Wat te doen bij vlooien bij een hond?

Je ziet je hond krabben en bijten en je weet gelijk alweer hoe laat het is. Hij heeft vlooien! Van die vieze, zwarte gemene rot beestjes die overal gaan zitten en vervelend jeukende plekjes achterlaten. En als je niet oppast en ingrijpt heb jij straks een plaag in je huis en zit alles eronder inclusief jijzelf. Want, vlooien bijten ook mensen. Beesten zijn nou eenmaal gevoelig voor vlooien. Wat kun jij doen als je vlooien hebt gevonden bij jouw hond?

Bel de dierenarts en koop goede anti vlo medicatie

Bij elke dierenwinkel vind jij wel vlooienmiddel maar het allerbeste is om de dierenarts te bellen. Met alle respect voor de dierenwinkels, maar de dierenarts weet namelijk welk vlooienspul momenteel het beste is voor jouw hond.

Dit heeft er mee te maken dat de meeste vlooien resistent worden na verloop van tijd. En de meeste goedkope middeltjes werken niet afdoende tegen de vlooien. Goedkoop is in dit geval dus duurkoop.

Uiteraard als jouw budget het niet toelaat kun je een goedkoper middel halen alleen zal het dan langer duren voor je van die vieze vlooien af bent. En het gaat je veel meer moeite kosten.

Doe je hond in bad

Vlooien houden niet van water. En door het water raken ze versuft en kun je de vlooien met een speciale vlooienkam makkelijk uit de huid van de hond kammen. Eventueel kun je ook speciale vlooienshampoo kopen.

Zet naast het kammen een bakje met heet water en gooi de vlooien vanaf de kam rechtstreeks in het water. De vlooien zullen direct verdrinken.

Extra stofzuigen en alles in de was

Een vlooienplaag blijft niet alleen beperkt tot jouw huisdier, maar vlooien leggen eitjes en die zitten niet alleen op jouw huisdier maar overal in jouw huis. Zelfs tussen de kieren van jouw laminaat. Dus alleen jouw hond borstelen of kammen is niet voldoende om van jouw vlooienplaag af te komen.

Je zal dagelijks het huis extra goed moeten zuigen. En mocht je dan nog steeds last houden van vlooien is het belangrijk om zelfs de gordijnen in de was te doen.

Ontworm jouw hond

Wat hebben wormen gemeen met vlooien vraag je je nu waarschijnlijk af? Nou heel erg veel. Vlooien zijn een tussengastheer van de worm. De poppen van de worm nestelen zich in de larven van de vlo. Als de vlo uitkomt, zit de worm daar al in genesteld. En jouw hond irriteert zich aan de vlooien, gaat bijten en vervolgens komen de vlooien terecht via het bijten in het maagdarm kanaal.

En van een wormeninfectie kan jouw hond heel erg ziek worden. Dus als je gaat ontvlooien is het ook verstandig een wormenkuur erbij te geven.

Conclusie

Een vlooienplaag is zeer hardnekkig. Het meest verstandigste is om direct een goed antivlooien middel bij de dierenarts te kopen en je huis goed te reinigen. Daarnaast is het verstandig om jouw hond preventief antivlooien middelen te geven voordat de vlo zich genesteld heeft. Want vlooien zijn gewoon niet fijn voor jouw hond.

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter