Dit zijn de benodigdheden bij aanschaf van je eerste kitten

Allereerst leuk dat je van plan bent een kat in huis te nemen, er staat je een gezellige verbintenis te wachten. Misschien ben je al vol enthousiasme begonnen om aanschaffen te doen voor je kat – toch willen we adviseren hier eventjes mee te wachten! Het is namelijk zo dat o.a. voedsel, harnassen, schaaltjes en kattenbakken afhankelijk zijn van de kat die je neemt!

Wat ben je allemaal nodig?

Om te beginnen ben je uiteraard een voederbak en een drinkbak nodig. Meestal gebruik je water uit de kraan en dit kun je eventueel aanvullen met melk als je dit wilt. Als je een kitten neemt ben je ook kitten voedsel nodig. De meeste mensen geven hun kat droog voer en wisselen dit zo nu en dan af met natvoer. Let wel op dat je voer koopt dat voor kleine katjes geschikt is. Kitten voer is kleiner van formaat en bevat stoffen die belangrijk zijn voor het gezond opgroeien van je kat.

Daarnaast ben je een kattenbak nodig met kattengrit. Voor het schoonmaken is een schepje en een bezempje handig. Als de kattenbak geleegd is, maak deze dan schoon met een niet toxisch schoonmaakmiddel. Let er op dat je in ieder geval geen chemische goederen achterlaat.

Ten aanzien van verzorging zijn er drie zaken belangrijk. Haar, tanden en nagels. Om het haar van je kat netjes te houden, kun je een borstel en/of kam gebruiken. Dit is belangrijk om de vacht van klitten te ontdoen, maar dit gaat ook verharen tegen. De tanden van je kat kun je poetsen, of je kunt snoepjes gebruiken die tandplak tegengaan. Als je wilt poetsen, let er dan op dat je vroeg begint zodat je kitten hier aan kan wennen. De nagels zijn vanzelfsprekend te knippen met een nagelschaar. Ook hier zal je kitten aan moeten wennen.

Als je van plan bent om je kat naar buiten te laten, dan is een halsband aan te raden. Niet alleen omdat het er leuk uit ziet, maar ook om de eigenaren van de kat te achterhalen, mocht de kat de weg terug niet vinden of ergens blijven steken omdat hij/zij gevoerd wordt. Let er op dat je een halsband koopt die hier mogelijkheden toe biedt.

Een kitten speelt uiteraard graag! Een paar leuke kattenspeeltjes zijn net als bovengenoemde zaken erg belangrijk. Een kat die zich verveelt kan vervelend worden! Een kattenboom of krabpaal kan ook een oplossing zijn. Je kat kan in een kattenboom relaxen, maar ook lekker hangen en ravotten.

Als een kat is uitgespeeld, dan is ook rust belangrijk. Zorg er voor dat je katje een lekker kattenmandje heeft of een deken op de bank.

Tot slot is een vervoersbox onmisbaar. Hiermee kun je je kat vervoeren. Dit is handig als je bijvoorbeeld je kat moet meenemen naar bijvoorbeeld de dierenarts. Overweeg eventueel om jouw kat te verzekeren om eventuele grote onkosten af te dekken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter