Hoezo wil mijn hond niet eten?

Als wij zelf geen honger hebben dan slaan we soms een maaltijd over of stellen we hem uit. De meeste honden zijn niet zo, zij hebben altijd honger of zin in een snack. Wanneer je hond dan ineens zijn eten laat staan kun je je zorgen gaan maken, maar dit is niet altijd nodig.

Het weer

Op warme dagen kan het zijn dat je hond geen zin heeft om te eten omdat hij het warm heeft. Dit is pas zorgwekkend als hij ook niet drinken wil, geen fut heeft en dit een paar dagen aanhoudt. Dan kun je denken aan oververhitting. Zorg er daarom voor dat als het een warme zonnige dag is, je hond altijd een bak vol koud water heeft staan.

Ziek zijn

Wat dat betreft zijn honden wel net als mensen. Wanneer wij ziek zijn hebben wij ook vaak minder trek, dat geldt dus ook voor honden. Als je hond niet eet let dan op of er nog meer signalen zijn waaraan je kunt merken dat je hond zich niet lekker voelt. Vaak gaat dit gepaard met futloosheid, veel slapen, niet drinken.

Tandproblemen

Een andere reden waarom je hond van de ene op de andere dag niet meer kan willen eten, kan zijn dat hij last heeft van zijn gebit. Het doet dan pijn tijdens het eten en dus kiest hij ervoor om het te laten staan. Check regelmatig je hond zijn kiezen of dat er geen tandjes zijn afgebroken.

Een vaccinatie

Heeft je hond toevallig net een vaccinatie gehad? Dan kan het zijn dat een van de bijwerkingen van de prik is dat hij tijdelijk zijn eetlust verliest.

Reizen of een vreemde omgeving

Ben je net op reis gegaan met de hond, dan heeft hij even de tijd nodig om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Omdat hij zich nog niet helemaal op zijn gemak voelt, wacht hij nog even met eten. Neem zijn eigen vertrouwde bak mee, dan heeft hij iets wat hij herkent.

Kieskeurige hond

Ben je overgegaan op ander hondenvoer of geef je altijd hetzelfde? Dit kunnen allebei redenen zijn dat je hond weigert te eten. Of hij houdt juist niet van verandering van smaak, of hij wil juist een keer een beetje variatie. Door iets anders aan te bieden, kan het zijn dat hij wel wil eten. Het kan ook zo zijn dat zijn bak eigenlijk te hoog of juist te laag is in vergelijking met zijn grootte.

Een volle buik

Je hond wil niet eten wanneer hij al vol zit. Door hem overdag vaak snoepjes en koekjes te geven of hapjes van ons eigen eten, raakt hij op een gegeven moment vol. Let erop dat je hond niet te veel snacks krijgt, dit is niet goed voor zijn gebit maar ook kan hij er dik van worden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter