Wat zijn huisdieren die weinig verzorging nodig hebben?

Een huisdier vergt in de meeste gevallen onderhoud en verzorging, maar er zijn dieren die minder verzorging hebben en gerust een dagje alleen kunnen zijn. Huisdieren hebben een positieve invloed op jou als mens. Hierbij kun je denken aan minder stress en in sommige situaties zelf het verzachten van de pijntjes. Wel is het belangrijk goed na te denken welk huisdier je in huis haalt, zeker als je veel van huis bent.

Er zijn namelijk dieren die veel aandacht en verzorging nodig hebben, daardoor is het niet handig deze hele dagen alleen te laten. Als je huisdieren hebt die veel aandacht en verzorging nodig hebben en ze veel alleen zijn, kunnen er zich wel bizarre situaties voor doen.

Welke dieren kunnen prima alleen zijn?

Om je een beeld te geven van dieren die prime een dagje alleen kunnen zijn, hebben we een aantal dieren voor je op een rijtje gezet. Ze vergen eigenlijk allemaal niet al te veel verzorging en jij kunt gerust aan het werk of een dagje uit. Een weekendje weg kan, maar let dan op de verzorging, het eten en het drinken.

Een kat

Als je een kat leuk vindt, kun je deze prima in huis nemen als je veel alleen bent. Ze redden zich prima en kunnen natuurlijk gewoon op de kattenbak. Zorg er wel voor dat deze schoon is voor je weg gaat en zet voldoende voer en water neer. Ben je van plan dagenlang weg te blijven dan is het wel handig om iemand te vragen die eten en drinken kan geven, maar ook de kattenbak verschoond.

Cavia’s en konijnen

Een cavia of konijn kan prima een dagje alleen zijn, dat wil zeggen dat er zich geen problemen voor zullen doen als je een dagje aan het genieten bent of tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Ook hier geldt net als bij de kat dat ze wel verschoond moeten worden als je een aantal dagen weg wilt blijven. Ze blijven namelijk gevoelig voor ziektes.

Sommige vogels

Er zijn een aantal vogels die prima een dag alleen kunnen zijn, hoewel dit zeer onverstandig is met een papegaai. Vogels met een kromme snavel, zoals de papegaai hebben veel aandacht nodig. Daarentegen hebben vogels met een rechte snavel minder aandacht nodig, dit maakt dat ze prima even alleen kunnen zijn. Wel is het belangrijk voldoende voer en water in de kooi te zetten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter