Lijkt een hond altijd op het baasje?

De hond, een van de populaire huisdieren van de mens. Als een hond je aardig vindt dan heb je een vriend voor het leven. Je hond zal altijd waakzaam zijn. Een baas en een hond lijken soms op elkaar. In de regel betekent dit dat veel honden het gedrag overnemen van hun baas. Maar is dit wel zo!

Kiezen voor een hond die op je lijkt

Een baasje die kiest voor een rashond lijkt vaker op zijn hond als je zou denken. Als je kiest voor een rashond weet je al van tevoren hoe je hond eruit zal zien als die volwassen is. Veel baasjes weten ook soms hoe het karakter is van een rashond. De meeste baasjes kiezen voor een ras waarin ze zich herkennen.

Er wordt gekeken naar grootte of de kleur van de hond. Een uitdrukking die de hond geeft kan al de trigger zijn dat er voor wordt gekozen. Mensen die sporten zullen altijd kijken naar een sportieve hond waarmee ze lekker kunnen lopen en rennen.

Honden imiteren graag het gedrag van hun baasje?

Een hond let graag op zijn baasje en de kans dat die hem dan imiteert is groot. Het gaat bijna automatisch bij je hond. Je hond kijkt naar de lichaamstaal en kan heel goed emoties aanvoelen. Misschien heb je al een hond. Als jij verdrietig bent en huilt dan is het vaak zo dat jouw hond je komt troosten.

Het vermogen om empathie te voelen hebben honden wel. Heb jij alle vertrouwen van je hond dan is die niet meer van je weg te houden. Je bent met elkaar verbonden, net zoals het zou zijn met mensen onder elkaar. Het is je vriend voor het leven, nog meer als bij mensen. Dus het is niet vreemd dat jij als baasje en de hond soms op elkaar gaan lijken.

Het baasje en de hond

Honden voelen elke stemming feilloos aan. Een hond is oprecht naar zijn baasje met wat die voelt. Als een hond je niet mag, laat die het meteen merken en heeft die alle vertrouwen in je dan laat die dat jou als baasje goed zien. De band tussen een baasje en een hond kan intens zijn. Het baasje kan best wat meer naar zijn hond kijken om rekening te houden met de aard van het beestje.

Je hond is goed ingespeeld op je wanneer je lang met hem samen bent. Je hond zal meer begrijpen als je denkt en dat hebben mensen hetzelfde. Er zijn honden die zijn niet graag zonder hun baasje. Deze honden willen continu bij hun baasje blijven.  Een hond vormt zijn karakter maar neemt veel over van zijn baasje.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter