Wat zijn de populairste knaagdier kooien?

Er zijn veel verschillende knaagdieren die je als huisdier kunt nemen. Cavia’s, hamsters, konijnen, ratten en muizen zijn de populairste knaagdieren om te houden als huisdier. Als je een knaagdier in huis neemt als gezelschap dan moet je een aantal dingen aanschaffen zoals het juiste knaagdierenvoer, knaagdierenspeelgoed en een knaagdierentransportbox. Hoewel je knaagdieren onder supervisie tijdelijk kunt laten rondlopen door je huis hebben de meeste knaagdieren ook behoefte aan een eigen veilige plek. Een passend knaagdierenverblijf is daarom ook van groot belang. Bij het uitkiezen van een knaagdierenverblijf is het belangrijk dat de grootte van het verblijf past bij de grootte en bewegingsvereisten van het huisdier. Knaagdier kooien zijn daarom verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten.

Ben je op zoek naar een kooi voor een hamster? Kijk dan het de aparte pagina met aankoopadvies voor hamsterkooien.

Ferplast Rabbit 100 Basic

De Ferplast Rabbit 100 Basic kooi is geschikt voor knaagdieren zoals konijnen en cavia’s. De kooi heeft een eenvoudig design en is daarom gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast zorgt de afneembare bovenkant ervoor dat je eenvoudig het strooisel op de bodem van het hok kunt schoonmaken of het strooisel vervangen. Daarnaast wordt de Ferplast Rabbit 100 Basic knaagdier kooi geleverd zonder accessoires waardoor jij jouw favoriete drinkfles kunt monteren op de kooi en eventuele accessoires zelf kunt uitkiezen.

Prijs: rond 50 euro


Bekijk op Bol.com

Interzoo hamsterkooi Vision 58

Onder de consumenten die op zoek zijn naar een complete kooi voor hun hamster is de Interzoo hamsterkooi Vision plus zeer populair. Deze stijlvolle zwarte kooi wordt geleverd met allerlei licht gekleurde accessoires zoals buizen, plateaus, ladders en nog veel meer! Op deze manier is de speeltuin voor jouw hamster compleet bij aankoop van de kooi. Daarnaast wordt deze kooi ook geleverd met een handleiding die jou vertelt hoe je de accessoires in de kooi monteert.

Prijs: rond 80 euro


Bekijk op Bol.com

Ferplast Konijnenkooi 120

De Ferplast Konijnenkooi 120 is 120 cm groot en daarmee groter dan de eerder genoemde kooi van Ferplast. Dit zorgt ervoor dat deze kooi geschikt is voor grotere knaagdieren of knaagdieren die meer ruimte nodig hebben. Daarnaast heeft de kooi een handige zijdeur waardoor het dier de kooi kan betreden en verlaten. De Ferplast Konijnenkooi 120 is een populaire kooi voor houders van knaagdieren omdat deze kooi gemaakt is van plastic dat niet giftig is voor het dier.

Prijs: rond 150 euro


Bekijk op Bol.com

SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine dieren (2 verdiepingen)

Als je jouw knaagdieren niet wilt opsluiten in een afgesloten kooi maar meer openlijk wilt verbinden met de overige bewoners in het huis dan is de SONGMICS Huisdierenkooi geschikt voor jou! Deze open kooi heeft twee verdiepingen maar geen mogelijkheden voor jouw huisdier om te ontsnappen. De kooi wordt geleverd met een ladder om de verdiepingen te verbinden.

Prijs: rond 75 euro


Bekijk op Bol.com

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter