Waarom piepen cavia’s?

Waarom piepen cavia’s? Die kleine schattige diertjes hebben je misschien wel wat te vertellen. Is het je wel eens opgevallen dat ze allerlei soorten piepjes hebben? Ze communiceren daarmee en jij wilt natuurlijk precies weten welk geluidje wat betekent.

Eén of meerdere cavia’s

Cavia’s houden van gezelschap. Ze kunnen niet goed tegen alleen zijn. Koop dus altijd meerdere cavia’s als je er eentje wilt. Lees je eerst goed in. Welke kooi heb je nodig? Bodembedekkers, voedsel en natuurlijk een drinkfles. Het zou toch zonde zijn als je dochter beneden komt en haar cavia die ze heeft uitgezocht in de dierenwinkel wordt niet meer wakker.

Verschillende piepjes

Een cavia kan spinnen en brommen, dit is het geluid dat een mannetjes cavia maakt om te paren. Het is een lang en laag geluid. Op deze manier laat het mannetje horen dat hij er klaar voor is. Wanneer je een heel zacht gepiep hoort betekent het dat je cavia helemaal relax is. Hoor je iets wat op fluiten lijkt? Schrik niet, ze zijn blij dat je eten komt geven of ze willen gewoon even je aandacht. En wanneer ze zich niet oké voelen laten ze dit met gillen merken. Dan kunnen ze pijn hebben of ze zijn van iets geschrokken. Heb je gecheckt of je cavia zich wel goed kan verstoppen in zijn kooi? Dit los je makkelijk op door wat meer zaagsel in de kooi te doen of simpelweg een huisje waar ze in kunnen schuilen. Stopt dit geluid niet? Ga dan even langs de dierenarts

Territorium afbakenen

Cavia’s zijn gezelschapsdieren, maar als ze elkaar nog niet kennen en je zet ze bij elkaar dan kun je een klappertandend geluid horen. Zo bakenen ze hun territorium af en laten ze merken dat ze het er nog niet mee eens zijn. Uiteindelijk zijn ze je dankbaar want als ze elkaar eenmaal hebben leren kennen zijn ze onafscheidelijk.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter