Wat te doen als mijn hamster lange nagels heeft?

Het kan voorkomen dat je hamster opeens te lange nageltjes heeft. Het is niet fijn voor de hamster en dus moet je daar iets aan doen. Hoe kan je op een goede manier de nagels van jouw hamsters verzorgen? Als jouw hamster niet zijn nageltjes kan laten “slijten” dan moet je de nagels gaan knippen. Welke voorwerpen kan je gebruiken om te voorkomen dat jouw hamster niet te lange nagels krijgt?

Granietsteentje

Een granietsteentje kan helpen om jouw hamster z’n nagels te laten slijten. Je hoeft deze steen niet altijd in de kooi te leggen maar alleen wanneer dit nodig is, dus wanneer je merkt dat zijn of haar nagels te lang worden. Je moet er wel op letten dat jouw hamster er niet op gaat knagen. Zijn tanden slijten dan en dat is niet de bedoeling.

Houten/terracotta voorwerpen voor in de kooi

Je kan jouw hamster ook een houten rad geven. Dit zorgt er ook voor dat de nagels op een natuurlijke manier slijten. Je kan diverse accessoires kopen zoals een rad, of bruggetjes. Het staat ook nog eens heel leuk in de kooi. Ook de terracotta huisjes helpen jouw hamster om de nageltjes te laten slijten. Het is bovendien ook een fijn schuilhuisje voor als jouw hamster even rustig alleen wil zijn.

Nagelschaartje

Mochten de bovengenoemde tips nu niet helpen dan moet je toch echt de nageltjes gaan knippen. Je kan hiervoor je eigen nagelschaartje gebruiken maar je kan er ook voor kiezen een speciaal schaartje aan te schaffen. Je kan die vinden bij de dierenspeciaalzaak. Ook een babynagelschaartje kan heel functioneel zijn omdat er geen scherpe kanten aan zitten.

Let er wel op dat je alleen het lichtste stukje nagel afknipt en dat je niet in het donkere gedeelte komt. Dit wordt ‘het leven” genoemd. Als je hierin knipt dan gaat het ontzettend bloeden en het is ook erg pijnlijk voor het diertje. Als het je wel een keer overkomt en het nageltje blijft bloeden neem dan contact op met de dierenarts voor advies.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter