Eten voor een konijn

Dat je konijn moet eten dat is niet iets wat vreemd is. Dat je konijn niet alles mag eten ook niet. Maar wat is nu iets wat echt goed is voor je konijn en waar je hem of haar goed mee kunt verwennen? Wij gaan een paar groentesoorten bespreken met je die echt goed zijn voor je konijn.

Broccoli voor je konijn

Je konijn kan je heel goed broccoli voorschotelen. Je moet natuurlijk zelf even in de gaten houden of ze dat ook lekker vinden en ze dat niet laten staan in de voerbak. Net zoals de mens heeft een dier ook smaak en zullen ze lang niet alles lusten. Let er wel op dat het geven van broccoli ook gas kan veroorzaken bij je konijn. Geef het zeker de eerste keer niet een te groot portie.

Komkommer voor je konijn

Je konijn heeft in het voedselmenu een grote verscheidenheid nodig aan groenten en bladgroenten om daar alles uit te halen wat het nodig heeft. Komkommers vallen eigenlijk onder de vruchten maar mogen ze gerust zo nu en dan eens hebben. Een komkommer is voor een konijn niet giftig. Het bevat alleen niet zoveel voedingsstoffen en heeft een hoog gehalte aan water. Dit kan diarree veroorzaken als er te veel van gegeten wordt.

Een dun plakje komkommer zo 2 à 3 keer per week is dan ook voldoende voor een konijn. Komkommer is niet iets wat per se tot het menu van een konijn behoort. Het is dus echt als snack voor het konijn bedoelt. Je kunt ook gerust wat van de schil van een komkommer aanbieden aan je konijn. De schil is wat harder en kan ervoor zorgen dat de tanden van je konijn worden gevijld.

De schil van een komkommer is voedzamer voor je konijn dan dat de komkommer zelf is. Groot voordeel is dat er in de schil minder water zit waardoor de kans op diarree wordt verkleind. Tevens zitten er in de schil meer mineralen en vitaminen dan in het vlees van de komkommer zelf.

Paprika voor je konijn

Paprika voor je konijn is veilig om te geven. Het maakt niet uit welke kleur paprika je aan wilt bieden. Ze mogen allemaal. Paprika’s vallen net zoals de komkommer onder de vruchtsoorten. Een paprika heeft voldoende voedingsstoffen die voor je konijn goed zijn. Je kunt de paprika het beste rauw voeren aan je konijn.

Zorg ervoor dat wanneer jij jouw konijn wat paprika geeft de zaden eruit verwijderd zijn. De zaden en de kern van de paprika is voor je konijn niet goed. Wanneer je konijn een deel van de kern van een paprika door zou slikken kan dit niet goed worden afgebroken en kan het gebeuren dat het vast komt te zitten in het spijsverteringskanaal.

De zaden van een paprika hebben totaal geen voedingsvoordelen. Je konijn kan zich verslikken in een zaadje met alle gevolgen van dien. Dit is dan ook de reden dat je dit het beste niet aan je konijn kan voeren. Geef alleen de paprika zelf.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter