Welke type hond past bij mij

Twijfel je voor het adopteren van een hond? Of het kopen van een puppy ergens alleen twijfel je welke hond nou het beste bij jou past? Dit kan natuurlijk lastig zijn want je wilt wel een viervoeter die bij jou past. Wij leggen je uit waar je op moet letten bij het kiezen van een hond.

Verzorging van de hond

Je hebt verschillende soorten honden. Dit kunnen kleine honden zijn of grote, je hebt ook middelmaten. Dan heb je ook nog verschil in vacht en ras. De een heeft een bepaald soort opvoeding nodig dan de ander. De een moet ook verplicht een aantal uren aan wandelen hebben en de ander niet. Dit zijn allemaal factoren waar je op moet letten voordat je een hond gaat aanschaffen.

Schets voor jezelf een beeld van hoe groot is mijn huis? Kijk dan naar kan ik hier beter een kleine of grote hond in plaatsen. Woon je in een klein flatje dan zou het niet leuk zijn om een hele grote hond te nemen. Terwijl bij een huis met tuin het een heel ander verhaal is. Vervolgens moet je ook kijken hoeveel tijd jij voor de hond over hebt. Dit is ook verschillend per ras. De ene hond heeft ook veel meer energie en werklust dan de andere hond. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt.

Waar ga je de hond halen?

Er zijn diverse opties om aan een hond te komen. Zo kun je ervoor kiezen om een hond bij een fokker te halen, meestal zijn dit dan puppy’s. Je kunt een hond ook adopteren uit het asiel. Meestal zijn dit wat oudere honden en is er wat beperkte keus in rassen. De een wilt liever een hond adopteren dan nieuw kopen. Bedenk dat dus voor jezelf wat jij fijner vindt. Een puppy kost namelijk op het begint meer moeite en tijd dan een volwassen hond adopteren.

Doe je eigen research

Kijk naar welke hondenrassen jij er leuk uit vindt zien of qua karakter erg leuk vindt. Maak daar dan een top drie of top vijf lijstje van en ga alle voor- en nadelen van het ras op papier zetten. Ga op die manier kijken welke hond dan het beste bij jou thuissituatie past en bij jouzelf natuurlijk. Bij adoptie kijk ook naar of de honden met kinderen of andere huisdieren om kunnen gaan afhankelijk van jouw situatie.

Kijk bij je research ook naar het karakter van het ras. Vaak hebben bepaalde rassen al specifieke karaktertrekjes. Misschien dat er een aantal tussen zitten die niet per se bij jou passen en je dus voorkomt dat de hond niet bij jou past. Vaak kun je bij adoptie bijvoorbeeld ook gaan kijken bij de hond en even wandelen en spelen. Dit kun je herhalen om te kijken of er een band is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter