Hond stinkt uit bek

Een hond heeft altijd een geur uit z’n bek. Deze wordt veroorzaakt door bacteriën die van nature in de bek gehuisd zijn. Deze bacteriën hebben een belangrijke functie. Ze breken namelijk etensresten af die zijn achtergebleven. Hierbij komen zwavelverbindingen vrij, die een geur afgeven.

Oorzaken stinkende adem

Mocht het zo zijn dat jouw hond meer geuren of andere geuren uitademt dan voorheen, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Meest voor de hand liggen zijn gebitsproblemen. Denk hierbij aan tandsteen of tandvleesontsteking. Deze problemen stimuleren de groei van bacteriën. Je kunt tandsteen voorkomen door de tanden van je hond te poetsen (met een speciale tandenborstel) of door hondenkoekjes of speeltjes te geven die als doel hebben om tandplak te voorkomen.

Mocht je hond al last hebben van tandsteen, dan kun je overwegen om dit zelf te verwijderen met een tandsteenkrabber. Tandsteenkrabbers zijn speciale instrumenten die lijken op een soort haak, waarmee je voorzichtig tandsteen kunt verwijderen dat zich op de tanden of kiezen van de hond heeft opgehoopt. Deze methode niet geschikt voor alle honden, vooral niet voor honden met gevoelig tandvlees. 

Ook kan een hond bepaalde dingen hebben gegeten die zorgen voor een slechte adem, denk aan paarden ontlasting of bedorven eten.

Als de geur blijft aanhouden

Als je merkt dat de slechte adem van je hond aanhoudt, ondanks het nemen van bovenstaande maatregelen, is het raadzaam om contact op te nemen met de dierenarts. Er kan sprake zijn van een onderliggende aandoening die de geur uit de bek veroorzaakt.

Hulpmiddelen ter verzorging en om geur tegen te gaan

De dubbele tandenborstel is geschikt voor alle honden. Het rubberen handvat zorgt voor extra grip. De borstelharen zijn zacht en flexibel om het tandvlees te beschermen, ze zijn verschillend van lengte om alle plaatsen in de bek goed te bereiken.

De Meritosh hondentandenborstel in rugybalvorm is zeer populair voor kleinere bijters. Dit speeltje is vervaardigd uit natuurlijk TPR materiaal dat onschadelijk is voor de hond wanneer een stukje per ongeluk opgegeten zou worden.

Het is aangeraden dit speeltje maar een 5-10 tal minuten per dag aan de hond te geven om hun kaken niet te overbelasten. Na enkele dagen speelplezier zal je al mooi resultaat kunnen zien aan de tanden.

De hondenkauwbot is voor honden van alle soorten en maten. Het is gemaakt van bijt-resistent materiaal waardoor het erg duurzaam is en lang mee kan gaan. Tijdens het bijten of spelen vind de mondverzorging plaats; de bijtschijven bevatten verschillende soorten groeven waarin de tanden worden gepolijst, tandplak wordt verwijderd en de tanden worden aangescherpt. Smeer tandpasta op de groeven voor extra verzorging!

De roestvrijstalen tandsteenverwijderaar is zó ontworpen, dat het niet alleen geschikt is voor links én rechtshandigen, maar óók voor de linker- en rechterkant van het hondengebit.
Schraap altijd van het tandvlees af en liever niet het hele gebit in één keer.
 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter