Welk hondenvoer bij diarree

Je hond heeft diarree en dat is natuurlijk uiterst vervelend. Niet alleen voor jou maar nog veel meer voor jouw trouwe viervoeter. Hij of zij kan zich daar behoorlijk ziek bij voelen. Wanneer dit langer aan blijft houden is het misschien verstandig om over te stappen op speciaal voer.

Wat voor soort diarree heeft mijn hond

Bij de hond zijn er twee soorten diarree die vaak voorkomen. We kunnen spreken van acute diarree welke niet langer mag duren dan zo een 7 tot 10 dagen of van chronische diarree. Bij chronische diarree kunnen we een onderscheid maken in diarree die begint bij de dunne darm waarbij de diarree dan vaak waterachtig is of diarree die bij de dikke darm begint.  Begint de diarree bij de dikke darm dan voelt je viervoeter het vaak niet aankomen en is de drang groter. Het kan dan dus voorkomen dat hij of zij een ongelukje in huis heeft.

Welke voeding is het beste?

Welke voeding voor jouw hond het beste is kunnen wij niet zomaar zeggen. Er moet toch het een en ander onderzocht worden bij de hond voordat er een selectie gemaakt kan worden welke je het beste kun hebben. Het kan namelijk heel goed zo zijn dat jouw hond een bepaalde allergie heeft waardoor er diarree ontstaat. Zo kan hij of zij wel allergisch zijn voor en bepaald bestandsdeel waardoor de diarree op komt zetten. Dit wordt ook wel een voedselallergie genoemd. Vaak is het goed om natuurlijke voeding te geven of voeding waar zo min mogelijk granen in zitten. Bepaalde hondenrassen zoals bijvoorbeeld een Engelse Bulldog mogen deze niet hebben.

Wat kan de oorzaak zijn van diarree bij jouw hond?

Er zijn verschillende oorzaken te noemen die kunnen zorgen voor diarree bij jouw hond.

  • Er kan sprake zijn van een voedselallergie. Dit kan van een bestandsdeel zijn van de voeding zoals bijvoorbeeld graan of kip.
  • Orgaan problemen kunnen ook diarree veroorzaken. Het gaat dan om aandoeningen van de lever of alvleesklier.
  • Een chronische maagontsteking kan ook voor diarree zorgen.
  • Heeft jouw hond last van een parasiet en wordt deze niet verholpen? Dan kan het beestje last houden van chronische diarree.
  • Een tumor in de darmen of maag kan er ook voor zorgen dat er chronisch diarree is bij jouw hond. 

Zorg dat je hond voldoende drinkt

Wanneer jouw hond last heeft van diarree is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende water staat voor hem of haar. Bij diarree gaat een hoop vocht verloren en het is beslist niet de bedoeling dat jouw hond uitdroogt. Het verlies van vocht moet dan natuurlijk aangevuld worden.

Een goed advies

Heeft jouw trouwe viervoeter last van diarree en wil het maar niet over gaan? Ga dan ten allen tijden naar de dierenarts om het te laten onderzoeken zodat jouw hond niet onnodig hoeft te lijden. Wanneer jij er zelf last van zou hebben zou jij toch ook een bezoekje brengen aan de huisarts?

We kijken uit naar je ideeƫn

Laat een reactie achter