicatie kan geven. Wie weet wil je de hond ook laten castreren of steriliseren. Dat kan ook flink wat kosten. Maar goed, je kan het natuurlijk wel net zo duur maken als je zelf wilt. Een hond houden kost geld maar hoeft niet superduur te zijn.

Hond uit asiel

Als je een hond uit een asiel wilt halen kost je dit tussen de honderdvijftig en tweehonderd euro. In verhouding is die niet zo duur want en hond die je daar weghaalt is al gecastreerd of gesteriliseerd. Ook is de hond behandeld met een antivlooienmiddel, ontwormd en gevaccineerd. Die kosten heb je dus al niet meer. Maar niet iedereen heeft zin om een hond uit een asiel te halen. Veel mensen willen een puppy omdat ze het leuk vinden de hond van jongs af aan te hebben. De kosten van de diverse vaccinaties en een eventuele castratie of sterilisatie komen dan voor jouw rekening. Heb je toch interesse in een hond in een asiel dan kan je op de site van de dierenbescherming lezen wat het halen van een asielhond kost. Per asiel kunnen de kosten verschillen.

Aanschaf van een puppy

Een aanschaf van een hond kost geld. De meeste puppy’s zijn niet gratis. Een gewone hond zonder een stamboom kost ongeveer tussen de vijftig en honderdvijftig euro. Wil je een rashond met een stamboom dan moet je rekenen op ongeveer vijfhonderd euro. Een echte dure rashond kost zelfs tweeduizend euro of meer.

Spullen voor de hond

Een hond heeft ook spullen nodig. De aanschaf van de benodigdheden voor een hond zijn onder andere:

   • Halsband en riem of tuigje. De kosten hiervoor liggen tussen de vijfendertig en zestig euro.

   • Mand, hondenkussen of kussen. Een deken kost ongeveer tien euro en een mand kan je kopen vanaf ongeveer veertig euro. Natuurlijk is dit afhankelijk van de grootte van de hond.

   • Bench of hondenhok. Voor de huisvesting van de hond moet je rekenen op kosten rond de zestig en driehonderd euro.

   • Etensbak en waterbak. Deze kosten zo rond de zeven euro. Als je de hond snel eet kun je optioneel een anti schrokbak overwegen.

  Deze prijzen zijn gemiddelden. Je kan er ook voor kiezen om spullen tweedehands aan te schaffen. Je kunt dan voor aanzienlijk minder geld ook prima spullen in huis halen.

  We kijken uit naar je ideeën

  Laat een reactie achter