Bijzondere huisdieren om te verzorgen

Katten en honden kent iedereen wel, maar als echte dierenliefhebber wil je wellicht wel voor iets anders zorgen. Er zijn namelijk nog zoveel dieren waar je liefde aan kunt geven. Het is alleen maar goed dat daar meer aandacht aan wordt gestoken en vandaar dat je hier een aantal voorbeelden vindt.

Schildpadden

Wat dacht je van schildpadden? Het fijne aan schildpadden, is dat ze niet al te veel nodig hebben. Dit is ook een reden waarom ouders dit vaak kiezen als een huis voor hun kinderen. Je kunt bijvoorbeeld gedroogde meelwormen kopen. Schildpadden zijn er enorm fan van. Ook sprinkhanen en vliegen zijn ze gek op. Het zijn rustige dieren waar je zeker veel van kunt leren. Het is alleen al interessant om naar ze te kijken. Er zijn wel wat zaken waar je rekening mee moet houden en dat is om te beginnen de leefomgeving. Het verschilt per schildpad hoeveel ze kunnen groeien en wil natuurlijk niet dat de ruimte straks te klein wordt. Weet dus van te voren wel wat voor type schildpad je in huis neemt. Een schildpad moet je ook eens per jaar laten controleren. Ze kunnen snel gezondheidsproblemen oplopen en dit wil je vroegtijdig weten. 

Fretten

Je zult er misschien niet zo snel aan denken, maar fretten zijn hele sociale dieren. Je kunt ze veel aandacht geven, want daar houden ze van en op deze manier kunnen ze veel energie kwijt. Door de grote hoeveelheid energie is het wel zo dat ze de ruimte nodig hebben om zo veel mogelijk te kunnen bewegen. De eerste stap is dus op zoek naar een kooi die hier geschikt voor is. Verder zou het voordelig zijn als je nog meer ruimte in huis hebt. Fretten zijn enorm nieuwsgierig en kunnen ook tam worden. Het is dan ook niet gek om ze wat trucjes te leren. Wat wil je nog meer?

Ratten

Een hoop mensen zullen hier niet blij van worden, maar ook ratten kunnen je verbazen. Het zijn hele slimme dieren die ook van de aandacht houden. Zo kunnen ratten zeker gehecht raken aan hun baasje. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de fret, heeft een rat niet veel ruimte nodig. Dit scheelt weer als je het wat simpeler wilt houden. Ratten hebben alleen verstopplekken nodig in hun kooi en elke dag vers water en voedsel. Niet al te veel werk dus en zeker wel te doen. Misschien krijg je er geen genoeg van en wil je over een tijdje wel meer ratten. Welke van deze bijzondere huisdieren lijken jou interessant om te houden?

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter